Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Az egészségpénztári adóvisszatérítés 4 szintje

4 tipp egészségpénztár (1)

Szerencsére már egyre többen használják ki az egészségpénztár nyújtotta adóvisszatérítést, amellyel akár 150 ezer forintot is visszakaphatsz befizetett szja-dból olyan egészségügyi kiadásokra, mint gyógyszerek, magánegészségügyi ellátás vagy szemüveg.

Valószínűleg te is tapasztalod /ha még nem, akkor fogod/, hogy az állami ellátásban egyre nehezebb időben megkapni bizonyos orvosi szolgáltatásokat. Ha pedig az idő szorít, akkor kénytelen vagy elmenni magánba. Nem kis pénzért…

De a magán ellátáson felül is rengeteg olyan kiadáson (gyógyszerek, kontaktlencse, pelenka stb.) takaríthatsz meg egészségpénztárral, amelyre így is, úgy is költeni fogsz. Akkor már miért ne spórolnál rajtuk 20 százalékot.

Rengeteg a lehetőség és ha mindet be akarnám mutatni, akkor egy 3 órás előadás is kevés lenne, ezért összegyűjtöttem a lényeget aszerint, hogy milyen szinten jársz a témában.

Ha valami megtetszett, akkor belinkeltem részletesebb tartalmakat, hogy jobban el tudj mélyedni egy-egy témában.

Kezdő szint – használd, mint egy kedvezménykártya

Minden ott kezdődik, hogy belépsz egy egészségpénztárba, amely folyamat végén lesz egy számlád. Plusz egy egészségkártyád, amellyel a pénztári számlán lévő pénzt közvetlenül el tudod költeni.

Erre be tudsz fizetni utalással vagy bankkártyával, amely összegek után következő évben visszakapsz 20 százalékot a NAV-tól adóvisszatérítésként a pénztári számládra. Olyan, mint a cashback a bankkártyáknál, csak itt 1-2 százalékos jutalom helyett 20 százalék jár.

Persze nem a teljes 20 százalékot tudod zsebre tenni, mert a pénztárnak is vannak működési költségei, amiért cserébe levon 4 – 7 százalékot (attól függően melyiket választod) a befizetéseid után.

Illetve a másik korlátozás, hogy az ide befizetett pénzt csak egészségügyi kiadásokra költheted el.

Tapasztalatom alapján a legtöbb embernek ott megy el a kedve az egésztől, hogy folyamatosan figyelni kell a vásárlások előtt, hogy van-e éppen elegendő összeg a pénztári számlán, mondjuk amikor a pénztéri kártyával fizet a gyógyszertárban a fejfájáscsillapítóért. Mert, ha csak 1 forinttal is kevesebb a pénztári egyenleg, akkor nem fog működni a kártya, ami elég frusztráló tud lenni.

Ha téged is ez tartott vissza, akkor erre van egy megoldás.

Néhány pénztárban (Prémium, OTP, IZYS) összekötheted a pénztári kártyád a bankkártyáddal. Ennek legnagyobb előnye, hogy így automatizálod a befizetést, ugyanis amikor a pénztári kártyáddal fizetsz, akkor az egyenleged automatikusan feltöltésre kerül a vásárlás összegével a bankkártyádról. Tehát, ha 0 forint van a számládon, akkor is működni fog az egészségkártya.

Lényegében olyan lesz, mint egy kedvezménykártya, ahol csak arra kell emlékezned, hogy a szokásos bankkártya helyett az egészségpénztári kártyáddal fizess. Ha idén csak gyógyszert vásárolsz 30 ezer forintért, akkor máris megspóroltál 6 ezret, miközben nem igazán kellett megerőltetned magad.

Haladó szint – ha nem jó a kártya, kérj számlát

Ha szeretnéd még inkább növelni az adóvisszatérítés mértékét, akkor a következő szint, hogy számlát kérsz azoktól a szolgáltatóktól, akiknél nem tudsz egészségkártyával fizetni.

Ugyanis sok ilyen szolgáltató le van szerződve pénztárakkal (például fogorvos), de nincs termináljuk, hogy az egészségkártyával közvetlenül fizethess. Ilyenkor kell pénztári számlát kérned.

A gyakorlatban ilyenkor kifizeted bankkártyával vagy készpénzzel a szolgáltatás árát és közben jelzed a doktornak / asszisztensnek, hogy egészségpénztári számlát szeretnél kérni. Ekkor elkérik a tagi azonosító kódot és kiállítanak egy számlát, amin szerepel a pénztár és a te adataid.

Ezt kell eljuttatnod az egészségpénztárnak, aki a számla összegét pénztári számládról elutalja a bankszámládra.

Amiért ezt haladó szintnek mondom, hogy többeket zavarba hoz a tény, hogy ideiglenesen kétszer kell megfinanszíroznod ugyanazt a szolgáltatást.

– 30 000 Ft, kifizeted a kezelést

– 30 000 Ft, befizetsz a pénztárba

Ezt a legtöbben úgy élik meg, mintha duplán fizettek volna a szolgáltatásért. Pedig technikailag a pénztári számla is a tied, csak annyi történik, hogy áthelyezed a pénzt oda. Amikor a pénztár kiutalja a számla alapján az összeget a bankszámládra, akkor zárul be a kör, ahogy az alábbi számítás is mutatja.

– 30 000 Ft, kifizeted a kezelést

– 30 000 Ft, befizetsz a pénztárba

+ 30 000 Ft, pénztár kifizeti bankszámládra

————–

– 30 000 Ft, szumma

A fenti példa nem tartalmazza a pénztári költségeket, tehát a valóságban lesz egy pár ezer forintos eltérés.

Profi szint – vedd ki a pénzt önsegélyező szolgáltatásokkal

Bonyolult téma, de itt lehet igazán nagyokat nyerni.

Vannak az egészségpénztáron belül az önsegélyező szolgáltatások, amelyek lényege, hogy amennyiben a pénztári számládon tartod a befizetéseket 180 napig, akkor különböző életesemények kapcsán ezeket az összegeket ki tudod venni.

Mutatom a 2 legnépszerűbb ilyen életeseményt.

Jelzáloghiteled van? Akkor spórolj rajta évi 83 520 forintot.

A lakáshitelen is lehet spórolni. Ugyanis jelzáloghiteledből havi 34 800 forintot elszámolhatsz pénztári számlán.

Tehát, ha egy évben 12 x 34 800 forintot befizetsz, majd önsegélyező szolgáltatással visszakapsz, akkor összesen 417 600 forintot fizettél be (majd vettél ki) a pénztári számládra, amelyre jövőre járni fog a 83 520 forint adóvisszatérítés.

Ráadásul, ha van adóstárs, akkor ő is megteheti ugyanezt ugyanarra a hitelre, így ketten nyerve 2 x 83 520 forintot egy évben.

Ha van jelzáloghiteled és élnél ezzel a lehetőséggel, akkor a folyamatról találsz egy részletes cikket, amelyben lépésről lépésre leírtam a folyamatot és teendőket.

Jön a baba? Pörgess meg 750 ezret fél év alatt és zsebeld be a 150 ezer forintot

A szülési támogatás keretében jogosult vagy kivenni maximum 1 millió forintot (legtöbb pénztárnál) pénztári számládról, ha baba születik a családba.

Tehát, ha hamarosan baba születik a családban, akkor befizetsz 750 ezer forintot a pénztári számládra, nem nyúlsz hozzá 180 napig, baba születése után beküldöd a szükséges dokumentumokat a pénztárnak és 180 nap után várod az sms pittyegést, hogy a bankszámládon van a 750 ezer forint.

Ha jól matekozol még a 150 ezer forintos adóvisszatérítést is kiutaltathatod. Ha nem jön ki így a matek, akkor meg elköltöd pelenkákra és babaápolási szerekre az így kapott 150 ezer forint adóvisszatérítést. Ezzel fél év alatt akár 20 százalékos hozam is elérhető (évi 40%, mínusz a költségek természetesen).

Ennek működéséről is találsz egy részletes cikket, amelyhez éppen nemrég készítettem egy videót is.

Összegezve

Ez a cikk csupán egy kedvcsináló a különböző egészségpénztári szolgáltatásokról és éppen emiatt csak a felszínt kapargattam mindegyiknél. Ha valamelyik megtetszett és éppen aktuális, akkor érdemes jobban elmélyedni a linkelt tartalmakban vagy elolvasni az átfogó egészségpénztár cikket. Ezekben már részletes választ kapsz minden kérdésedre.

Egyszerű útmutató, amellyel napról napra ismerheted meg az egészségpénztárban rejlő lehetőségeket

7 napos ingyenes email kurzus, amiben megmutatom a főbb trükköket, amikkel kimaxolhatod a 20%-os adóvisszatérítést

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat

5 válasz

 1. Kedves Dani!

  Azért érzem átverésnek a cikket, mert azt sugallja, hogy a pénztári költségek elhanyagolhatók, pedig ez nagyon nem így van.

  750 ezres befizetésnél, amihez hozzájön a 150 ezres adójóváírás, a levonás (7%-kal számolva, ami az én EP-mnél ez egy kicsit több!) ~63 ezer Ft lesz.

  Szóval nem 150-et nyersz rajta, hanem maximum 87-et.

  Ami lehet sok vagy kevés, de a 150-től mindenképp messze van!

  J

  1. Kedves J!

   Sajnálom, hogy így érzel, pedig szerintem elég sokat tettem azért, hogy ne ezt sugallja a cikk. Egyrészt két helyen is beleírtam, hogy a pénztári költségekkel számolni kell, plusz a végén még azt is sugalltam, hogy a cikk célja a kedvcsinálás és érdemes tovább informálódni, ha valami részletesebben érdekli az olvasót. Ehhez még belinkeltem további hasznos tartalmakat is, ahol részletesen bemutatom a számításokat is. Például a jelzáloghiteles cikkemben több pénztárra is kiszámoltam forintra pontosan, hogy hol mennyit vonnak el és mennyit nyersz a végén. Sőőt belinkeltem egy kalkulátort is, ahol minden (!) pénztárra kiszámolható a költségekkel levont megtakarítás és ezek össze is hasonlíthatóak. Szerintem elég nagy segítség, hogy nem az olvasónak kell Excelben összeirogatni ezeket. Tényleg nem tudom, hogy hogyan tudnám még ennél is jobban tudatosítani a költségek hatását a végső megtakarításra.

   Had reagáljak a felhozott példádra is, mert nekem valahol nem jön ki a matek. Először is a 750 000 x 7% az nem ~63 000, hanem 52 500, tehát már a te 7 százalékos példáddal is többet nyersz a 87 ezernél. Másodszor 750 ezres befizetésnél konkrétan nincs olyan pénztár, aki 7 százalékot von el. Értem, hogy így jobban alátámasztja az érvelésed, de ettől még nem lesz igaz. Ugyanis a legdrágább pénztár ekkora befizetésnél 6,5 százalékot von el (gondolom erre írtad, hogy kicsivel többel számolva), ami azt jelenti, hogy 48 750 forint költség elvonás után 101 250 forintod marad. Tehát a legdrágább pénztárral számolva is messze vagyunk az általad írt 87 ezer forintos „maximumtól”. Ha pedig a legolcsóbb pénztárat nézem, akkor ott 20 250 forintot vonnak el, amiután megmarad 129 750 forint, ami szerintem egyáltalán nem rossz. De még a második legolcsóbbnál is 123 680 forint marad a költségek elvonása után. A tényeket nézve egy 750 000 forintos befizetésnél 101 250 és 129 750 forint közötti összeg marad az adóvisszatérítésből, ami lehet sok vagy kevés, de a 150 ezerhez sokkal közelebb van!

   Okosan kell pénztárat választani, mert így sokat lehet spórolni. Pont, ezért készítettem a kalkulátort . Érdemes használni.

 2. Kedves Dani!

  Először is a hadd 2d eben az értelemben. 🙂 Bocs.

  Valóban megemlíted a cikkben ezeket a költségeket, de nem számolsz velük a kiemelt példákban, ezért sugallja azt a cikk szerintem, hogy ezek elhanyagolható költségek. És szerintem úgy tehetnél többet, ha nem azt írnád, hogy visszakapsz 150 ezret, hanem azt, hogy akár 130-at is visszakaphatsz, mert ennél több aztán tényleg sehol nem marad a beígért 150-ből.

  A matek meg úgy jönne ki, hogy nemcsak a 750-ből vonja le a pénztár a jutalékát, hanem az állami támogatásból is, szóval 900-nak az akárhány %-át kell venned. (A költség mértékét illetőleg igazad van, max. befizetésnél azért nem 7%, hanem ~4,5% az én pénztáramnál. (A saját egyenlegemből számoltam a 7%-ot, de én már nem fizetem be a maximumot, ezért nem érvényesül a felső sáv kedvező hatása.) 4,5%-kal már csak ~40 ezer lesz a bukó, szóval majdnem 110 ezret be lehet húzni. Igazad van, tényleg közelebb van a 150-hez. 🙂

  És most, hogy nézem a kalkulátort lehet, hogy váltanom kéne! 🙂

  Köszi szépen!

  J

  1. Valóban 2d a hadd, ezt megadom neked 🙂

   Már próbálkoztam ezzel, amit írsz. A születési támogatás cikknél sokáig az volt kint, hogy ~110 ezer forint nyerhetsz vele. Ekkor meg az volt a baj, hogy sokan azt gondolták, hogy ez az adóvisszatérítésen felül jár, mert csak annyit láttak, hogy a 150 ezres adóvisszatérítéshez képest egy másik szám jelenik meg. Értem, hogy mit akarsz mondani, de én ezt már szőrszálhasogatásnak érzem. Beleírtam, hogy számolni kell a költségekkel és itt már mindenkinek a saját felelőssége, hogy a saját esetére specifikusan utánaszámoljon ezeknek. Túl sok variáció van ahhoz, hogy ezeket egy ilyen rövidebb cikkben meg tudjam említeni. Csak, hogy egyet említsek a pénztárak hozamot is fizetnek a benn tartott pénzre, ami gazdasági környezettől változik, de idén például, aki születési támogatásra vagy jelzálogtámogatásra betette 180 napra a pénzét az akár annyi hozamot is kaphatott erre az időszakra, ami kitermelte a költségeket és így valóban tisztán 150 ezer vagy akár többet is nyerhetett. De, aki egy év múlva olvassa annak már ez valószínűleg nem lesz igaz, mert a hozamok csökkennek. Akkor most melyiket írjam le? Ha minden ilyet leírok, akkor olvashatatlanul unalmas és hosszú lesz a cikk. Persze kellenek azok a cikkek is és vannak is az oldalon (még videó is), de ezt nem azoknak szántam.

   A 150 ezer adóvisszatérítésből nem vonnak le semmilyen költséget, úgyhogy ennyivel is beljebb vagy. Még pár ilyen kommentváltás és kiderül, hogy nem is marad olyan kevés abból az adóvisszatérítésedből 🙂

 3. Üdv!

  Feleségemnek lesz egy műtéte a közeljövőben ami kb. 1,5-1,7M ft lesz. Mind a kettőnknek van EP számlája. Ő idén már 200.000 befizetésnél jár. Én most nyitottam.
  Hogy tudnánk a lehető legtöbbet „visszaszedni” a műtét árából?

  OTP-nél vagyunk (Sajnos gyorsan nyitottam, nem néztem utána. Sikerült a legdrágábbat kiválasztani). Jól gondolom, hogy talán az lehet a legjobb megoldás, hogy kérek én egy számlát teszem azt 750k-ról és a feleségem is ugyanennyiről (ha 1,5M a műtét). A műtét árát kp/kártyával fizetjük. Utána a számlát amit kaptam elküldöm nekik. Feltöltök 750k-t (kicsit többet, hogy az ő költségeik fedezve legyenek). Ők az pár nap alatt visszautalják nekem számlára. Utána várom a következő évet, hogy megjöjjön a 150k.
  Feleségem pedig feltölti az ő 750k számláját, megbontja és csak 550k-ra kéri a kifizetést. Feltölti az 550k-t az ep számlájára, majd pár nap múlva visszakapja bankszámlára, 2024-ben pedig várja a 150k-t. Majd januárban kéri a maradék 200k-ra a kifizetést, feltölti az ep számlára a pénzt, pár nap múlva visszakapja és várja 2025-ös adó-visszatérítést, hogy megkapja a fennmaradó összeget.

  Jó a matek?

  Köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legnépszerűbb cikkek

Tetszik a cikk?

Iratkozz fel, ha szívesen olvasnál még ilyet és nem akarsz lemaradni a legfrissebb egészségpénztári hírekről 👇

A feliratkozással elfogadod az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat

Kapcsolódó cikkek

Ezekről is írtam a témában

Prémium Magyar Állampapír (PMÁP)

Változó kamatozású állampapír, amely évente fizet kamatot, amelynek mértéke két tényezőből áll össze: Kamatbázis + Kamatprémium

Kamatbázis: Első 1 évben fix, majd a KSH által meghatározott átlagos infláció a megelőző évben. Részletek

Kamatprémium: Részletek

Futamidő: 8 éves futamidejű. 

Visszaváltási díj: 1% – ez azt jelenti, hogy amennyiben idő előtt szeretnéd eladni állampapírjaidat, akkor levonnak 1 százalékot a tőkéből és az addig felhalmozott kamatból.

Információk az aktuális sorozatról: PMÁP oldalán tudsz informálódni 

Bónusz Magyar Állampapír (BMÁP)

Változó kamatozású állampapír, amely negyedévente fizet kamatot, amelynek mértéke két tényezőből áll össze: Kamatbázis + Kamatprémium

Kamatbázis: A 3 hónapos diszkont kincstárjegy hozamától függ. A kamatfordulót megelőző négy eredményesen megtartott aukciók átlag hozama adja.

Kamatprémium: 1%

Futamidő: 3 év, de idő előtt is eladható az aktuális visszaváltási költséggel, így rövidebb időtávban is lehet gondolkodni.

Visszaváltási díj: 1% – ez azt jelenti, hogy amennyiben idő előtt szeretnéd eladni állampapírjaidat, akkor levonnak 1 százalékot a tőkéből és az addig felhalmozott kamatból.

Információk az aktuális sorozatról: BMÁP oldalán tudsz informálódni 

Diszkont Kincstárjegy (DKJ)

Általában kifejezetten rövid, éven belüli (3, 6 és 12 hónapos) lejáratú állampapírokat sorolunk ide.

Lejárat: DKJ oldalán láthatod a különböző sorozatokhoz tartozó lejáratokat.

Éves hozam: DKJ oldalán az Eladási hozam (ÁKK-ISMA) oszlopban láthatod az éves hozamot.

Eladási árfolyam: DKJ oldalán az Eladási Nettó Árfolyam. Érthetőbben ez az az ár, amiért meg tudod venni, mert eladják neked.

Vételi árfolyam: Az az árfolyam, amennyiért eladhatod lejárat előtt a DKJ-t.

Nem kamatozó értékpapír, amelynek lényege, hogy kamatkifizetés helyett, névérték alatt veheted meg és a futamidő végére eléri a 100 százalék névértéket. Mutatok egy példát:

Tételezzük fel, hogy vásárolsz 100 darab 10 000 forint alapcímletű 12 hónapos diszkont kincstárjegyet, amelynek összértéke 1 000 000 forint. Ha a 2023.06.17.-én akarnám megvenni a D230628 sorozatszámú DKJ-t, akkor ezt 917 400 forintért tudom megtenni, ugyanis az árfolyama 91,74 százalék. 12 hónap elteltével megkapnám az 1 000 000 forintot, ezzel bezsebelve a 9,39 százalék hozamot.

Az Allianz pénztárnak nincs online belépési folyamata, de meg lehet oldani, hogy postára járkálás nélkül is be lehessen lépni. Ennek folyamatát írtam le itt.

1. lépés: Töltsd ki a belépési nyilatkozatot

Kattints ide a belépési nyilatkozat letöltéséhez. Ez egy kitölthető PDF fájl.

Először töltsd ki a belépési adatokat (I.)

Az alábbi minta szerint töltsd ki személyes adataid.

Írd be a vállalt tagdíj mértékét (II.)

Ez nem egy vállalás, így akármit is írj ide, az nem von maga után kötelezettséget. Például a magyar átlag egészségügyi költés 15 ezer forint. Ha a munkáltatód fog fizetni, akkor azt is itt tudod megadni.

Add meg azonosító okmányok adatait (IV.)

A tagi nyilatkozatok elfogadása / elutasítása (V.)

Ezekre nyomhatsz igent vagy nemet is attól függően, hogy milyen tájékoztatást szeretnél kapni a jövőben a pénztártól.

Kiemelt közszereplői nyilatkozat kitöltése (VII.)

Töltsd ki, hogy magyar vagy külföldi állampolgár vagy-e, illetve, hogy közszereplő vagy-e.

Utolsó lépésként pedig pipáld be az igénylő legalján, hogy csatolt dokumentumként elküldöd a személyazonosító okmány és lakcímkártya másolatát.

Amennyiben szeretnél kedvezményezettet is hozzáadni a pénztári tagságodhoz, akkor ehhez az alábbi linken töltsd le a nyomtatványt és szintén töltsd ki és hitelesítsd.

Kedvezményezett hozzáadása nyomtatvány letöltés

2. lépés: Belépési nyilatkozat PDF fájl hitelesítése AVDH-val vagy aláírással

Kitöltötted és elmentetted a PDF fájlt, amit már csak hitelesítened kell.

Itt válik szét a folyamat attól függően, hogy rendelkezel-e ügyfélkapuval vagy sem.

Rendelkezel ügyfélkapuval

Amennyiben rendelkezel ügyfélkapuval, akkor AVDH-val egyszerűen és gyorsan tudod hitelesíteni a belépési nyilatkozatod.

Ide kattintva éred el az AVDH dokumentum hitelesítőt.

Itt nyomj a bejelentkezés gombra és lépj be ügyfélkapus felhasználóddal.

Sikeres bejelentkezés után az alábbi felület fogad.

Húzd be a kitöltött PDF fájlt és pipáld ki az „Elfogadom az ÁSZF-et” négyzetet és kattints a Feltöltés gombra.

A rendszer hitelesíti a dokumentumot, amiután le tudod tölteni azt.

 

Az így hitelesített PDF fájlt az azonosító okmányok másolatával küldd el az epenztar@allianz.hu email címre.

Nem rendelkezel ügyfélkapuval

Amennyiben nem rendelkezel ügyfélkapuval, akkor ki kell nyomtatnod a belépési nyilatkozatot, majd aláírni és postán elküldeni a 1242 Budapest, Pf. 462 címre.

3. lépés: Befizetés utalással vagy bankkártyával

Ezután a pénztár a kapott dokumentumok alapján záradékolja a belépési nyilatkozatot és hamarosan kapsz tagi okiratot tagi azonosító kóddal.

A tagdíjat vagy eseti befizetést a 18100002-00054029-21010015 számlaszámra kell utalnod, közleményben pedig add meg adószámod vagy tagi azonosítókódod.

Vagy bankkártyával is befizethetsz az Allianz oldalán keresztül.

Érdemes rögtön elutalni 4000 forintot (közleményben az adóazonosítóddal), mert a kártyát csak ezután fogják elkészíteni. 

FONTOS! Miután megkaptad a kártyát, aktiválnod kell a levélben megadott számon,ahol beazonosítanak, hogy biztosan te kaptad-e meg. 

Remélem ez a kis útmutató hasznos volt és lassan elkezdheted élvezni az adó-visszatérítés előnyeit.

Megmutatom, hogy hogyan ne vegyen ki senki pénzt a zsebedből

 • Pénzügyi audit – átnézem meglévő pénzügyi termékeid (Nyugdíjbiztosítás, LTP stb.)
 • Befektetés – megmutatom miként tudod pénzed kamatoztatni, minimális költségek mellett
 • Pénzügyi terv – összerakjuk azt a rendszert, amely egyre közelebb visz az pénzügyi szabadsághoz

Jogi nyilatkozat

A Számvető egy ingyenesen elérhető pénzügyi weboldal, amelynek célja, hogy az olvasókat segítse releváns információkkal, amelyek a leginkább érthető módon mutatják be az adott pénzügyi terméket. Kérlek azonban, hogy az itt közölt információkat ne tekintsd ajánlásnak. Vedd figyelembe, hogy az oldalon megjelenő tartalmak teljesen szubjektívek, amelyek hiányosak és/vagy pontatlanok lehetnek. Kérlek minden esetben ellenőrizd az itt leírtakat. Sőt, hálás leszek érte, ha pontatlanságot találsz és ezt jelzed felém. Ezek a teljesen ingyenes tartalmak a partnerek (az ezen az oldalon felsorolt ​​vállalatok némelyikétől) affiliate linkjén történő belépések után kapott ajánlási jutalékoknak köszönhetően fenntartható (ezek nem járnak többletköltséggel a belépőnek/regisztrálónak).