fbpx
Curve – Egy kártya mindenek felett

A Curve szolgáltatásaival ingyen válthatsz, küldhetsz és fogadhatsz pénzt. Ráadásul egy applikáció és kártya segítségével tudod kezelni minden bank- és hitelkártyádat.

Kattints, ha szeretnél kártyát igényelni és megkapni az 5 £ (~2000 Ft) regisztrációs bónuszt.

Curve blue
Curve Blue Kártya

✅ Minden bankkártyád egyben egyesítheted
✅ Akár 200 euró ingyenes készpénzfelvétel
✅ 5 font (~ 2000 Ft) regisztrációs bónusz
✅ Bankközi árfolyamon devizaváltás 500 EUR/hóig
Curve black
Curve Black Kártya

✅ Minden bankkártyád egyben egyesítheted
✅ Utasbiztosítás a világon bárhol
✅ Bankközi árfolyamon devizaváltás korlátlanul
✅ Akár 400 euró ingyenes készpénzfelvétel

Tartalomjegyzék

Curve - összes bankkártyád egy applikációban

Curve kártya logó

A Curve egy FinTech (olyan vállalatokat nevezünk így, amelyek pénzügyi szolgáltatások technológiai innovációjával foglalkozik) vállalat az Egyesült Királyságból, amely 2018-ban kezdte meg működését.

Fő profiljuk, hogy több bankkártyát egyesítenek egy alkalmazásban, amelyhez jár egy Curve Mastercard kártya. Így minden bankkártyádat eléred egy kártyával. 

Sőt akár még az időt is uralhatjuk tranzakcióink felett hangzatos szolgáltatásukkal, ami a “back in time”. És persze itt is megvannak azok az alap Fintech szolgáltatások, amelyekhez máshol már úgy hozzászoktunk (értsd Revolut, Transferwise stb…), mint a pénz küldés és fogadás, devizaváltás bankközi árfolyamon és költségeink követése átlátható formában. 

Curve története

A Curve vállalatot Shachar Bialick (ejtsd Sáhá Billek) alapította az Egyesült Királyságban 2015-ben.

Shachar egy sokoldalú ember, aki olyan területeken szerzett tapasztalatot, mint pénzügyek, e-kereskedelem, egészségügy és telekommunikáció. És, ha már ilyen széles tudással rendelkezik úgy gondolta, hogy ezt egyesítve csinál valami remek dolgot. Ebből lett a Curve. Egy pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó applikáció, ami nem csak felhasználóbarát, de még olcsó is.

2015 decemberében 2 millió dollár tőkét gyűjtve elindította ezt a FinTech vállalatot. Miután elkészült a béta és 2 évig tesztelték, végül 2018-ban elindult az alkalmazás az Egyesült Királyságban és még 31 európai országban.

2019-ben pedig 55 millió dollárnyi befektetői tőkét vont be, amelyből 1 millió fontot felhasználói finanszíroztak meg, hiszen minden Curve kártya tulajdonos lehetőséget kapott minimum 10 euró befektetésére.

Áttekintés

✅ Gyors regisztráció és ingyenes kártya használat.

✅ Egy kártyában egyesítheted minden bankkártyád.

✅ Vissza az időben funkció. A tranzakció utáni 14 napig módosíthatod, hogy melyik kártyádat terheljék be az elköltött összeggel.

✅ A pénzügyi tűzfalad, amely által elég csupán a Curve kártyát magadnál tartanod és bármikor inaktiválhatod.

✅ Felhasználóbarát alkalmazás, amelyen keresztül minden funkció könnyen elérhető.

✅ 2 számla közül választhatsz. A Blue szolgáltatás teljesen ingyenes és minden szükséges szolgáltatást elérsz általa. A Black számla pedig további kedvező szolgáltatásokat tartalmaz.

Az összes kártyád egyben

A Curve különlegessége abban rejlik, hogy általa egy helyen tudod kezelni összes Visa és Mastercard kártyádat. Lényegében ez a bankkártyák svájci bicskája, amely jó ha mindig nálad van és bármikor előkaphatod. A mobilalkalmazáson keresztül hozzá rendelheted minden bankkártyádat és később, amikor fizetnél, akkor az applikációban ki tudod választani, hogy mely bankkártyádat terheljék meg a Curve fizetési kártyádon keresztül. 

De ha esetleg olyan szeleburdi vagy, mint én és nem tudod hirtelen, hogy melyik kártya van beállítva az applikációban, akkor sincs baj, hiszen ott a “back in time” funkció. A vásárlást követően van 14 napod, hogy meggondold magad, ha esetleg mégis azt szeretnéd, hogy másik kártyádat terheljék meg az adott tranzakcióval. 

Eleinte nem gondoltam, hogy hasznos funkció, de meglepően sokszor használom. Különböző számlákat vagy vásárlásokat különböző kártyákkal fizetek és gyakran belezavarodok, hogy melyiket is kéne éppen használnom. Így praktikus, hogy utána bármikor átvariálhatom.

Olcsó pénzváltás

Revolut Curve Devizaváltás

Másik figyelemre méltó szolgáltatása, hogy a bankközi kamatláb árfolyamán vált több, mint 200 devizát. Magyarul a bankok és váltók árfolyamainál jóval kedvezőbb áron váltja át pénzünket díjmentesen.  Ehhez még arra sincs szükség, hogy a Curve számlára utaljunk és ott manuálisan váltsuk át pénzünket a szükséges devizába.

Egyszer már kiszámoltuk, hogy mennyit bukhatunk azon, ha bankkártyával fizetünk külföldön. Ezért külföldi használat során fizess Curve kártyáddal és az átváltás teljesen automatikusan megtörténik díjmentesen.

Ha sokat utazol külföldre, akkor mindenképp jól jársz szolgáltatásukkal. Hiszen egy nyaralás során akár több ezer vagy tízezer forintodba is kerülhet, ha a bankok árfolyamán váltasz.

Tranzaktálás és azok nyomon követése

A Curve nem rég bevezette a pénz küldése és fogadása funkciót. Ráadásul ezt úgy teheted meg, hogy nem is kell a Curve számládra befizetned. Bármelyik bankkártyádról indíthatsz pénz küldést az alkalmazáson keresztül, amely maximum 3 nap alatt a fogadó fél számláján landol.

Az egyik legjobb funkciója, hogy egy helyen láthatod az összes költésedet. Eldobhatod a költségfigyelő applikációkat vagy a jó öreg excel táblát (najó ahhoz túlságosan szeretem az excel táblákat, de te megteheted). A Curve segítségével nem kell különböző bankok számlakivonatait bújni. Itt mindent láthatsz egyben átláthatóan. 

Curve Blue

A Curve Blue számla teljesen ingyenes és még befizetni sem kell a számlára. Csupán kezdd el a regisztrációs folyamatot és add hozzá valamelyik kártyádat. Ezután megkapod ingyenes Curve kártyád. Ha pedig ide kattintva regisztrálsz, akkor mindketten kapunk 5-5 fontot (~2000 Ft-ot).

Curve blue
Előnyei

☑️ Ingyenes Mastercard kártya

☑️ Több, mint 200 pénznemben fizethetsz a bankközi átváltási árfolyamon

☑️ Díjmentes készpénzfelvétel bankautomatából havi 200 EUR-ig – az ezt meghaladó összegre 2% készpénzfelvételi díj

☑️ Díjmentes pénzváltás 500 EUR/hóig, felette 2% átváltási díj. Hétvégén 0,5% átváltási díj GBP, EUR és USD esetén és 1,5% a maradék devizában.

☑️ 1%-os cashback, vagyis pénzvisszafizetés 90 napig (három általad választott cégre a céglistáról)

☑️ Kártya kontroll: bármikor inaktiválhatod vagy újra aktiválhatod kártyádat az applikáción keresztül

☑️ Back in Time funkció: 14 napig a már kifizetett vásárlásokat átterhelhetjük egy másik kártyára, vásárlásonként egyszer (kivéve Curve Cash kártya)

Curve Black

A fizetős csomag akkor éri meg, ha ki tudod használni a cashbacket vagy sokat utazol és 500 EUR-nál több készpénzt szeretnél felvenni. Egyébként az alap igényeket a Curve Blue kártya is teljesen kiszolgálja.

Ár: havi 3 290 Ft

Curve black

☑️ Standard csomag összes előnye

☑️ Díjmentes készpénzfelvétel bankautomatából havi 400 EUR-ig – az ezt meghaladó összegre 2% készpénzfelvételi díj

☑️ Utazás esetén beteg és csomagbiztosítás

☑️ 1%-os cashback, vagyis pénzvisszafizetés egy életen át (három általad választott cégre a céglistáról)

Curve kártya igénylés

Ha tetszett, amit eddig a Curve-ről írtunk és szeretnéd máris megrendelni a kártyát, akkor ehhez készítettünk egy rövid útmutatót. 

A Curve regisztráció és kártya igénylés nagyon egyszerű. Pár lépés a teljes folyamat és, ami alig pár percedet veszi majd igénybe.

Curve kártya igénylés
Igénylés menete

✅ Kattints át a Curve oldalára, majd nyomj a „DOWNLOAD FOR FREE” gombra. Add meg a telefonszámod, majd egy szöveges üzenetet fogsz kapni, ami segíteni fog az applikáció letöltésében. Ez iOS és Androidon is használható.

✅ A letöltést követően a regisztráció az alkalmazáson belül folytatódik. Itt le kell fényképezned egy már meglévő bankkártyád és megadnod lakcímed. Fontos, hogy jól add meg, hiszen ide fog megérkezni Curve kártyád.

✅ A kártyádat teljesen ingyenesen kiszállítják 10 munkanapon belül. Ezután aktiválnod kell és már használhatod is.

Természetesen ezt a bónuszt mi is megkapjuk. Így a cikkel kettős célunk van. 

Egyrészt úgy gondoljuk, hogy a Curve valóban egy hasznos alkalmazás napi pénzügyek kezelésében, amelyet mi is aktívan használunk, ezért szerettük volna részletesen bemutatni. 

Emellett van egy olyan célunk is, hogy piszkosul meggazdagodjunk a meghívottak után járó 5 fontokból. Najó, valószínűleg nem fogunk piszkosul meggazdagodni ebből, de legalább lenne miből tovább fejleszteni az oldalt, hogy hétről hétre tudjuk biztosítani az érdekes és hasznos tartalmakat. 

Tehát, ha valóban arra a döntésre jutottál, hogy elkezded használni a Curve-t, akkor kérlek regisztrálj valamely linkünk/gombra kattintva vagy írd be a D56K4B4N kódot. Ezzel nem csak egy jó pénzügyi szolgáltatást és 5 fontot kapsz, hanem minket is boldoggá teszel. 

Előre is köszönjük és küldjük a virtuális pacsit. ✋🙂 

Biztonságos

Curve kártya biztonságos

Ha csak egy kártyát kell magaddal hordanod, akkor máris kisebb az esélye annak, hogy elveszted. De ha esetleg mégsem találod, akkor sem kell pánikba esni, hiszen csak belépsz az applikációba és teljesen ingyenesen inaktiválod.

Ha megtaláltad a kártyád, akkor csak ismét belépsz az applikációba és újra aktiválod.

Így elkerülheted azt, hogy minden kártyád egyszerre tűnjön el ezzel megspórolva a bankkártya tiltás és bankkártya pótlás díját.

Ráadásul minden fizetésed után az alkalmazás küld egy értesítést a telefonodra. Gondolom mondanom sem kell, hogy ezt is ingyen.

Curve közös számlához

Habár valóban nagyon kényelmes 2-3 kártya helyett csak egyet magamnál tartani és ingyen pénzt váltani, de mégsem ezek azok a funkciók, amik miatt a Curve kártyát leginkább használom.

Rájöttünk, hogyha van egy Revolut kártyám, amelyet behúzok a Curve kártya mögé, akkor lesz egy számlám, amit két kártyával is eltudok érni. Így ha a Revolut számlámhoz tartozó kártyát odaadom a páromnak, akkor ketten tudjuk használni a Revolutos számlát. 

Revolut és Curve közös számla

Mindezt teljesen ingyenesen, kényelmesen és bármi kötöttség nélkül. Mivel a Revolutot több bankkártyáról is fel lehet tölteni, így elég, ha csak az egyik fél igényel Revolut és Curve kártyát.  Így kapunk egy szuper olcsó közös számlát, ráadásul még a költéseket is láthatjátok.

Erről részletesebben már írtunk. Kattints ide, ha részletesebben érdekel.

Curve és hitelkártya

Vannak olyan hitelkártyák, amelyek külföldi vásárlás után elég csinos cashback-et adnak, amely akár az 5%-ot is elérheti.

Mivel a Curve kártyán keresztül intézett tranzakciókat a hitelkártyák külföldi vásárlásnak érzékelik, így egy átlagos bevásárlásunk után is megkaphatjuk a maximális cashbacket. Ráadásul ehhez még hozzáadhatjuk a 90 napig érvényes 1% cashbacket Curve Blue kártya esetén és az életed végéig tartó 1%-os cashbacket Curve Black kártya esetén.

Curve vélemény és tapasztalat

Számvető Márk és Én már régóta használjuk a Curve kártyát és teljesen elégedettek vagyunk vele. Hozza, amit ígér és sokban megkönnyíti a napi pénzügyeinket.

Mivel folyamatosan terjesztem az igét, hogy milyen , ezért ismeretségi körömben már sokan használják a Curve kártyát napi szinten. Kényelmesebbé teszi napi pénzügyeinket, ráadásul azáltal, hogy pontosan tudom követni minden költésemet, tudatosabb is lehetek. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a kiadások követése segíti a megtakarításaink növelését. Megtakarítás nélkül pedig nincs vagyon.

A következők miatt tudjuk ajánlani

☑️ A világ bármely pontján fizethetünk könnyen és olcsón.

☑️ Ingyenesen vehetünk fel ATM-ből pénzt külföldön.

☑️Biztonságos, hiszen kártyánkat az applikáción keresztül inaktiválhatjuk vagy aktiválhatjuk.

☑️ Nem kell pénzt utalni a Curve számlára.

☑️ Egy bankkártyával eléred minden bank- és hitelkártyádat.

☑️ Okosabb pénzügyi döntéseket hozhatunk azáltal, hogy követhetjük költéseinket.

☑️ Back in Time funkció: 14 napig a már kifizetett vásárlásokat átterhelhetjük egy másik kártyára, vásárlásonként egyszer (kivéve Curve Cash kártya)

A Curve eddig még soha nem hagyott cserben. Ha mégis történne valami, akkor ügyfélszolgálatuk segítségével bármilyen kérdéses problémát megoldhatunk.

Összefoglalva mi bátran tudjuk ajánlani annak, aki a fenn leírt előnyökből bármelyiket tudná hasznosítani saját pénzügyeiben.

Ha van már Curve kártyád, akkor kérlek oszd meg tapasztalataid, ezzel segítve azon olvasók döntését, akiknek még nincs. Írhatok én oldalakat, de az olvasó véleményénél úgy sincs jobb. Köszönöm előre is, ha rászánod az időt 🙂

2 válasz

 1. Kedves Dániel!
  Mevpróbáltam Curve kártyát igényelni. Letöltöttem az appot, végig csináltam a procedúrát, de a végén csak ennyit kaptam:
  Sorry, we can’t offer you Curve at the moment. Please, contact support, we might be able to help you.
  Semmi indoklás, hogy mi az oka az elutasításnak, mit csináltam rosszul. A support nem segítség, sokféle lehetőséget felkínál de nem találtam olyat ami nekem segítene. Mit javasolsz, mit tegyek?

  1. Kedves Éva!
   A Settings/Help menüponton belül jobb felső sarokban van egy hamburger menü (3 vonal), amire ha rákattintasz, akkor fel tudsz adni hibajegyet. Az ügyfélszolgálatuk nem túl gyors, de előbb utóbb minden megkeresésre válaszolnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezeket olvastad már?