Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Curve: összes bankkártyád egy applikációban

Független Pénzügyi segítségért csúsztasd fel!

Curve mi az?

Azóta készítettünk egy részletesebb cikket is a Curve-ről, amelyet itt eltudsz érni!

Itt egy újabb londoni fintech startup, amelynek segítségével csökkentheted pénztárcád vastagságát azzal, hogy minden bankkártyádat egy Mastercard fizetési kártyában egyesíted. A többi kártyád nyugodtan otthon hagyhatod, hiszen elég, ha csak a telefonod a Curve alkalmazással és a gyűjtőkártya van nálad. A legjobb pedig, hogy nem csak egy szuper kártyát kapsz teljesen ingyen, hanem még 5 fontot is, ha EZEN a linken regisztrálsz.

Mi az a Curve?

Alapvetően nagyon hasonlít a Revoluthoz, amelyet már korábban bemutattuk, hogy miért jó és, hogy mennyit spórolhatsz a külföldi utazásaidon. Adott egy felhasználóbarát alkalmazás és egy Mastercard fizetési kártya, amely ingyenesen rendelhető. Ráadásul még feltölteni sem szükséges a számládat ahhoz, hogy megrendelhesd a kártyát.

A Curve különlegessége abban rejlik, hogy általa egy helyen tudod kezelni összes Visa és Mastercard kártyádat. A mobilalkalmazáson keresztül hozzá rendelheted minden bankkártyádat és később, amikor fizetnél, akkor az applikációban ki tudod választani, hogy mely bankkártyádat terheljék meg a Curve fizetési kártyádon keresztül. A vásárlást követően van 14 napod, hogy meggondold magad, ha esetleg mégis azt szeretnéd, hogy másik kártyádat terheljék meg az adott tranzakcióval.

Egyszerű felületén keresztül láthatod minden költésedet, hogy ne kelljen külön nézegetned a számlakivonatokat.

Ráadásul bankközi árfolyamhoz közeli áron válthatsz devizákat úgy, hogy nem is kell feltölteni a Curve számládat.

Miért jó, ha van egy ilyen kártyád?

Kedvező átváltási költség: Sokat utazol és szeretnél jó árfolyamon váltani? A Curve segítségével a bankközi árfolyamhoz közeli értéken tudod átváltani pénzedet. Ráadásul még a számládra sem kell utalni, elég csak hozzáadni már meglévő bankkártyádat és azt kiválasztani az alkalmazáson belül.

Egy gyűjtőkártya: Sok bankkártyád van és idegesít a vastag tárca és az állandó kutakodás benne? Az alkalmazáson keresztül kapunk egy egyszerű, letisztult felületet bankkártyánk egy helyen való kezeléséhez. Ha igazi cashback vadász vagy, akkor neked különösen jó lehetőség lehet a Curve, hiszen meglévő hitelkártyáid visszatérítésén felül még 90 napos bevezető ajánlatot is kapsz, amely 1% -os cashbacket biztosít a Te általad választott 3 kereskedőnél való vásárlás esetén.

Biztonságos: Ha nem találod a kártyádat, akkor az alkalmazásban pillanatok alatt tudod blokkolni, hogy aztán szintén pillanatok alatt old fel a blokkolást, amikor meglett a kártya.

Átlátható tranzaktálás: Egy helyen láthatod az összes költésedet. Nem kell különböző bankok számlakivonatait bújni majd összesíteni. Itt mindent láthatsz egyben.

Költségek: Lényegében minden ingyenes.

 • Regisztráció és alapkártya ingyenes.
 • Készpénz felvétel egyéb devizában 200 fontig ingyenes.
 • Kártya tiltás és feloldás ingyenes
 • Számlavezetés ingyenes

Hogyan működik a Curve?

Töltsd le az alkalmazást, amely automatikusan végig vezet a regisztráció, kártya rendelés és bankkártya társítás folyamatán.

Az alkalmazás egyszerűen használható, amely inkább a funkcionalitásra támaszkodik, mint a stílusra.

Card: Itt láthatod Curve kártyád adatait, mint kártyaszám, lejárati dátum. Ezen felül megnézheted a PIN kódod, beállíthatsz limiteket, illetve ha történik a kártyával valami, akkor tudod zárolni, majd akár rögtön feloldani a zárolást.

Timeline: Minden kártyás tranzakció megjelenik időrendben.

Wallet: Kiválaszthatod, hogy mely bankkártyát szeretnéd használni. Láthatod az aktuális költéseidet és itt tudod módosítani 14 napon belül azt, hogy ha mégis másik kártyát szeretnél terhelni egy korábbi fizetéssel.

Insight: Érdekes információkat jelenít meg az eddigi költéseidről kategóriákra bontva.

Hogy igényelhetek Curve kártyát?

 1. Töltsd le Curve applikációt, amely elérhető Androidra és IOS-ra is. Az appot EZEN a linken vagy a Google Playen találjátok meg. (Van egy meghívásos akciójuk, amelynek keretében ha beírod az D56K4B4N kódot a regisztráció utáni első oldalon, akkor Te is és én is kapunk 5-5 fontot Curve rewardként)
 2. Válaszd ki, hogy milyen Curve kártyát szeretnél. Blue az ingyenesen választható.
 3. Add hozzá már egy létező kártyádat.

Ezután használd minden fizetésnél a Curve kártyát és cserélgesd bátran az applikáción keresztül, hogy melyiket terhelje meg a Curve. Az alkalmazás rögtön küld értesítéseket és az összes tranzakciót egy helyen jeleníti meg, hogy ezzel is könnyebben átláthasd költéseidet.

Azóta készítettünk egy részletesebb cikket is a Curve-ről, amelyet itt eltudsz érni!

Tetszett a cikk? Akkor a hírlevelet imádni fogod.

Heti rendszerességgel megosztom gondolataimat arról, amit a pénzről éppen tanultam vagy olvastam. Semmi spam, csak tiszta érték.

Add meg email címed és csatlakozz az 1000+ feliratkozóhoz. 

A feliratkozással elfogadod az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat

2 válasz

 1. > itt tudod módosítani 14 napon belül azt, hogy ha mégis másik kártyát szeretnél terhelni egy korábbi fizetéssel.

  ez jol johet ha pl fizetesnel VISA-t valasztok ki mert csak azt fogad el az elado, aztan kesobb atvaltom AMEX-re mert az nagyobb visszateritest ad? Hogy mukodik vajon, a penzt a Curve vonja le a kartyarol vagy csak kozvetiti a tranzakciot? Utobbi esetben nem mukodne a fenti gondolatkiserlet – ha elado nem tamogatja az AMEX-et akkor gondolom utolag sem tudok AMEX-re valtani

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Ezekről is írtam a témában

Megmutatom, hogy hogyan ne vegyen ki senki pénzt a zsebedből

 • Pénzügyi audit – átnézem meglévő pénzügyi termékeid (Nyugdíjbiztosítás, LTP stb.)
 • Befektetés – megmutatom miként tudod pénzed kamatoztatni, minimális költségek mellett
 • Pénzügyi terv – összerakjuk azt a rendszert, amely egyre közelebb visz az pénzügyi szabadsághoz

Prémium Magyar Állampapír (PMÁP)

Változó kamatozású állampapír, amely évente fizet kamatot, amelynek mértéke két tényezőből áll össze: Kamatbázis + Kamatprémium

Kamatbázis: Első 1 évben fix, majd a KSH által meghatározott átlagos infláció a megelőző évben. Részletek

Kamatprémium: Részletek

Futamidő: 8 éves futamidejű. 

Visszaváltási díj: 1% – ez azt jelenti, hogy amennyiben idő előtt szeretnéd eladni állampapírjaidat, akkor levonnak 1 százalékot a tőkéből és az addig felhalmozott kamatból.

Információk az aktuális sorozatról: PMÁP oldalán tudsz informálódni 

Bónusz Magyar Állampapír (BMÁP)

Változó kamatozású állampapír, amely negyedévente fizet kamatot, amelynek mértéke két tényezőből áll össze: Kamatbázis + Kamatprémium

Kamatbázis: A 3 hónapos diszkont kincstárjegy hozamától függ. A kamatfordulót megelőző négy eredményesen megtartott aukciók átlag hozama adja.

Kamatprémium: 1%

Futamidő: 3 év, de idő előtt is eladható az aktuális visszaváltási költséggel, így rövidebb időtávban is lehet gondolkodni.

Visszaváltási díj: 1% – ez azt jelenti, hogy amennyiben idő előtt szeretnéd eladni állampapírjaidat, akkor levonnak 1 százalékot a tőkéből és az addig felhalmozott kamatból.

Információk az aktuális sorozatról: BMÁP oldalán tudsz informálódni 

Diszkont Kincstárjegy (DKJ)

Általában kifejezetten rövid, éven belüli (3, 6 és 12 hónapos) lejáratú állampapírokat sorolunk ide.

Lejárat: DKJ oldalán láthatod a különböző sorozatokhoz tartozó lejáratokat.

Éves hozam: DKJ oldalán az Eladási hozam (ÁKK-ISMA) oszlopban láthatod az éves hozamot.

Eladási árfolyam: DKJ oldalán az Eladási Nettó Árfolyam. Érthetőbben ez az az ár, amiért meg tudod venni, mert eladják neked.

Vételi árfolyam: Az az árfolyam, amennyiért eladhatod lejárat előtt a DKJ-t.

Nem kamatozó értékpapír, amelynek lényege, hogy kamatkifizetés helyett, névérték alatt veheted meg és a futamidő végére eléri a 100 százalék névértéket. Mutatok egy példát:

Tételezzük fel, hogy vásárolsz 100 darab 10 000 forint alapcímletű 12 hónapos diszkont kincstárjegyet, amelynek összértéke 1 000 000 forint. Ha a 2023.06.17.-én akarnám megvenni a D230628 sorozatszámú DKJ-t, akkor ezt 917 400 forintért tudom megtenni, ugyanis az árfolyama 91,74 százalék. 12 hónap elteltével megkapnám az 1 000 000 forintot, ezzel bezsebelve a 9,39 százalék hozamot.

Az Allianz pénztárnak nincs online belépési folyamata, de meg lehet oldani, hogy postára járkálás nélkül is be lehessen lépni. Ennek folyamatát írtam le itt.

1. lépés: Töltsd ki a belépési nyilatkozatot

Kattints ide a belépési nyilatkozat letöltéséhez. Ez egy kitölthető PDF fájl.

Először töltsd ki a belépési adatokat (I.)

Az alábbi minta szerint töltsd ki személyes adataid.

Írd be a vállalt tagdíj mértékét (II.)

Ez nem egy vállalás, így akármit is írj ide, az nem von maga után kötelezettséget. Például a magyar átlag egészségügyi költés 15 ezer forint. Ha a munkáltatód fog fizetni, akkor azt is itt tudod megadni.

Add meg azonosító okmányok adatait (IV.)

A tagi nyilatkozatok elfogadása / elutasítása (V.)

Ezekre nyomhatsz igent vagy nemet is attól függően, hogy milyen tájékoztatást szeretnél kapni a jövőben a pénztártól.

Kiemelt közszereplői nyilatkozat kitöltése (VII.)

Töltsd ki, hogy magyar vagy külföldi állampolgár vagy-e, illetve, hogy közszereplő vagy-e.

Utolsó lépésként pedig pipáld be az igénylő legalján, hogy csatolt dokumentumként elküldöd a személyazonosító okmány és lakcímkártya másolatát.

Amennyiben szeretnél kedvezményezettet is hozzáadni a pénztári tagságodhoz, akkor ehhez az alábbi linken töltsd le a nyomtatványt és szintén töltsd ki és hitelesítsd.

Kedvezményezett hozzáadása nyomtatvány letöltés

2. lépés: Belépési nyilatkozat PDF fájl hitelesítése AVDH-val vagy aláírással

Kitöltötted és elmentetted a PDF fájlt, amit már csak hitelesítened kell.

Itt válik szét a folyamat attól függően, hogy rendelkezel-e ügyfélkapuval vagy sem.

Rendelkezel ügyfélkapuval

Amennyiben rendelkezel ügyfélkapuval, akkor AVDH-val egyszerűen és gyorsan tudod hitelesíteni a belépési nyilatkozatod.

Ide kattintva éred el az AVDH dokumentum hitelesítőt.

Itt nyomj a bejelentkezés gombra és lépj be ügyfélkapus felhasználóddal.

Sikeres bejelentkezés után az alábbi felület fogad.

Húzd be a kitöltött PDF fájlt és pipáld ki az „Elfogadom az ÁSZF-et” négyzetet és kattints a Feltöltés gombra.

A rendszer hitelesíti a dokumentumot, amiután le tudod tölteni azt.

 

Az így hitelesített PDF fájlt az azonosító okmányok másolatával küldd el az epenztar@allianz.hu email címre.

Nem rendelkezel ügyfélkapuval

Amennyiben nem rendelkezel ügyfélkapuval, akkor ki kell nyomtatnod a belépési nyilatkozatot, majd aláírni és postán elküldeni a 1242 Budapest, Pf. 462 címre.

3. lépés: Befizetés utalással vagy bankkártyával

Ezután a pénztár a kapott dokumentumok alapján záradékolja a belépési nyilatkozatot és hamarosan kapsz tagi okiratot tagi azonosító kóddal.

A tagdíjat vagy eseti befizetést a 18100002-00054029-21010015 számlaszámra kell utalnod, közleményben pedig add meg adószámod vagy tagi azonosítókódod.

Vagy bankkártyával is befizethetsz az Allianz oldalán keresztül.

Érdemes rögtön elutalni 4000 forintot (közleményben az adóazonosítóddal), mert a kártyát csak ezután fogják elkészíteni. 

FONTOS! Miután megkaptad a kártyát, aktiválnod kell a levélben megadott számon,ahol beazonosítanak, hogy biztosan te kaptad-e meg. 

Remélem ez a kis útmutató hasznos volt és lassan elkezdheted élvezni az adó-visszatérítés előnyeit.

Jogi nyilatkozat

A Számvető egy ingyenesen elérhető pénzügyi weboldal, amelynek célja, hogy az olvasókat segítse releváns információkkal, amelyek a leginkább érthető módon mutatják be az adott pénzügyi terméket. Kérlek azonban, hogy az itt közölt információkat ne tekintsd ajánlásnak. Vedd figyelembe, hogy az oldalon megjelenő tartalmak teljesen szubjektívek, amelyek hiányosak és/vagy pontatlanok lehetnek. Kérlek minden esetben ellenőrizd az itt leírtakat. Sőt, hálás leszek érte, ha pontatlanságot találsz és ezt jelzed felém. Ezek a teljesen ingyenes tartalmak a partnerek (az ezen az oldalon felsorolt ​​vállalatok némelyikétől) affiliate linkjén történő belépések után kapott ajánlási jutalékoknak köszönhetően fenntartható (ezek nem járnak többletköltséggel a belépőnek/regisztrálónak).