Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

A Diszkont Kincstárjegy ~9 százalékos éves hozam

Független Pénzügyi segítségért csúsztasd fel!

Diszkont-kincstarjegy-borito-1-1024x577

A hivatalos infláció az egekben, így valamit tenned kell a pénzeddel.

Az állampapír egy jó befektetési alternatíva arra, hogy legalább pénzed értékét megpróbáld megtartani. Ha még nagyon az út elején jársz és nem tudod, hogy milyen állampapír típusokban gondolkodhatsz, akkor ajánlom figyelemedbe állampapír kalkulátorom, ahol a DKJ, BMÁP és PMÁP állampapírokat hasonlíthatod össze.

Nemrég még a járvány okozott álmatlan éjszakákat, most itt a végtelenbe vágtázó infláció, amely sunyi módon veszi el a megtakarításaid értékét anélkül, hogy azt észrevennéd.

A nem hivatalosra meg gondolni is fáj, nemhogy leírni.

A probléma, hogy Magyarországon még mindig rengetegen a számlájukon tartják az akár több milliós vagy tízmilliós megtakarításukat.

Csakhogy szemléltessem, egy 11,7 százalékos infláció azt jelenti, hogy 1 000 000 forinton 104 832 forintot veszítesz reál értéken. Ennyivel kevesebb csirkemellet, paprikát és túró rudit tudsz venni a boltban.

Amit buktál havi és heti bontásban:

Valamit tenned kell, különben hiába takarítottál meg.

Erre van itt az a régiúj versenyző, amely az elmúlt 1 évben lett újra nagy kedvence a lakossági befektetőknek.

A rég elfeledett állampapír: Diszkont Kincstárjegy

Ahogy az alapkamat folyamatosan nő, úgy követi le a diszkontkincstárjegy is. Itt tart most a 3 hónapos hozama például.

3 hónapos DKJ

De kezdjük az elején.

Mi az a Diszkont Kincstárjegy?

Általában kifejezetten rövid, éven belüli (3 és 12 hónapos) lejáratú állampapírokat sorolunk ide. A többihez hasonlóan ez egy hitelt megtestesítő értékpapír, ahol a kincstárjegy megvásárlásával hitelt nyújtasz a kötvény kibocsájtójának. Ez esetben az államnak.

A különlegessége, hogy nem csak a lakosság vásárolhatja, hanem cégek és intézmények is.

Hogyan működik a Diszkont Kincstárjegy?

Nem kamatozó értékpapír, ami elsőre ijesztőnek hangzik, de nem kell megijedni, mert hozamod lesz, csak nem az eddig megszokott módon.

A lényege, hogy kamatkifizetés helyett, névérték alatt veheted meg és a futamidő végére eléri a 100 százalék névértéket. Mutatok egy példát.

Tételezzük fel, hogy vásárolsz 100 darab 10 000 forint alapcímletű 12 hónapos diszkont kincstárjegyet, amelynek összértéke 1 000 000 forint. Ha a cikk írásának pillanatában, 2022.07.17. 06:41-kor akarnám megvenni a D230628 soraztszámú dkj-t, akkor ezt 917 400 forintért tudom megtenni, ugyanis a jelenlegi árfolyama 91,74 százalék. 12 hónap elteltével megkapnám az 1 000 000 forintot, ezzel bezsebelve a 9,39 százalék hozamot.

Hogyan tudod megvásárolni?

A legolcsóbban az Államkincstáron keresztül tudsz vásárolni, hiszen így se számlavezetési díj, se tranzakciós költséged nem lesz. A „Vétel” menüpontban az „Értékpapír választás”-ra kattintva találhatod meg.

Cikk írás pillanatában (2022.07.18) 9,39% volt a hozam.

Kereskedelmi bankok és a különböző brókerek is forgalmazzák így ezeknél is megvásárolható. Amire érdemes figyelni, hogy vételi és eladási árfolyamok között lehet különbség attól függően, hogy melyik forgalmazónál veszed meg.

Az allampapir.hu oldalon meg tudod nézni, hogy a különböző diszkont kincstárjegyek aktuálisan milyen árfolyamon vehetők vagy adhatók el.

Forrás: allampapir.hu

Az „Eladási Nettó Árfolyam” az mutatja, hogy mennyiért tudod megvásárolni. Például a D220803-es kötvényt 9 972 forintért tudnád megvenni és lejáratkor, augusztus 3-án érné el a 10 000 forint névértéket, amivel 28 forint hozamot zsebelnél be.

A „Vételi Nettó Árfolyam” pedig azt mutatja, hogy mennyiért vásárolná vissza jelenleg az adott kötvényt az Államkincstár. Ha ugyanezt a D220803 most akarnád eladni, akkor 9 969 forintért tudnád megtenni.

Jobb, mint a MÁP Plusz?

Hogy a viharba ne.

A MÁP Plusznál már minden jobb. Ha most vásárolnád meg, akkor 1 év múlva 3,75 százalékos fix hozamot kapnál a 12 hónapra, ami messze elmarad a mostani ~9 százaléktól.

Még azzal együtt is, ha nem várod meg a MÁP Plusznál a kamatfordulót, hanem idő előtt, 0.5 százalékos visszaváltási költségen eladod.

Jobb, mint a PMÁP vagy BMÁP? Derítsd ki magad az állampapír kalkulátorral.

Nem tökéletes megoldás, de még mindig jobb, mint a bankbetét

Jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy miért érné meg ebbe tenned a pénzed, amikor a hozam 7-9 százalék, míg az infláció 20+ százalék.

A kérdés jogos és nem is szeretném szépíteni a dolgot. Reál értéken valószínűleg még így is buksz rajta.

De még mindig sokkal kevesebbet, mintha nem tennél semmit. Ez van, sajnos a kis kockázatnak ez az ára.

Ha reál hozamot is szeretnél elérni, akkor kockázatosabb értékpapírok irányába kell menned, mint az ETF-ek.

Nem tudod mi az az ETF? Semmi gond, szerencsére erről is van már cikk. ETF – Befektetési alap lustáknak

Hibát találtál a cikkben? Nem sértődöm meg, ha írsz erről az info@szamveto.hu-ra ?

Tetszett a cikk? Akkor a hírlevelet imádni fogod.

Heti rendszerességgel megosztom gondolataimat arról, amit a pénzről éppen tanultam vagy olvastam. Semmi spam, csak tiszta érték.

Add meg email címed és csatlakozz az 1000+ feliratkozóhoz. 

A feliratkozással elfogadod az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat

41 válasz

  1. Kedves Dániel!

   Már több napja próbálok venni DKJ a webkincstáron keresztül, de mindig azt az üzenetet kapom vissza, hogy „Sikertelen tranzakció!: Jelenleg nincs elegendő névérték, kérjük próbálja meg később”. Ez azt jelenti, hogy kifutott az aukció, és többet nem lehet venni ebből a sorozatból (D230628)? Gyakorlatilag a többi rövidebb lejáratúnál is ugyanezt az üzenetet kapom vissza.
   Válaszodat előre is köszönöm

   Üdv: Zsolt

   1. Kedves Zsolt!
    Igen, jelenleg nincs több a sorozatból. Azt az információt kaptam, hogy legközelebb 28-án lesz újra.

  2. Kedves Dániel! Nemrég vettem -DKJ-230222-t. Szeretnék még venni és kihasználni a jelenlegi helyzetet. Milyet vegyek hogy ki tudjam használni a jelenlegi helyzetet.
   Köszi a választ.
   Csaba

 1. Szia,

  a DKJ SZJA-val kapcsolatban az AKK weboldalán a DKJ tájékoztatóban ez áll:
  A Diszkont Kincstárjegy visszaváltásakor (lejáratakor), valamint átruházásakor elért bevételből – függetlenül attól, hogy az miként oszlik meg nettó árfolyamérték és felhalmozott hozam címén elszámolt tételekre – az árfolyamnyereségre irányadó rendelkezések szerint megállapított rész kamatjövedelemnek minősül és adóköteles.

  Az Szja.tv. alapján a Diszkont Kincstárjegy mint nyilvánosan forgalomba hozott és forgalmazott, a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény szerint hitelviszonyt megtestesítő értékpapír és egyben a magyar állam által kibocsátott, – egyebek mellett – a lakosság mint befektetői célpiac részére is forgalomba hozott hitelviszonyt megtestesítő értékpapír, amelyből származó kamatjövedelem a 2019. június 1. napját követően forgalomba hozott Diszkont Kincstárjegy sorozatok esetében nem minősül jövedelemnek, és így mentesül a kamatadó megfizetése alól.

  Akkor most kell fizetni 15% SZJA-t a DKJ után vagy nem?
  – lejáratakor
  – lejárat előtti eladásakor

  Nekem ez nem egyértelmű, szerinted?

  előre is köszönöm a választ

  1. Szia,
   Az én megértésem szerint, kamatadó mentes, amennyiben lejáratig tartod. Ha lejárat előtt értékesíted, akkor a vételi és eladási árfolyam különbözetére kell fizetni a 15%-os kamatadót. Ez a rész számomra se volt egyértelmű a tájékoztató alapján és más portálokon is hol így, hol úgy írják. Ezért felhívtam az államkincstárat, akik megerősítették, hogy a lejáratig tartott DKJ kamatadómentes.

   1. Itt valószínűleg össze-vissza tájékoztatnak kevésbé hozzáértő munkatársak. 😀 Az SZJA-t le kéne vonniuk a tranzakció megtörténtekor (kivétel értékpapír transzfernél két magánszemély között), de nekem idő előtt visszaváltott DKJ-nél nem vonták le az SZJA-t. Gondolom csak nem rontják el, mert az van az Államkincstár oldalán, hogy az SZJA-t, amennyiben kötelezettség keletkezik a tranzakció során kötelesek levonni és ők megfizetni a NAV felé, nekem pedig a bevallás során sincs vele dolgom.

    1. Itt voltak félreértések és félreinformálások, de a végső konkluzió az, hogy magánszemélyként a DKJ minden esetben adómentes.

     1. Sziasztok! Én rendszeresen kereskedek diszkont kincstárjeggyel aszerint, hogy éppen hogy éri meg eladni/venni (grafikonokat veszetek az árfolyamról minden nap). Soha nem vontak le kamatadót egyetlen tranzakció alkalmával sem. Amikor elkezdtem (2022.október), akkor utánna olvastam és minden Államkincstárnál által 2019. júl. 1 után kibocsátott állampapírokra érvényes a mentesség függetlenül attól, hogy mikor adod el. Az applikációjuk amúgy eladáskor jelzi, hogy mennyi kamatadót volntak le, ami minden esetben nulla volt. Amúgy is a kamatadó levonása és befizetése nem a magánszemély feladata, mint egy bankbetétnél sem. Az egyéb tősdei értékpapírok esetében meg nem kamatadó van, hanem rendes SZJA + SZOCHO, amit persze magának kell bevallani és megfizetni az embernek., mint amikor céget ad el valaki.

 2. Nem értem hogy jön ki a 9,39%-os hozam, azon kívül hogy persze az van odaírva. 100 darab DKJ 91,74%-os nettó eladási árfolyamon 82 600 forintot generál a 12 hónap leteltével (1 000 000 – 917 400 = 82 600). A 82 600 forintos hozam egy 917 400 forint értékű befektetésen 9% hozamot jelent (82 600 / 917 400 = 0,90037…). Mit nem veszek figyelembe?

  1. A 9,39% hozam a papír kibocsátási dátumát követő 365 napra vonatkozik. Ha most veszed meg, akkor már csak 344 nap van hátra és ezalatt a 21 nap alatt már nőtt a piaci értéke arányosan az eltelt időhöz, ezért jön ki kevesebb szerintem.

   1. Köszönöm a gyors választ! Fura, hogy nem az aktuálisan elérhető hozamot tüntetik fel, de így már érhető.

  2. Ahhoz, hogy a különböző futamidejű kötvények hozamait össze lehessen hasonlítani, a hozamokat mindig egy éves időtávra arányosítva szokták feltüntetni. Ekkora hozamot akkor kapnál, ha az adott papírt az ismert kondíciókkal 1 évig tarthatnád.

   Plusz csavar a dologban, hogy a diszkont kincstárjegyek esetén az hozamszámításnál egy év 360 napból áll. Így a hozamot így tudod kiszámítani:

   hozam = (névérték – befektetett_összeg) / befektetett_összeg * (360 / lejáratig_hátralevő_napok )

 3. Lehet, hogy butaságot kérdezek, de magánszemélyként tudok venni 10 éves államkötvényt?

  1. Igen, Magyar Államkötvényt (MAK) magánszemélyként is lehet vásárolni és ebből van 10 éves futamidejű. De ez már egy bonyolultabb állampapír, amelynek megvásárlása előtt érdemes tájékozódni és megérteni a működését, mert például lejárat előtt való eladás esetén itt már komoly árfolyamveszteséget is lehet realizálni ezzel.

   1. Engem a másik oldala is érdekelne, ha lejárat előtti eladás esetén árfolyamnyereségem keletkezne, azzal, hogy most megvettem leértékelt 76%-os árfolyamon, és teszem azt 2-3 év múlva eladnám mondjuk 90%-os árfolyamon, a különbözet ugyanúgy adóköteles lenne, mint a DKJ esetében?

    Köszönöm a segítséged.

 4. Mari vagyok.üdvözlöm, legyen kedves segíteni abban,hogy érdemes e a 2026 bán lejáró magyar államp.plusz infláció követ, vagy valamilyen másra befektetési. Köszönöm válaszát.

 5. Kedves Dániel!
  A mai napon kibocsátott DKJ221026 kapcsán szerdán kérdezni, hogy ha az aktuális árfolyam 99,06%, akkor a hozam, hogy jön ki 3,76 %-ra a lejárati időre?

 6. Kedves Dániel !
  Az OTP-től azt a tájékoztatást kaptam, hogy 4,5 % a DKJ kamata egy évre. Nem igazán értem,a fentieket olvasva.

  1. Kedves Katalin!
   A cikkben említett D230628 sorozatszámú diszkont kincstárjegy azóta elfogyott.

 7. Esetleg lehet tudni mikor lesz kibocsátás? Több helyen is próbáltam de mindenhol elfogyott a kincstárjegy.

  1. Ma volt újabb kibocsátás, de 30 perc alatt kifogyott. Egyelőre nem tudta megmondani az államkincstár, hogy mikor lesz újra.

   1. Úgy látom rövidtávú befektetésként a Diszkont Kincstárjegy kiesik a portfóliókból, mert szinte lehetetlen halandónak hozzájutni. Ezt ahol próbáltam, mondták is. És akkor jön a nagy kérdés: mi lehet jó e helyett, ilyen inflációs környezetben, rövid távra? Köszönöm válaszát, gratulálok blogjához!

    1. Én még vagy egy hónapja akartam venni az egyik DKJ-ből és miután azt dobta az Webkincstár, hogy elfogyott felhívtam őket. Nagyjából 1-2 óra alatt lett az érintett DKJ-ből rábocsátás és visszahívtak telefonon, hogy most tessék próbálni. Nem nagy összegről beszélünk, 300 000 forint.

     1. Akkor az még szerencsés volt. Mostanában én is érdeklődtem náluk, de jelenleg még azt sem tudják megmondani, hogy mikor lesz újra rábocsátás. Úgy tűnik a jó hozamokat nem adják könnyen 🙂

 8. Kedves Dániel!

  A DKJ-ek aukcióin ha jól olvastam az elsődleges forgalmazók (pl. Államkincstár) vehet részt.
  Magánszemélyként van esetlegesen lehetőségem előjegyezni egy jövőbeli kibocsájtású DKJ-re?

  Jelenlegi értelmezésem szerint – kérem erősíts meg vagy korrigálj ebben – a ~15 MRD Ft-os DKJ kibocsájtásokra a forgalmazók mennek.

  Amennyiben az államkincstárnál szeretnék /szerettem volna vásárolni a mai kibocsájátsból, akkor mit javasolsz? Hogyan járhatok el?
  Lehet-e azt tudni, hogy az adott kibocsájtás napján az Államkincstártól mikor vásárolhatunk DKJ-et, mikortól lehet izzítani a weboldal frissítéseket, hogy esetlegesen az elsők között vásárolhassak és ne fogyjon el a papír?

  Köszönöm a válaszod.

 9. Kedves Dániel!
  Tudna segíteni abban, hogy milyen telefonszámon lehet érdeklődni az esetleges újabb kibocsátás után?
  Válaszát előre is köszönöm: Mészárosné

 10. Kedves Dániel,
  A devizában kibocsátott magyar államkötvény (REPHUN) hozama után kell kamatadót fizetni?
  Előre is köszönöm a válaszodat!

 11. Kedves Daniel! Sajnos nem ertem a peldaban szereplo kalkulaciot… szoval 1 millio utan vegulis visszakapom az 1 milliot, de egy filler kamat nelkul??? Jol ertem, hogy itt azt kell nezni hogy a penz erteke legalabb megmaradjon? Szetintem viszont meg mindig a PMAP a kiraly, ott nincsenek ilyen rejtett koltsegek…

 12. 3 éves PMÁP befektetésem 2022.09.21-én lejár. Mit tanácsol, milyen befektetést válasszak helyette?

  Egy másik 3 éves PMÁP egy év múlva jár le. Mit kellene tennem vele? Kivárjam a lejáratát, vagy most változtassak? Esetleg vonjam össze a két befektetést?

  Nagyon várom a tanácsát!

 13. Kedves Daniel? Szeretnék rövid lejáratú (1 év) diszkont kincstárjegyet venni 9 % éves hozammal…..
  Lehet mostanában ilyen papírt venni?
  A másik kérdésem, hogy jelenleg MÁP-al rendelkezem, de ki szeretnék szállni belőle, de a köv. kamatot jó lenne megkapni:)
  Kamatjóváírás 1/4 évente történik?

  1. Igen, a legújabb 1 éves DKJ a D2308023, amely jelenleg 11,17%-ot fizet lejáratkor.

   MÁP Plusznál az első fél év után van kamatforduló, majd minden évben egyszer. Kamatforduló előtti visszaváltás esetén is jár a kamat időarányosan, így nem feltétlen kell megvárni a kamatfordulót. Annyi, hogy levonnak 0,5 százalék visszaváltási költséget.

 14. Kedves Dániel!
  20230826-os DKJ-et vettem 2022.09.12.-én egy bankban és akkor volt 9.5%.
  2022.09.13.-án viszont megnéztem, és ugyanez a DKJ, már 10,5%-on volt.
  Ez hogyan lehetséges?
  Pedig elvileg ez a DKJ 12 hónapra, 366 napra hirdették meg 9,5%-ra.

  Előre is köszönöm válaszodat.
  Üdv:
  Noémi

  1. Kedves Dániel!

   A Diszkont kincstárjegynél az állam hozam garanciát is vállal?
   Tehát a megvételnél előrejelzett névérték teljes 100% -ban kifizetésre kerül? Vagy a lejarati idő alatt lehet valami kockázat, ami miatt a lejáratkor a korábban jelzett névérték alatti összeget kapja meg az ember?
   Valaszát előre is köszönöm!

   1. Lejáratkor garantálja a 100% névérték visszafizetést. Idő előtti eladás esetén az árfolyam attól függ, hogy mekkora a jelenlegi hozama. Erről hosszabban írtam egy cikket, amelyet ide kattintva elérsz.

 15. Hol lehet arról információt kapni hogy mikor lesz újra DKJ, vagy hogy mennyi van belőle?
  Próbálok venni, de eddig minden esetben „Sikertelen tranzakció!: Jelenleg nincs elegendő névérték, kérjük próbálja meg később..” hibát kapok

  1. Tudtommal nincs erről sehol információ. Államkincstárnál van, amikor megmondják, hogy melyik nap lesz legközelebb rábocsátás és próbálkozni akkor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Ezekről is írtam a témában

Megmutatom, hogy hogyan ne vegyen ki senki pénzt a zsebedből

 • Pénzügyi audit – átnézem meglévő pénzügyi termékeid (Nyugdíjbiztosítás, LTP stb.)
 • Befektetés – megmutatom miként tudod pénzed kamatoztatni, minimális költségek mellett
 • Pénzügyi terv – összerakjuk azt a rendszert, amely egyre közelebb visz az pénzügyi szabadsághoz

Prémium Magyar Állampapír (PMÁP)

Változó kamatozású állampapír, amely évente fizet kamatot, amelynek mértéke két tényezőből áll össze: Kamatbázis + Kamatprémium

Kamatbázis: Első 1 évben fix, majd a KSH által meghatározott átlagos infláció a megelőző évben. Részletek

Kamatprémium: Részletek

Futamidő: 8 éves futamidejű. 

Visszaváltási díj: 1% – ez azt jelenti, hogy amennyiben idő előtt szeretnéd eladni állampapírjaidat, akkor levonnak 1 százalékot a tőkéből és az addig felhalmozott kamatból.

Információk az aktuális sorozatról: PMÁP oldalán tudsz informálódni 

Bónusz Magyar Állampapír (BMÁP)

Változó kamatozású állampapír, amely negyedévente fizet kamatot, amelynek mértéke két tényezőből áll össze: Kamatbázis + Kamatprémium

Kamatbázis: A 3 hónapos diszkont kincstárjegy hozamától függ. A kamatfordulót megelőző négy eredményesen megtartott aukciók átlag hozama adja.

Kamatprémium: 1%

Futamidő: 3 év, de idő előtt is eladható az aktuális visszaváltási költséggel, így rövidebb időtávban is lehet gondolkodni.

Visszaváltási díj: 1% – ez azt jelenti, hogy amennyiben idő előtt szeretnéd eladni állampapírjaidat, akkor levonnak 1 százalékot a tőkéből és az addig felhalmozott kamatból.

Információk az aktuális sorozatról: BMÁP oldalán tudsz informálódni 

Diszkont Kincstárjegy (DKJ)

Általában kifejezetten rövid, éven belüli (3, 6 és 12 hónapos) lejáratú állampapírokat sorolunk ide.

Lejárat: DKJ oldalán láthatod a különböző sorozatokhoz tartozó lejáratokat.

Éves hozam: DKJ oldalán az Eladási hozam (ÁKK-ISMA) oszlopban láthatod az éves hozamot.

Eladási árfolyam: DKJ oldalán az Eladási Nettó Árfolyam. Érthetőbben ez az az ár, amiért meg tudod venni, mert eladják neked.

Vételi árfolyam: Az az árfolyam, amennyiért eladhatod lejárat előtt a DKJ-t.

Nem kamatozó értékpapír, amelynek lényege, hogy kamatkifizetés helyett, névérték alatt veheted meg és a futamidő végére eléri a 100 százalék névértéket. Mutatok egy példát:

Tételezzük fel, hogy vásárolsz 100 darab 10 000 forint alapcímletű 12 hónapos diszkont kincstárjegyet, amelynek összértéke 1 000 000 forint. Ha a 2023.06.17.-én akarnám megvenni a D230628 sorozatszámú DKJ-t, akkor ezt 917 400 forintért tudom megtenni, ugyanis az árfolyama 91,74 százalék. 12 hónap elteltével megkapnám az 1 000 000 forintot, ezzel bezsebelve a 9,39 százalék hozamot.

Az Allianz pénztárnak nincs online belépési folyamata, de meg lehet oldani, hogy postára járkálás nélkül is be lehessen lépni. Ennek folyamatát írtam le itt.

1. lépés: Töltsd ki a belépési nyilatkozatot

Kattints ide a belépési nyilatkozat letöltéséhez. Ez egy kitölthető PDF fájl.

Először töltsd ki a belépési adatokat (I.)

Az alábbi minta szerint töltsd ki személyes adataid.

Írd be a vállalt tagdíj mértékét (II.)

Ez nem egy vállalás, így akármit is írj ide, az nem von maga után kötelezettséget. Például a magyar átlag egészségügyi költés 15 ezer forint. Ha a munkáltatód fog fizetni, akkor azt is itt tudod megadni.

Add meg azonosító okmányok adatait (IV.)

A tagi nyilatkozatok elfogadása / elutasítása (V.)

Ezekre nyomhatsz igent vagy nemet is attól függően, hogy milyen tájékoztatást szeretnél kapni a jövőben a pénztártól.

Kiemelt közszereplői nyilatkozat kitöltése (VII.)

Töltsd ki, hogy magyar vagy külföldi állampolgár vagy-e, illetve, hogy közszereplő vagy-e.

Utolsó lépésként pedig pipáld be az igénylő legalján, hogy csatolt dokumentumként elküldöd a személyazonosító okmány és lakcímkártya másolatát.

Amennyiben szeretnél kedvezményezettet is hozzáadni a pénztári tagságodhoz, akkor ehhez az alábbi linken töltsd le a nyomtatványt és szintén töltsd ki és hitelesítsd.

Kedvezményezett hozzáadása nyomtatvány letöltés

2. lépés: Belépési nyilatkozat PDF fájl hitelesítése AVDH-val vagy aláírással

Kitöltötted és elmentetted a PDF fájlt, amit már csak hitelesítened kell.

Itt válik szét a folyamat attól függően, hogy rendelkezel-e ügyfélkapuval vagy sem.

Rendelkezel ügyfélkapuval

Amennyiben rendelkezel ügyfélkapuval, akkor AVDH-val egyszerűen és gyorsan tudod hitelesíteni a belépési nyilatkozatod.

Ide kattintva éred el az AVDH dokumentum hitelesítőt.

Itt nyomj a bejelentkezés gombra és lépj be ügyfélkapus felhasználóddal.

Sikeres bejelentkezés után az alábbi felület fogad.

Húzd be a kitöltött PDF fájlt és pipáld ki az „Elfogadom az ÁSZF-et” négyzetet és kattints a Feltöltés gombra.

A rendszer hitelesíti a dokumentumot, amiután le tudod tölteni azt.

 

Az így hitelesített PDF fájlt az azonosító okmányok másolatával küldd el az epenztar@allianz.hu email címre.

Nem rendelkezel ügyfélkapuval

Amennyiben nem rendelkezel ügyfélkapuval, akkor ki kell nyomtatnod a belépési nyilatkozatot, majd aláírni és postán elküldeni a 1242 Budapest, Pf. 462 címre.

3. lépés: Befizetés utalással vagy bankkártyával

Ezután a pénztár a kapott dokumentumok alapján záradékolja a belépési nyilatkozatot és hamarosan kapsz tagi okiratot tagi azonosító kóddal.

A tagdíjat vagy eseti befizetést a 18100002-00054029-21010015 számlaszámra kell utalnod, közleményben pedig add meg adószámod vagy tagi azonosítókódod.

Vagy bankkártyával is befizethetsz az Allianz oldalán keresztül.

Érdemes rögtön elutalni 4000 forintot (közleményben az adóazonosítóddal), mert a kártyát csak ezután fogják elkészíteni. 

FONTOS! Miután megkaptad a kártyát, aktiválnod kell a levélben megadott számon,ahol beazonosítanak, hogy biztosan te kaptad-e meg. 

Remélem ez a kis útmutató hasznos volt és lassan elkezdheted élvezni az adó-visszatérítés előnyeit.

Jogi nyilatkozat

A Számvető egy ingyenesen elérhető pénzügyi weboldal, amelynek célja, hogy az olvasókat segítse releváns információkkal, amelyek a leginkább érthető módon mutatják be az adott pénzügyi terméket. Kérlek azonban, hogy az itt közölt információkat ne tekintsd ajánlásnak. Vedd figyelembe, hogy az oldalon megjelenő tartalmak teljesen szubjektívek, amelyek hiányosak és/vagy pontatlanok lehetnek. Kérlek minden esetben ellenőrizd az itt leírtakat. Sőt, hálás leszek érte, ha pontatlanságot találsz és ezt jelzed felém. Ezek a teljesen ingyenes tartalmak a partnerek (az ezen az oldalon felsorolt ​​vállalatok némelyikétől) affiliate linkjén történő belépések után kapott ajánlási jutalékoknak köszönhetően fenntartható (ezek nem járnak többletköltséggel a belépőnek/regisztrálónak).