fbpx

Egy lépéssel közelebb a digitális bankoláshoz – Forintos Revolut

Végre elérhető a Revolut számla forintos feltöltése, amelynek köszönhetően megspórolhatjuk a devizakonverzió általi költségeket és élvezhetjük az olcsó bankolás örömeit.

Mi is az a Revolut?

A Revolut egy olyan banki szolgáltatásokat nyújtó vállalat, amely nem kisebb feladatot tűzött ki maga elé, mint a banki szolgáltatások megreformálása a digitalizáción keresztül. Ezen dolgozik már 2015 óta és teszi ezt nagy sikerekkel.

A Revolut applikáción és betéti kártyán keresztül elérhetővé vélt a digitális bankolás

A Revolut egy app alapú platform, amely digitális pénztárcát és egy betéti kártyát tartalmaz. A Revolut számla digitális pénztárcáján keresztül lehetőségünk van, hogy a pénzünket átváltsuk a számunkra szükséges devizára és azzal tranzaktáljunk.

Miért jó, ha van Revolut kártyád?

Nincs deviza átváltási költség: A Revolut számlával bankközi árfolyamon tudod átváltani a pénzed. Ez egyet jelent azzal, hogy átváltási költség nélkül tudsz 150 ország devizanemében pénzt váltani. Ezzel ellentétben a bankok súlyos pénzeket számolnak fel egy-egy átváltásért, amely egy nyaralás során akár több ezer vagy tízezer forintodba is kerülhet.

Több számla egyben: A Revolut számla lehetővé teszi, hogy különböző pénznemű számlákat vagy „pénztárcákat” tarts. Mindezért még számlavezetési díjat sem számol fel. Ez egy remek szolgáltatás azoknak, akik rendszeresen utaznak, vagy különböző devizában kapják a keresetüket. A digitális tárcádban egyszerre tarthatsz forintot, eurót és sok egyéb devizát.

Gyors tranzaktálás: Egy pillanat alatt feltöltheted számlád a bankkártyáddal, hogy aztán 150 különböző pénznemben tudj fizetni és utalni másodpercek alatt.

Biztonság: Ha bármi gyanúsat észlelsz, akkor pillanatok alatt tudod módosítani a kártyád PIN-kódját vagy akár blokkolhatod is. A költéseidet pedig folyamatosan figyelemmel tudod kísérni.

Hogy működik a Revolut kártya?

Első lépésben le kell töltened a Revolut alkalmazást, majd a mobilszámoddal megerősíteni a fiókod. Innentől kezdve feltöltheted pénzzel a számládat. Ezután kérni fogja, hogy igazold magad, amelyet három fotó elkészítésével percek alatt megcsinálhatsz (szem. ig. előlap, hátlap és arc fotó).

A feltöltött forintokkal már rögtön tudsz is vásárolni bármilyen devizát. Így nem csak akkor vehetsz devizát, ha éppen utazol, hanem akkor is, ha még csak tervben van az utazás. Hiszen, ha éppen jó árfolyamon tudsz venni, akkor minek várni? Így előre bebiztosíthatod az utazáshoz szükséges devizát. És ha végül nem lesz elég nyaralás közben, akkor sem kell aggódni, hiszen bármikor feltöltheted forint kártyádról és újra válthatsz. Viszlát kétes váltók!

Az üzletekben való vásárláshoz pedig érdemes igényelni a Revolut kártyát. Ez egy ingyenesen rendelhető betét kártya, amellyel bárhol tudsz vásárolni. Ezen felül készpénzt is felvehetsz ingyenesen 200 euróig.

Az alkalmazás nagyon felhasználó barát és sok extra funkcióval rendelkezik

Biztosítás: Az alkalmazás képes arra, hogy amint külföldre utazunk, automatikusan bekapcsolja utasbiztosítás funkcióját. Majd automatikusan visszaállítja, ahogy hazaértünk.

Költség elemzés: A kiadásokat ország, kereskedő és kategóriák alapján láthatod. Lehet sokkoló lesz elsőre, de ez egy jó lehetőség, hogy lásd, hol tudnál visszavenni a költésekből és megtakarítani.

Vault: Egy különálló zsebbe tehetsz félre. Betudod állítani, hogy a tranzakciók után felkerekítse az összegeket és ezt a többletet tegye félre egy virtuális “széfbe”. Praktikus ötlet.

Kártya kezelése: A Revolut kártya blokkolása vagy feloldása egy gombnyomással.

Fizess barátoknak: Az esti kocsmázás költségeit egyszerűen szétdobhatod a barátaid között.

Összegezve

Főleg azoknak jó lehetőség, akik sokat utaznak külföldre vagy ritkán használnak készpénzt. Ezzel a lépéssel Magyarországon is egy valós alternatíva lett a bankolásban. Ráadásul mindez olcsó, egyszerű és kényelmes formában érhető el.

Mivel eddig csak euró feltöltés volt elérhető, ezért szkeptikus voltam a hasznosságával kapcsolatban. Az applikáció már egy ideje rajta van a telefonomon, de a forintos feltöltés lehetőséggel már megtettem az első befizetést és megrendeltem a ingyenes kártyát. Egy próbát mindenképp megér a történet. 🙂

Ha te is szeretnéd ingyenesen kipróbálni, akkor ezen a linken tudsz regisztrálni.

Szeretnél tudatosabb lenni pénzügyeidben? Iratkozz fel és küldök pár hasznos cikket.

Diószegi Dániel

Diószegi Dániel vagyok a Számvető blog szerzője. Pénzügyi végzettséggel és 5+ év banki tapasztalattal a hátam mögött is úgy gondolom, hogy a pénzügyekről mindig lehet újat tanulni. A blog azzal a céllal született, hogy folyamatos tanulással fejlesszem magam és mások pénzügyi tudatosságát.

3 válasz

  1. Arról van információ, hogy szükség esetén miként lehet megszüntetni a számlát?

    1. Az appon belül a profilodnál van egy olyan lehetőség, hogy “Számla lezárása”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztom Facebookon
Megosztom Redditen
Megosztom Linkedinen

Valóban független konzultáció a személyes pénzügyeidről, érthetően, termékértékesítés nélkül

Kapcsolódó cikkek

Segítségre lenne szükséged?

Jelentkezz egyéni konzultációra

15 000 Ft / alkalom

Konzultáció díja: 15 000 Ft / alkalom

Töltsd ki az űrlapot és hamarosan keresni foglak a részletekkel és időpont egyeztetéssel.

Sajnos személyi jövedelmadó befizetés nélkül nem tudod igénybe venni ezt a lehetőséget

Jogi nyilatkozat

A Számvető egy ingyenesen elérhető pénzügyi weboldal, amelynek célja, hogy az olvasókat segítse releváns információkkal, amelyek a leginkább érthető módon mutatják be az adott pénzügyi terméket. Kérlek azonban, hogy az itt közölt információkat ne tekintsd ajánlásnak. Vedd figyelembe, hogy az oldalon megjelenő tartalmak teljesen szubjektívek, amelyek hiányosak és/vagy pontatlanok lehetnek. Kérlek minden esetben ellenőrizd az itt leírtakat. Sőt, hálás leszek érte, ha pontatlanságot találsz és ezt jelzed felém. Ezek a teljesen ingyenes tartalmak a partnerek (az ezen az oldalon felsorolt ​​vállalatok némelyikétől) affiliate linkjén történő belépések után kapott ajánlási jutalékoknak köszönhetően fenntartható (ezek nem járnak többletköltséggel a belépőnek/regisztrálónak).