Gazdagodj okosan, pénzügyi társasjáték nagyoknak

Független Pénzügyi segítségért csúsztasd fel!

gazdagodj okosan - road to riches

A napokban láttam egy jópofa ötletet, amivel tovább növelheted a pénzügyi tudatosságodat. Egy pénzügyi társasjátékról van szó, segítségével másokat (család, barátok, gyerekek) is bevezethetsz a pénzügyek világába.

A szóban forgó játék a Road to Riches (Út a Gazdagsághoz), a Financial Times újságíróinak és pénzügyi oktatóknak közös munkája. Az Eliora Games gondozásában megjelent játékot itt lehet megrendelni (csak angolul) 28 fontért. Jó hír, hogy középiskolák számára ingyenesen biztosítják, így az iskola felkészítheti a fiatalokat a felelős pénzügyi döntésekre.

A játék

A Road to Riches egy oktató játék, amiben a résztvevők ügyes életvezetési és pénzügyi döntések meghozatalával biztosíthatják sikerüket. A játékot 15 évnél idősebb korosztály számára ajánlják. Egyszerre akár 8 ember is játszhatja. A cél, hogy megteremtsd magad számára a pénzügyi szabadságot, az oktatásba, otthonodba való befektetéssel, az okos nyugdíjtervezéssel és a megfelelő biztosítások igénybevételével. Megtakarítás és okos befektetések szükségesek a győzelemhez, ez a kettő a való életben is a jó pénzügyek alapja.

A játék pénzügyi felkészültségedet az ismereteidre vonatkozó kvízkérdésekkel és a változó piaci hírekre való reakcióiddal teszi próbára. Helyes döntéseiddel pénzt keresel, rossz válaszaiddal viszont a bank vagyonát növeled. Ha nem is ennyire konkrétan, de a valóságban is sokszor csináljuk ezt, például ha nem jó befektetési döntést hozunk. A játék során oda kell figyelned, hogy a változó élet- és piaci helyzetek ne borítsák fel jól kigondolt terveidet.

 Pénzről játékosan

Gazdagodj okosan - egyéb társasok

Van néhány egyéb társas, aminek köze van a pénzhez. A mindenki által ismert,  – és az internet szerint a barátságok szétrombolására leginkább alkalmas –  Monopoly, a kapitalizmus szépségeit tanítja meg a játékosoknak. A klasszikus Gazdálkodj okosanban pedig célunk, hogy megvegyük és berendezzük álmaink lakását. Jó játék, ha az elszaladó ingatlanárak mellett sokan csak álmodozunk saját lakásról. A Road to Riches oktatójátékként ennél többet ígér, akár az idősebb korosztályok számára is hasznos tudással szolgálhat.

Pont most írtam arról, hogy mennyire fontos, hogy valahogyan az életed részévé tedd a pénzügyi ismeretek elsajátítását. A játékot vakon ajánlom, de egy egyszerű, laza bevezetőnek tűnik a pénzügyek világába, fiatalok számára, vagy családoknak is.

A pénzről alapvetően nem könnyű beszélgetni, sokszor mégis szükségét éreznénk, amikor látjuk, hogy barátaink, szeretteink, családtagjaink buta, veszélyes pénzügyi döntéseket hoznak. Lehet pont ez a játék fogja megkönnyíteni, hogy beszélgetésbe kezdjünk a helyzetükről és rávezessük őket a helyesebb útra, vagy legalábbis felkeltsük figyelmüket a téma iránt.

Ha felkeltette a figyelmedet a termék, akkor a honlapon meg tudod rendelni. Ha van középiskolás, vagy tanár ismerősöd esetleg az ő figyelmüket is fel lehet hívni rá, hiszen számukra ingyenesen elérhető.

Tetszett a cikk? Akkor a hírlevelet imádni fogod.

Heti rendszerességgel megosztom gondolataimat arról, amit a pénzről éppen tanultam vagy olvastam. Semmi spam, csak tiszta érték.

Add meg email címed és csatlakozz az 1000+ feliratkozóhoz. 

A feliratkozással elfogadod az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Ezekről is írtam a témában

Megmutatom, hogy hogyan ne vegyen ki senki pénzt a zsebedből

  • Pénzügyi audit – átnézem meglévő pénzügyi termékeid (Nyugdíjbiztosítás, LTP stb.)
  • Befektetés – megmutatom miként tudod pénzed kamatoztatni, minimális költségek mellett
  • Pénzügyi terv – összerakjuk azt a rendszert, amely egyre közelebb visz az pénzügyi szabadsághoz

Jogi nyilatkozat

A Számvető egy ingyenesen elérhető pénzügyi weboldal, amelynek célja, hogy az olvasókat segítse releváns információkkal, amelyek a leginkább érthető módon mutatják be az adott pénzügyi terméket. Kérlek azonban, hogy az itt közölt információkat ne tekintsd ajánlásnak. Vedd figyelembe, hogy az oldalon megjelenő tartalmak teljesen szubjektívek, amelyek hiányosak és/vagy pontatlanok lehetnek. Kérlek minden esetben ellenőrizd az itt leírtakat. Sőt, hálás leszek érte, ha pontatlanságot találsz és ezt jelzed felém. Ezek a teljesen ingyenes tartalmak a partnerek (az ezen az oldalon felsorolt ​​vállalatok némelyikétől) affiliate linkjén történő belépések után kapott ajánlási jutalékoknak köszönhetően fenntartható (ezek nem járnak többletköltséggel a belépőnek/regisztrálónak).