fbpx

Így kérd az adóbevallásodban a 20%-os egészségpénztári adóvisszatérítést

Adóvisszatérítés

E-SZJA adóbevallás

Március 15-től elérhető az adóbevallási tervezet, így lehetőséged nyílik arra, hogy adóbevallásod véglegesítése mellett visszaigényeld a 20%-os szja adóvisszatérítést 2020-as befizetéseid után.

A NAV a munkáltatók és kifizetők által benyújtott adatok alapján összeállította az adóbevallási tervezeted. Nincs más dolgod, mint a megfelelő helyre beírni az egészségpénztár nevét, ahova az adóvisszatérítési utalását kéred.

Ezt a tervezetet a NAV honlapján a SZJA aloldalon éred el, ahol szükség esetén kiegészítheted, módosíthatod vagy csak jóváhagyhatod azt. A tervezetet május 20-ig van lehetőséged módosítani.

Akik maguk töltik ki

Ha magad töltöd ki az adóbevallásod, akkor a pénztár által küldött adóigazolásban feltüntetett adatok alapján az alábbi sorokba kell beírnod az összegeket 20SZJA-03 lapodra.

132. soraz egészségpénztárba befizetett összeg (egyéni és munkáltatói tagdíj-hozzájárulás) 20%-a
133. soraz egészségpénztárban lekötött összeg 10%-a
134. soraz egészségpénztárban igénybevett prevenciós szolgáltatás 10%-a

Összegezve

Érdemes mielőbb beküldeni az adóbevallást, hiszen annál előbb megkapod pénztári számládra az adójóváírás összegét.

Szeretnél tudatosabb lenni pénzügyeidben? Iratkozz fel és mindig elküldjük legfrissebb írásainkat...

Diószegi Dániel

Diószegi Dániel vagyok a Számvető Blog társszerzője. Örülök, hogy elolvastad cikkemet és remélem hasznosnak találod napi pénzügyeidben. Pénzügyi végzettséggel és 5+ év banki tapasztalat után is úgy érzem, hogy a pénzügyekről mindig lehet újat tanulni. A blog azzal a céllal született, hogy folyamatos tanulással tovább növeljük magunk és mások pénzügyi tudatosságát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megosztás itt: facebook
Megosztom Facebookon
Megosztás itt: reddit
Megosztom Redditen
Megosztás itt: linkedin
Megosztom Linkedinen
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: reddit
Megosztás itt: linkedin

Kapcsolódó cikkek

FIRE korai nyugdíj
Befektetés

FIRE – a korai nyugdíj módszere

A F.I.R.E. rövidítés az angol “Financial Independence, Retire Early” kifejezésből ered, amely szabad fordításban pénzügyi függetlenség, korai nyugdíjat jelent. A cél, hogy agresszív megtakarítás és

Bővebben »

Jogi nyilatkozat

A Számvető egy ingyenesen elérhető pénzügyi weboldal, amelynek célja, hogy az olvasókat segítse releváns információkkal, amelyek a leginkább érthető módon mutatják be az adott pénzügyi terméket. Kérlek azonban, hogy az itt közölt információkat ne tekintsd ajánlásnak. Vedd figyelembe, hogy az oldalon megjelenő tartalmak teljesen szubjektívek, amelyek hiányosak és/vagy pontatlanok lehetnek. Kérlek minden esetben ellenőrizd az itt leírtakat. Sőt, hálás leszek érte, ha pontatlanságot találsz és ezt jelzed felém. Ezek a teljesen ingyenes tartalmak a partnerek (az ezen az oldalon felsorolt ​​vállalatok némelyikétől) affiliate linkjén történő belépések után kapott ajánlási jutalékoknak köszönhetően fenntartható (ezek nem járnak többletköltséggel a belépőnek/regisztrálónak).