fbpx

IZYS Egészségpénztár

Frissítve: 2022.06.28.

Amennyiben a Számvetőn keresztül regisztrálsz (az oldalon található linkek vagy gombok valamelyikére kattintva), akkor kapsz 2000 Ft belépési kedvezményt, amit a kártyadíjból vonnak le.

Tartalomjegyzék

Az IZYS egészség- és önsegélyező pénztárat azoknak ajánlom leginkább, akik éppen gyermekvárás előtt állnak, hiszen itt 2 milliót forintig tudják igénybe venni a szülési szolgáltatást (többi pénztárnál ez maximum 1 millió forint). Plusz az Őrangyal biztosítási elven működő szolgáltatás csomag az egyik legjobb a piacon, amellyel havi 395 forint befizetéssel megtérít neked egy terhességi ultrahang vagy másnéven babamozi árát illetve ad kórházi napitérítést, ha 10 napot meghaladja a kórházban töltött idő (sok más szolgáltatás mellett).

IZYS egészségpénztár belépés

Ha szeretnél belépni az IZYS pénztárba, akkor ehhez készítettem egy rövid útmutatót.

A belépés folyamata nagyon egyszerű,  maximum 15 percet vesz igénybe.

Belépés menete

✅ Kattints ide, ami átvezet az IZYS hivatalos oldalára. Itt ki kell töltened a belépési nyilatkozatot.

✅ 1. lépés: Töltsd ki a belépési kérelmet az adataiddal. Ez azonnal beérkezik a IZYS központjába.

✅ 2. lépés: Emailben megkapod a kitöltött belépési nyilatkozatot, amit egyszerűen alá tudsz írni AVDH hitelesítéssel, amihez az emailben találsz útmutatót.

✅ 3. lépés: Fotózd le vagy scanneld be a személyi igazolványod mindkét oldalát és a lakcímkártyád azon oldalát, amelyiken a címed szerepel.

✅ 4. lépés: Töltsd fel az egyenleged bankkártyával. Mostanra megkaptad a tagi azonosító kódodat, így elkezdheted kiélvezni a pénztár adta lehetőségeket.

✅ + 1: Amikor megkapod a pénztári kártyád, akkor állítsd be a Most kártya funkciót.

1. lépés: Személyes adatok megadása​

Töltsd ki személyes adataiddal a mezőket és kattints a tovább gombra.

2. lépés: Adatkezelés + Ügyfélportál regisztráció

Fogadd el az adatvédelmi nyilatkoztatot, illetve ha szeretnél marketing anyagokat, akkor fogadd el azt is.

Itt tudod kérni az ügyfélportál regisztrációt. Javaslom ennek beállítását, mert így tudsz majd belépni az online felületre, ahol láthatod befizetéseid, aktiválhatod csodakártyád és hozzá kötheted bankkártyád.

3. lépés: Bankszámlaszám megadása és alapszabály elfogadása

Bankszámla megadása nem kötelező, de tanácsos, mivel  készpénzes számlák elszámolásánál a pénztár tudni fogja, hogy hova utalja annak összegét.

Alapszabály elfogadása után, nyilatkoznod kell, hogy megkaptad tőlem a szükséges tájékoztatást. Ha úgy érzed minden szükséges információt megkaptál az oldalon, akkor ezt nyomd be. Ha nem, akkor böngéssz tovább, vagy keress meg emailen vagy Facebookon.

4. lépés: Azonosítás és csodakártya beállítása

Azonosításhoz be kell szkennelned a következő okmányok valamelyikét: személyi igazolvány/útlevél/jogosítvány és lakcímkártya/tartózkodási engedély (külföldieknél).

Azonosítás gombra kattintva ezt fel tudod tölteni.

Illetve itt tudod letölteni a kitöltött nyomtatványt, aláírni, majd visszatölteni.

Jogszabályi megfelelések miatt sajnos a folyamat nem teljesen online, így bizonyos dokumentumokat el kell küldened postán.

  • Okmánymásolatok: Személyi igazolvány/útlevél/jogosítvány és lakcímkártya/tartózkodási engedély (külföldieknél)

Ezután már csak az első befizetés és pénztári kártyád csodásítása maradt. Kártya csodásítás menetéről készítettem egy videót, amelyet ide kattintva érsz el.

5. lépés: Befizetés

A befizetés történhet utalással vagy bankkártyás fizetéssel.

Amennyiben utalás mellett döntöttél, akkor a 10918001-00000005-06060007 számlaszámra utald el az összeget. Közleményben pedig tüntesd fel a neved és tagi azonosítód. 

Ha pedig bankkártyás fizetés mellett döntöttél, akkor kattints ide, ami átvisz a Prémium Pénztár fizetési felületére. Ennek előnye, hogy így nem terhel a tranzakciós illeték.

Miért jó választás az IZYS?

Az IZYS egészség- és önsegélyező pénztár ereditleg önsegélyező pénztár volt, így a mai napig ezekben a szolgáltatásokban a legerősebb. 

Extra előnye a rugalmas és segítőkész ügyfélszolgálat, illetve digitális megoldásai, mint a MOST kártya, amellyel automatizálhatjuk a befizetéseket.

Telefonos ügyfélszolgálat

Telefonos elérhetőség, gyors reagálás.

Személyes ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálati fiók: 1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 20.

Befizetési lehetőségek

Utalás

Garantált jóváírás 1 napon belül

Bankkártya

Egyszerű és gyors befizetés bankkártyával

Most kártya

Automatikus befizetés kártya használatkor.

Főbb adatok

Kezelt vagyon Tagok száma Szolgáltató partnerek száma Kártya elfogadóhelyek száma
1,26 mrd Ft
~10 000
Korlátlan
2 500+ (1 100 üzletben kedvezmény)

Költségek

Költség típus Összeg
Belépési költség:
Nincs
Befizetés utáni költséglevonás mértéke:
5,9% (MOST kártyával való fizetések esetén 2,9%)
Havi minimum tagdíj:
5 000 Ft (ez feltöltést jelent, nem költséget és az elmúlt 12 hónap átlagát nézik)
Kártyadíj:
6000 Ft/év (Számvető kedvezménnyel 4000 Ft), a kártya megújítása később 2.000 Ft
Kilépési költség:
4 000 Ft, de maximum a számlán hagyott összeg erejéig

IZYS legnagyobb előnyei

Előnyök
✅ Most kártya
✅ Kedvező egészségbiztosítási csomagok
✅ Születési támogatás 2 millió forintig
✅ Nincs belépési költség
✅ Gyors, rugalmas ügyintézés, segítőkész ügyfélszolgálat

Most kártya. Egyszerűsítsd befizetésed

A Most kártya az egészségkártya és a bankkártya összekapcsolása. Így akkor is vásárolhatsz, ha egészségpénztári számládon nincs pénz, hiszen a bankkártyáról automatikusan feltöltődik a vásárlás és az 2,9% költséglevonás mértékével. Így minden Most kártyás vásárlás után jogosulttá válsz a 20% adókedvezményre és még a költséglevonás is csak a fele a sima befizetéshez képest.

Egyik nagy előnye, hogy a korábban befizetett pénztári összeg nem kerül terhelésre a vásárlás során. Ennek akkor van előnye, ha valamely önsegélyező szolgáltatásra (pl szülési szolgáltatás vagy lakáshitel törlesztés elszámolása) gyűjtesz, mert ilyenkor ez megmarad és hamarabb meglesz a szükséges 180 napos egyenleg.

FONTOS! Bankkártyádról a fizetett összegen felül le fogják vonni a 2,9%-os költséget is, így ne lepődj meg, ha bankkártya tranzakcióid között nem a vásárolt összeget látod, hanem a 2,9%-kal növelt értékét. Ez teljesen rendben van így, hiszen később megkapod a 20%-os adójóváírást, így végül spórolsz 17,1%-ot.

Most kártya beállítása lépésről lépésre

Készítettem egy videót, ahol bemutatom, hogy az ügyfélportálon belül hogyan tudod csodásítani pénztári kártyád. + A videó alatt részletes leírást is találsz erről.

Kattints ide, ahol aktiválni tudod a MOST kártyát.

Válaszd ki a MOST kártya fület

Ezután add meg pénztári kártyád adatait.

Majd add meg bankkártya adataid. A kártyádat 100 forinttal megterhelik, majd azonnal vissza is adják ezzel ellenőrizve azt, hogy a megadott kártya valóban működik. 

Ezzel sikeresen aktiváltad MOST kártyádat, így automatizáltad a befizetést, amelyre jár a 20% adóvisszatérítés!

Kedvező biztosítási csomagok

Belépési nyilatkozat kitöltésénél tudsz csatlakozni. Havi díja 395 Ft/ hó / Pénztártag. Tartalma:

Részletek a IZYS pénztár weboldalán.

Az állami egészségügyi rendszer nagyon leterhelődött a járványok miatt, így a nem életmentő műtéteket sorra halasztják el. Sokan nem akarnak várni és inkább a magánegészségügyi műtétet választják, ha van rá elegendő tőkéjük. Azonban ennek költsége rendkívül magas, egy-egy nagyobb műtét 2.000.000-3.000.000 forintot is felemészthet. Egy komoly egészségügyi probléma esetén nem tudnál hirtelen előteremteni ennyit? Akkor szükséged van az IZYS biztosítására.

Részletekért kattints az Izys oldalára. 

Megosztom Facebookon
Megosztom Redditen
Megosztom Linkedinen

Diószegi Dániel

Pénzügyi végzettséggel és 5+ év banki tapasztalattal is úgy érzem, hogy mindig lehet újat tanulni a pénzügyekről. Írásaim célja, hogy egy-egy témában mélyebb ismeretet szerezzek és ezt megosztva segítsem azokat, akik éppen hasonló cipőben járnak.

Jogi nyilatkozat

A Számvető egy ingyenesen elérhető pénzügyi weboldal, amelynek célja, hogy az olvasókat segítse releváns információkkal, amelyek a leginkább érthető módon mutatják be az adott pénzügyi terméket. Kérlek azonban, hogy az itt közölt információkat ne tekintsd ajánlásnak. Vedd figyelembe, hogy az oldalon megjelenő tartalmak teljesen szubjektívek, amelyek hiányosak és/vagy pontatlanok lehetnek. Kérlek minden esetben ellenőrizd az itt leírtakat. Sőt, hálás leszek érte, ha pontatlanságot találsz és ezt jelzed felém. Ezek a teljesen ingyenes tartalmak a partnerek (az ezen az oldalon felsorolt ​​vállalatok némelyikétől) affiliate linkjén történő belépések után kapott ajánlási jutalékoknak köszönhetően fenntartható (ezek nem járnak többletköltséggel a belépőnek/regisztrálónak).

Spórold meg a 2 900 forintos kártyadíjat az OTP egészségpénztárnál a “SZAMVETO” kuponkóddal

Segítségre lenne szükséged?

Jelentkezz egyéni konzultációra

15 000 Ft / alkalom

Konzultáció díja: 15 000 Ft / alkalom

Töltsd ki az űrlapot és hamarosan keresni foglak a részletekkel és időpont egyeztetéssel.

Sajnos személyi jövedelmadó befizetés nélkül nem tudod igénybe venni ezt a lehetőséget