fbpx

Nyugdíjkalkulátor – Tovább fogsz élni, mint gondolnád!

Van már nyugdíj célod? Tudod mekkora összegre lenne szükséged ahhoz, hogy nyugdíjas éveid úgy teljenek, ahogy szeretnéd? Azt is tudod, hogy ehhez mennyit kéne félre tenned nyugdíj megtakarításba? Ezek nem egyszerű kérdések, ezért itt egy nyugdíjkalkulátor, ami talán segíthet rávilágítani a válaszokra.

Pár adat megadásával megtudod nézni mennyit is kéne félretenned a kívánt életmódhoz és láthatod, hogy jelenlegi megtakarításod mértéke elég lesz-e erre.

Töltsd le az alábbi linken!

Nyugdíjkalkulátor

Nyugdíjkalkulátor használata

A kalkulátor csupán egy matematikai gyakorlat, amely azt kívánja szemléltetni, hogy milyen megtakarítás mellett tudod biztosítani a számodra kívánt nyugdíjas életszínvonalat. Adatok, mint a várható hozam, infláció, meddig fogsz élni stb. nem ismertek, így csak becslésen alapulnak, amelynek reális megbecslése a Te felelősséged.

  • Hozamok: Becsüld meg az alapján, hogy milyen a kockázati étvágyad és, hogy hány éved van még nyugdíjbavonulásig. Ha több időd van, akkor vállalhatsz több kockázatot például részvénypiacba fektetve, ami akár átlagos 10% hozamot is jelenthet. Ha kevesebb időd van, akkor a kevésbé kockázatos befektetéseket érdemes alapul venni.
  • Infláció: Jegybanki inflációs cél 3 +/- 1 százalék, így én általában 3 százalékkal számolok, de erre sincs garancia igazából.
  • Nyugdíj kifizetés: Az az éves összeg, amiből nyugdíjas éveidben fenn tudod tartani azt az életszínvonalat, amelyet szeretnél.
  • Nyugdíjban eltöltött évek száma: Nehéz belőni meddig fogunk élni, ezért itt is érdemes lehet alapul venni a statisztikát és megnézni születéskor várható élettartamot. Nők esetében ez 79 év, míg férfiak esetében 72 év.

Az adatok alapján a nyugdíjkalkulátor két dolgot fog megmutatni. Egyrészt, hogy a jelenlegi nyugdíj megtakarításod mértéke mekkora összeget fog generálni a nyugdíjba vonulás idejére.

Másrészt láthatod azt, hogy mekkora évente mennyit kéne megtakarítanod ahhoz, hogy elérd a kívánt nyugdíj kifizetést.

Azoknak is jó lehet a kalkulátor, akik esetleg korai nyugdíjba vonuláson gondolkodnak. Kiszámolhatják azt, hogy mekkora összeget kell összegyűjteniük és a jelenlegi bevételek mellett hány év alatt reális azt összegyűjteni.

Érdemes játszani a számokkal. Remélem hasznos lesz számotokra. 🙂

Kapcsolódó cikkek:


Szeretnél tudatosabb lenni pénzügyeidben? Iratkozz fel és küldök pár hasznos cikket.

Diószegi Dániel

Diószegi Dániel vagyok a Számvető blog szerzője. Pénzügyi végzettséggel és 5+ év banki tapasztalattal a hátam mögött is úgy gondolom, hogy a pénzügyekről mindig lehet újat tanulni. A blog azzal a céllal született, hogy folyamatos tanulással fejlesszem magam és mások pénzügyi tudatosságát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztom Facebookon
Megosztom Redditen
Megosztom Linkedinen

Valóban független konzultáció a személyes pénzügyeidről, érthetően, termékértékesítés nélkül

Kapcsolódó cikkek

Segítségre lenne szükséged?

Jelentkezz egyéni konzultációra

15 000 Ft / alkalom

Konzultáció díja: 15 000 Ft / alkalom

Töltsd ki az űrlapot és hamarosan keresni foglak a részletekkel és időpont egyeztetéssel.

Sajnos személyi jövedelmadó befizetés nélkül nem tudod igénybe venni ezt a lehetőséget

Jogi nyilatkozat

A Számvető egy ingyenesen elérhető pénzügyi weboldal, amelynek célja, hogy az olvasókat segítse releváns információkkal, amelyek a leginkább érthető módon mutatják be az adott pénzügyi terméket. Kérlek azonban, hogy az itt közölt információkat ne tekintsd ajánlásnak. Vedd figyelembe, hogy az oldalon megjelenő tartalmak teljesen szubjektívek, amelyek hiányosak és/vagy pontatlanok lehetnek. Kérlek minden esetben ellenőrizd az itt leírtakat. Sőt, hálás leszek érte, ha pontatlanságot találsz és ezt jelzed felém. Ezek a teljesen ingyenes tartalmak a partnerek (az ezen az oldalon felsorolt ​​vállalatok némelyikétől) affiliate linkjén történő belépések után kapott ajánlási jutalékoknak köszönhetően fenntartható (ezek nem járnak többletköltséggel a belépőnek/regisztrálónak).