fbpx

OTP Egészségpénztár

Frissítve: 2022.03.08.

Tartalomjegyzék

Az egészségpénztárak egyik legnagyobb kockázata, hogy az OBA (Országos Betétbiztosítási Alap) nem védi a vagyont.  Ha a pénztár rosszul gazdálkodik vagyonával, és ezáltal a Te befizetett pénzeddel is, akkor könnyen úgy alakulhat, hogy futhatsz a pénzed után.

Az OTP Egészségpénztár esetében viszont nem kell aggódnod, hiszen ott a banki  háttér, amely megnyugtató biztosíték arra, hogy pénztárba félretett vagyonod biztonságban van.

OTP pénztár belépés és kártya igénylés

Ha szeretnél belépni az OTP egészségpénztárba, akkor ehhez készítettem egy rövid útmutatót.

A belépés folyamata nagyon egyszerű, mindössze 3 lépés és maximum 15 percet vesz igénybe.

Belépés menete

✅ Kattints ide, ami átvezet az OTP pénztár hivatalos oldalára. Ha már van OTP Portál regisztrációd, akkor lépj be. Amennyiben nincs itt tudsz regisztrálni. Belépés után 3 lépésben kell kitölteni a belépési nyilatkozatot.

✅ 1. lépés: Töltsd ki személyes adataid. Itt kell feltölteni a személyazonosságodat igazoló okmány és lakcímkártya képét.

✅ 2. lépés: Töltsd ki a pénztári adatokat. 

✅ 3. lépés: Ellenőrizd a megadott adatokat. Amennyiben mindent rendben találsz, nyomj a “Rendben, aláírom és beküldöm” gombra. Kártya automatikusan postázásre kerül. Mostanra megkaptad a tagi azonosító kódodat, így elkezdheted kiélvezni a pénztár adta lehetőségeket.

1. lépés: Belépési nyilatkozat kitöltése

Belépési nyilatkozat kitöltés előtt rendelkezned kell OTP Portál regisztrációval. Amennyiben még nincs ilyen fiókod, akkor első lépésként regisztrálnod kell egyet. Email címed és jelszavad megadása után emailben kell aktíválnod fiókodat. 

Ezután tudod folytatni a belépési nyilatkozat kitöltését. Haladj lépésről lépésre és töltsd ki a mezőket hiánytalanul. 

 

2. lépés: Személyes adatok megadása

Töltsd ki a személyes adataid. Itt kell megadni és feltölteni az azonosító okmányokat (pl személyi igazolvány és lakcímkártya)

 

3. lépés: Pénztári adatok megadása

Gyakori kérdés szokott lenni, hogy tagdíjvállalásnak mennyit érdemes beírni és jár-e bármilyen büntetéssel, ha végül ez nem teljesül. A válasz pedig, hogy lényegében bármit beírhatsz, mert nem lesz következménye annak, ha mégsem teljesíted. Gondold át, hogy havi átlagban mennyit tervezel befizetni és írd be ezt az összeget (ha egy összegű befizetésként teljesíted, az sem baj). A statisztikák szerint 2020-ban egy átalg magyar havi 15 000 forintot költött egészségügyi.

4. lépés: Ellenőrzés és beküldés

Itt még egyszer ellenőrizhetsz minden korábban megadott adatot és feltöltött dokumentumot. Ha mindent rendben találsz, akkor nyomj a “Rendben, aláírom és beküldöm” gombra.

5. lépés: Befizetés

A befizetés történhet utalással vagy bankkártyás fizetéssel.

Amennyiben utalás mellett döntöttél, akkor a 10918001-00000005-06060007 számlaszámra utald el az összeget. Közleményben pedig tüntesd fel a neved és tagi azonosítód. 

Lehetőség van bankkártyás befizetésre is, amit az OTP Portálra belépve érsz el.

Ennek előnye, hogy így nem terhel a tranzakciós illeték.

Miért jó választás az OTP?

Az OTP Egészségpénztár nagy hangsúlyt fektet digitális eszközeik fejlesztésére. Ügyfélportálukon keresztül mindent kényelmesen elintézhetsz online, ha pedig mégis szükség lenne személyes ügyintézésre, akkor bármikor betérhetsz budapesti  ügyfélszolgálati fiókjukba.

Telefonos ügyfélszolgálat

Telefonos elérhetőség, gyors reagálás. Foglaltság esetén visszahívnak.

Ügyfélbarát honlap

Ügyfélportáljukon keresztül folyamatosan követheted egyenleged alakulását.

Személyes ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálati fiók Budapesten

Mobil applikáció

Könnyű ügyfélportál elérhetőség akár mobilról is

Befizetési lehetőségek

Utalás

Garantált jóváírás 1 napon belül

Bankkártya

Egyszerű és gyors befizetés bankkártyával

Főbb adatok

Kezelt vagyon Tagok száma Szolgáltató partnerek száma Kártya elfogadóhelyek száma
16,1 mrd Ft
290 000+
13 000+
8 500+

Költségek

Az alábbi költségekkel kell kalkulálnod.

Költség típus Összeg
Befizetés utáni költséglevonás mértéke
6,5%
Havi tagdíj
2 000 Ft (ez nem költség, minimum átlag havi befizetési összeg mértéke, amelynek pénztári számládra kell érkeznie)
Kártyadíj
2 900 Ft
Belépési költség
2 000 Ft
Kilépési költség
4 000 Ft

OTP legnagyobb előnyei

Előnyök
✅ Biztonságos, banki intézményi háttér
✅ Kedvező egészségbiztosítási csomagok
✅ Felhasználóbarát applikáció

Kedvező biztosítási csomagok

Minden pénztártagra automatikusan kiterjed, de bármikor lemondható. Havi díja 85 Ft/ hó. Tartalma:

  • 1 000 000 forintos egészségbiztosítási szolgáltatás igénybevétele 23 kritikus betegség (infarktus, rák, agyvérzés, stb.) bekövetkezése esetén
  • CT, MRI vizsgálatok elvégezhetők 300 000 forint összeghatárig, 10 napon belül. Ez csak 2 hónap tagság után vehető igénybe
  • Egynapos sebészeti beavatkozások elvégezhetők 300 000 forint keretösszeg erejéig (pl.: nőgyógyászati műtétek, epekőműtét stb.) magánellátásban, orvosilag indokolt esetben. Szintén minimum 2 hónapos tagság mellett vehető igénybe.
  • Kiegészítő diagnosztikai vizsgálatok igénylése. Amennyiben szakorvosi javaslat alapján indokolt, igénybevehető a bejelentés és a jogosultság igazolásától számított 10 munkanapon belül évente maximum 25 000 forint értékben.

Védőháló csoportos egészségbiztosítás: Minden pénztártagra automatikusan kiterjed, de bármikor lemondható. Havi díja 85 Ft/ hó. Tartalma:

  • 1 000 000 forintos egészségbiztosítási szolgáltatás igénybevétele 23 kritikus betegség (infarktus, rák, agyvérzés, stb.) bekövetkezése esetén
  • CT, MRI vizsgálatok elvégezhetők 300 000 forint összeghatárig, 10 napon belül. Ez csak 2 hónap tagság után vehető igénybe
  • Egynapos sebészeti beavatkozások elvégezhetők 300 000 forint keretösszeg erejéig (pl.: nőgyógyászati műtétek, epekőműtét stb.) magánellátásban, orvosilag indokolt esetben. Szintén minimum 2 hónapos tagság mellett vehető igénybe.
  • Kiegészítő diagnosztikai vizsgálatok igénylése. Amennyiben szakorvosi javaslat alapján indokolt, igénybevehető a bejelentés és a jogosultság igazolásától számított 10 munkanapon belül évente maximum 25 000 forint értékben.
Megosztom Facebookon
Megosztom Redditen
Megosztom Linkedinen

Diószegi Dániel

Pénzügyi végzettséggel és 5+ év banki tapasztalattal is úgy érzem, hogy mindig lehet újat tanulni a pénzügyekről. Írásaim célja, hogy egy-egy témában mélyebb ismeretet szerezzek és ezt megosztva segítsem azokat, akik éppen hasonló cipőben járnak.

Jogi nyilatkozat

A Számvető egy ingyenesen elérhető pénzügyi weboldal, amelynek célja, hogy az olvasókat segítse releváns információkkal, amelyek a leginkább érthető módon mutatják be az adott pénzügyi terméket. Kérlek azonban, hogy az itt közölt információkat ne tekintsd ajánlásnak. Vedd figyelembe, hogy az oldalon megjelenő tartalmak teljesen szubjektívek, amelyek hiányosak és/vagy pontatlanok lehetnek. Kérlek minden esetben ellenőrizd az itt leírtakat. Sőt, hálás leszek érte, ha pontatlanságot találsz és ezt jelzed felém. Ezek a teljesen ingyenes tartalmak a partnerek (az ezen az oldalon felsorolt ​​vállalatok némelyikétől) affiliate linkjén történő belépések után kapott ajánlási jutalékoknak köszönhetően fenntartható (ezek nem járnak többletköltséggel a belépőnek/regisztrálónak).

Segítségre lenne szükséged?

Jelentkezz egyéni konzultációra

15 000 Ft / alkalom

Konzultáció díja: 15 000 Ft / alkalom

Töltsd ki az űrlapot és hamarosan keresni foglak a részletekkel és időpont egyeztetéssel.

Sajnos személyi jövedelmadó befizetés nélkül nem tudod igénybe venni ezt a lehetőséget