fbpx

OTP Egészségpénztár 2021

Miért lehet az OTP Egészségpénztár a legjobb választás?

Több, mint 290 000 pénztártag

Mintegy 13 000 szerződött szolgáltató partner

8500 helyen vásárolhatsz egészségkártyával

Bázis biztosítási szolgáltatás havi 119 Ft-tól

Több, mint 2000 kedvezményt nyújtó partner

Biztonságban tudhatod pénzedet

Az egészségpénztárak egyik legnagyobb kockázata, hogy az OBA (Országos Betétbiztosítási Alap) nem védi a vagyont.  Ha a pénztár rosszul gazdálkodik vagyonával, és ezáltal a Te befizetett pénzeddel is, akkor könnyen úgy alakulhat, hogy futhatsz a pénzed után.

Az OTP Egészségpénztár esetében viszont nem kell aggódnod, hiszen ott a banki  háttér, amely megnyugtató biztosíték arra, hogy pénztárba félretett vagyonod biztonságban van.

Egyszerű használat digitális megoldásokkal

Az OTP Egészségpénztár nagy hangsúlyt fektet digitális eszközeik fejlesztésére. Ügyfélportálukon keresztül mindent kényelmesen elintézhetsz online, ha pedig mégis szükség lenne személyes ügyintézésre, akkor bármikor betérhetsz budapesti  ügyfélszolgálati fiókjukba.

Telefonos ügyfélszolgálat

Telefonos elérhetőség, gyors reagálás. Foglaltság esetén visszahívnak.

Ügyfélbarát honlap

Ügyfélportáljukon keresztül folyamatosan követheted egyenleged alakulását.

Személyes ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálati fiók Budapesten

Mobilalkalmazás

Könnyű ügyfélportál elérhetőség mobilodról bármikor és bárhol

Egyszerű befizetés

Több befizetési lehetőségből is választhatsz.

Utalás

Garantált jóváírás 1 napon belül

Bankkártya

EP/Simple applikáción vagy OTP Portálon keresztül

Beszedési megbízás

Havi fix összeg automatikus leemelése számláról

Kedvező biztosítási csomagok

Helló Egészség Bázis csoportos egészségbiztosítás: Minden pénztártagra automatikusan kiterjed, de bármikor lemondható. Havi díja 119 Ft/ hó. Tartalma:

  • Orvosi call center
  • Teljeskörű ellátásszervezés
  • Nagyértékű képalkotó diagnosztika 300 000 forint összeghatárig. Ez csak 2 hónap tagság után vehető igénybe
  • Egynapos sebészeti beavatkozások elvégezhetők 200 000 forint keretösszeg erejéig (pl.: nőgyógyászati műtétek, epekőműtét stb.) magánellátásban, orvosilag indokolt esetben. Szintén minimum 2 hónapos tagság mellett vehető igénybe.
  • 1 millió forintos költségkeret kritikus betegségek diagnosztizálása esetén

Költségek

Az alábbi költségekkel kell kalkulálnod.

A csúszka segítségével állítsd be, hogy évente mekkora összeget tervezel befizetni. Ez alapján a kalkulátor kiszámolja, hogy mennyi adójóváírásra vagy jogosult és mennyi marad a költségek levonása után.

FONTOS! Költségek levonása befizetéskor történik, míg az adóvisszatérítést következő évben kapod meg. Ne ijedj meg, ha a befizetés évében csak a költséglevonásokat látod.

OTP önsegélyező szolgáltatások

Az egészségpénztárakon belül lehetőség van önsegélyező szolgáltatások igénybevételére is.

Ha legfeljebb a tárgyév első napján érvényes minimálbér 15%-ának megfelelő összeg (2021-ben havi 25 110 Ft). A törlesztés az adós és adóstársak között azonos arányban oszlanak meg. Külön nyilatkozat szüksges, ha a tag nem saját számláról fizeti a törlesztőt.

A gyermek szülétese vagy örökbefogadása követő 120 napon belül igényelhetsz 1 000 000 forintot egészségpénztári számládról. Csak egyösszegben fizet, ha a 180 napos egyenleg eléri az 1 millió forintot (vagy az igénylés során megadott kisebb összeget)

A megállapított ellátás (CSED vagy GYED díj) összege. Havi rendszeres szolgáltatás.

A megállapított ellátás (gyermekgondozási segély vagy gyermekgondozsi támogatás) összegével megegyező összeg. Havi  rendszeres szolgáltatás.

A gyermek(ek) számára vásárolható ruházat, tankönyv, taneszköz költségének elszámolása maximum a tárgyév első napján érvényes havi minimálbér összege (167 400 Ft) gyermekenként.

Felsőoktatási intézményben hallgatói jogviszonnyal rendelkező 25. életévét be nem töltött személy igényelhet maximum a tárgyév első napján érvényes havi minimálbérnek megfelelő összeget (167 400 Ft).

Hozzájárulás a pénztártag saját vagy bejelentett közeli hozzátartozója idősgondozási, időskorú ápolását végző intézményben való elhelyezésének napi vagy havi díjához Azok számára igényelhető, akik már betöltötték a rájuk irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt. Az intézményi elhelyezés tartamára, az igazolt napi vagy havi díj, de legfeljebb a tárgyévi nyugdíj minimum napi vagy havi összege 2020 ban havi 28 500 Ft)

A szolgáltatás a bejelentett közeli hozzátartozó halálát követő 120 napon belül igényelhető. A temetés számlával igazolt költségeit az egészségpénztár a rendelkezésre álló egyenleg erejéig megtéríti a pénztártag részére. Maximális mértéke a számlával igazolt költségek összege.

melyeket a pénztár azon személyek részére nyújthatja, akiknek jövedelemszerző tevékenysége megszűnt és nyugellátásra nem jogosultak

FONTOS! A kifizetés teljesítése kizárólag a 180 napos egyenlegből tudják teljesíteni. Nyomtatványokat és kapcsolódó igazolásokat a pénztár felé kell eljuttatni. 

Most akár 1 millió forintot is nyerhetsz

Az OTP Egészségpénztár új nyereményjátékot hirdetett, amiben 1 x 1 millió Ft, 2 x 500 ezer Ft és 10 x 100 ezer Ft talál gazdára. Az összesen 3 millió forintnyi nyereményt azon – régi és új – pénztártagok között sorsolják ki, akik legalább 30 ezer forintot töltenek fel egészségpénztári számlájukra és regisztrálnak a játékra a lent megjelölt módon, 2021. augusztus 16. és október 15. között. Ha egyébként is az OTP-nál nyitnál pénztári számlát, akkor próbálj szerencsét, hiszen nincs vesztenivalód.

Hogyan vehetsz részt a játékon? 2 lépésben...

1. Fizess be min. 30 ezer Ft megtakarítást OTP Egészségpénztári számládra 2021. augusztus 16. és október 15. között, egyéni úton, beazonosítható módon.

Befizetek

– Csatlakozz az OTP Egészségpénztárhoz Belépek a Pénztárba
(Érdemes online kitöltened a Belépési nyilatkozatot, hiszen így egyből megkapod tagsági okiratszámodat, amivel regisztrálhatsz a játékra.)
– Majd teljesítsd a befizetést 2021. augusztus 16. és október 15. között, amit átutalással már a Belépési nyilatkozat leadása után is megtehetsz(a közlemény rovatban add meg nevedet, valamint adóazonosító jeledet vagy tagsági okiratszámodat).)

2. Regisztrálj a játékra 2021. augusztus 16. és október 15. között, erre a linkre kattintva: Regisztrálok

Nyereményjátékból hátralévő idő:

nap
óra
perc
mp

Részletek

30 ezer Ft = 1 esély
(Elegendő egyszer regisztrálnod. Egy játékos egy nyereményt nyerhet.)

Sorsolás: 2021. november 5.

Eredményhirdetés: 2021. november 12.

Részletes játékszabályzat

Belépési nyilatkozat kitöltése

A belépési folyamat elkezdéséhez kattints ide vagy az alábbi gombra.

Ez átvezet az OTP Egészségpénztár hivatalos online belépési felületére. Töltsd ki a belépéshez szükséges mezőket.

(A gombra kattintva a OTP Pénztár hivatalos online belépési felületére kerülsz)

A link egyedi azonosítót tartalmaz, így a regisztrálók után jutalékot kapok. Ez Neked nem jár semmilyen többlet költséggel, cserébe nekem hatalmas segítség abban, hogy továbbra is hasznos tartalmakat tudjak megosztani pénzügyi témában. Neked csak egy kattintás, én pedig ígérem, hogy továbbra is szállítom a hasznos cikkeket. Köszönöm!

1. lépés: Belépési nyilatkozat kitöltése

Belépési nyilatkozat kitöltés előtt rendelkezned kell OTP Portál regisztrációval. Amennyiben még nincs ilyen fiókod, akkor első lépésként regisztrálnod kell egyet. Email címed és jelszavad megadása után emailben kell aktíválnod fiókodat. 

Ezután tudod folytatni a belépési nyilatkozat kitöltését. Haladj lépésről lépésre és töltsd ki a mezőket hiánytalanul. Ha minden megvan, akkor a rendszer generál egy PDF fájlt a kitöltött adataiddal, amelyet hitelesítened kell.

Gyakori kérdés szokott lenni, hogy tagdíjvállalásnak mennyit érdemes beírni és jár-e bármilyen büntetéssel, ha végül ez nem teljesül. A válasz pedig, hogy lényegében bármit beírhatsz, mert nem lesz következménye annak, ha mégsem teljesíted. Gondold át, hogy havi átlagban mennyit tervezel befizetni és írd be ezt az összeget (ha egy összegű befizetésként teljesíted, az sem baj). A statisztikák szerint 2020-ban egy átalg magyar havi 15 000 forintot költött egészségügyi ellátásokra.

2. lépés: AVDH hitelesítés

Amennyiben rendelkezel ügyfélkapuval, akkor AVDH-vel egyszerűen és gyorsan tudod hitelesíteni a belépési nyilatkozatod.

A lenti gombra kattintva eléred az AVDH dokumentum hitelesítőt.

Kattints a fájl kiválasztása területre, majd válaszd ki a belépési nyilatkozatot, amit a rendszer generált.

Nyomd be a “Hiteles PDF” és az “Elfogadom az ÁSZF-et” jelölőnégyzeteket.

AVDH dokumentum feltöltés kitöltött

Majd nyomd be az “Ügyfélkapu” pontot.

AVDH ügyfélkapu választás

A küldés után azonosítanod kell magad ügyfélkapus felhasználóneved és jelszavad megadásával.

Sikeres azonosítás után az AVDH rendszer hitelesíti a dokumentumot, és letölthetővé teszi számodra. Továbbá email-ben is kérheted a dokumentum elérési url-jét.

AVDH hitelesített dokumentum letöltés

Az így hitelesített PDF fájlt küldd el a info@otpep.hu email címre vagy az OTP Portál utolsó lépéseként is vissza tudod tölteni.

Fontos, hogy az e-mailben tüntesd fel az alábbi azonosító adatokat

  • név,
  • tagsági okiratszám / adóazonosító jel,
  • anyja neve.

3. lépés: Azonosítás és tagsági okirat

Az azonosítás érdekében még el kell juttatnod a Pénztárhoz a személyi igazolványod (mindkét oldalának) másolatát és lakcímkártyád (első, lakcím adatokat tartalmazó oldalának) másolatát.

Ezt először akár e-mailben is elküldheted, de később postai úton is szükséges beküldeni az okmánymásolatokat.

(Az azonosítás elengedhetetlen ahhoz, hogy igénybe vehesd az egészségpénztári szolgáltatásokat.)

Ezután emailen vagy postai úton megkapod a tagsági okiratot, amely tartalmazza a tagsági számod és igazolja pénztári tagságod.

4. lépés: Befizetés

A befizetés történhet utalással vagy bankkártyás fizetéssel.

Amennyiben utalás mellett döntöttél, akkor a 11703006-20411440 számlaszámra utald el az összeget. Közleményben pedig tüntesd fel a neved és tagi azonosítód. 

Ha pedig bankkártyás fizetést válaszottad, akkor kattints az alábbi gombra, ami átvisz a OTP Portál felületére, ahol adataid megadása után átvisz a fizetési felületre.

Kezdd el kiélvezni egészségpénztári tagságod

Egészségpénztári kártyád két héten belül postázzák. Szerencsére kártya nélkül is kiélvezheted az egészségpénztári szolgáltatások előnyeit. Amíg kártyád megérkezik, kérj számlát az igénybevett szolgáltatásról, amelyen szerepel a neved és tagi azonosítod.

Gratulálok! Minden egészségügyi kiadásod olcsóbb lett!

Elérhetőségek és fontos linkek

Ügyfélportál: Kattints ide 

Szolgáltatáskereső: Kattints ide 

Telefon: 06-1-3666-555

Email: info@otpep.hu

Oszd meg ismerőseiddel, hátha hasznos lesz számukra is.

Megosztás itt: facebook
Megosztom Facebookon
Megosztás itt: email
Megosztom Emailen
Megosztás itt: linkedin
Megosztom Linkedinen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdésed van? Foglalj időpontot telefonos konzultációra.

Pénztári számlát nyitnál és szeretnéd megtalálni a legjobb ajánlatot? Foglalj időpontot és segítek megtalálni a számodra legjobbat.

Diószegi Dániel

Hétfő – Péntek: 9:00 – 17:00

Tartalomjegyzék

Jogi nyilatkozat

A Számvető egy ingyenesen elérhető pénzügyi weboldal, amelynek célja, hogy az olvasókat segítse releváns információkkal, amelyek a leginkább érthető módon mutatják be az adott pénzügyi terméket. Kérlek azonban, hogy az itt közölt információkat ne tekintsd ajánlásnak. Vedd figyelembe, hogy az oldalon megjelenő tartalmak teljesen szubjektívek, amelyek hiányosak és/vagy pontatlanok lehetnek. Kérlek minden esetben ellenőrizd az itt leírtakat. Sőt, hálás leszek érte, ha pontatlanságot találsz és ezt jelzed felém. Ezek a teljesen ingyenes tartalmak a partnerek (az ezen az oldalon felsorolt ​​vállalatok némelyikétől) affiliate linkjén történő belépések után kapott ajánlási jutalékoknak köszönhetően fenntartható (ezek nem járnak többletköltséggel a belépőnek/regisztrálónak).