Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

3 órás pénzügyi alapozó oktatás cégeknek

Azoknak, akiknek fontos munkavállalóik pénzügyi jólléte.

Egy előadás, amelyből bárki megtanulhatja azokat a pénzügyi alapokat, amikről nem beszéltek az iskolában és, amelyek szükségesek az anyagilag boldog élethez.

Tudjátok meg, hogy miként lesz a fizetésből vagyon

A legtöbben azt gondolják, hogy a pénzügyileg gazdag élet kimerül egy magas fizetésben. Pedig a valóságban hiába visz haza valaki akár havi 1 millió forintot is, ha abból hónap végén nem marad semmi. Gazdagabb az, aki az 500 ezres keresetéből félre tud tenni 50 ezer forintot.

De mégis hogyan tud az átlag ember egyre többet félretenni? És mit kezdjen az így összegyűlt pénzzel? 

Főleg ebben a gazdasági helyzetben…

…ahol az infláció láthatatlan keze folyamatosan eszi a pénzünk értékét: Az infláció még most is 20 százalék körül van, ami azt jelenti, hogy minden egyes 1 millió forinton, amely parlagon hever, éppen 167 000 forintot veszít értékéből. 

…ahol a pénzügyi szereplők olyan költséges pénzügyi termékekre beszélnek rá, amelyek mindenki zsebét tömi, kivéve a megtakarítójét: Sokan hajlandók „ingyen” pénzügyi tanácsot adni , de végül valahogy mindig ezek a legdrágábbak, ami csak évekkel később derül ki.

Ennek az előadásnak a célja, hogy átadja azt a tudást, amely felvértezi a munkavállalókat ezekkel a veszélyekkel szemben, miközben kész stratégiát kapnak a személyes pénzügyek kezelésének helyes módjára. Mindezt olyan független szakértőtől, aki nem érdekelt semmilyen megtakarítási vagy befektetési termék értékesítésében.

Pénzügyi oktatás témái

Jellemzően az alábbi témákról tartok előadást:

 • Mik a vagyonépítés alapjai: Megismerhetitek azt a 3 tényezőt, ami leginkább befolyásolja a vagyon alakulását.
 • Hogyan védhetjük meg megtakarításainkat az inflációval szemben: Jelenleg az infláció a pénz legnagyobb ellensége, így részletesen átbeszéljük, hogy mit tehet ez ellen az átlag megtakarító.
 • Hogyan építhető vagyon a megtakarítás automatizálásval: Átbeszéljük, hogy miért érdemes vagyont építeni, miközben személyesen tesztelt módszereken keresztül megmutatom, hogy hogyan szervezhető ki a megtakarítás egy rendszerbe.
 • Mi az az állampapír, milyen típusai vannak és milyen esetben használjuk: A magyar állampapír magas hozamaira sokan felfigyeltek és bármely portfólió stabil része lehet, így ezeket részletesen bemutatom.
 • Mikre figyeljünk, ha befektetési alapokat vagy megtakarításokat ajánlanak: Beszélünk azokról a pénzügyi termékekről, amelyek nem a saját pénzügyi boldogulásunkat szolgálják, mint a drága befektetési alapok, nyugdíjbiztosítások vagy unit linked típusú megtakarítások.
 • Hogyan vállaljunk kockázatot okosan és zsebeljük be a nagyobb hozamot: Általánosan bemutatom a passzív befektetési alapokat (ETF), amelyekkel hosszútávon infláció feletti hozam érhető el.
 • Válaszolok a felmerülő kérdésekre: A prezentáció után fél órában válaszolok a kérdésekre. 

Igény szerint az előadás kiegészíthető olyan témákkal, amelyek a fentieken felül még érdeklik a közönséget.

A következő lépés

Ha szeretnéd, hogy tartsak nálatok egy pénzügyi oktatást, akkor töltsd ki az alábbi jelentkezési űrlapot.

Ezután a következők fognak történni:

1. Felveszem veled a kapcsolatot telefonon és egy 5-10 perces beszélgetésben átbeszéljük a részleteket és az igényeket.

2. Ha a telefonbeszélgetés után is mindketten úgy érezzük, hogy van értelme az oktatásnak, akkor a részletekről küldök egy emailt.

Töltsd ki az űrlapot és hamarosan jelentkezem

Pénzügyi oktatás

Amit érdemes tudni rólam

Diószegi Dániel vagyok

Pénzügyi kockaként legkedveltebb tevékenységeim közé tartozik befektetési könyvek olvasása, száraz vállalati beszámolók elemzése és pénzügyi témájú bejegyzések írása a blogra.

Már több, mint 10 éve ezek körül forog az életem.

Minden a gimnáziumban kezdődött, amikor a kezembe került az első befektetésekről szóló könyv.

Nem is meglepő, hogy egy közgazdász alap- és egy pénzügy- mester diplomával később első munkanapom egy bank irodájában indult.

Majd 5 évig szinte minden hétköznapom egy bank épületében telt, ami alatt szerencsém volt olyan területeken dolgozni, mint:

 • bankfiók, ahol megtapasztaltam, hogy milyen érdekek mentén ajánlják a pénzügyi termékeket
 • alapkezelő, ahol megtanultam, hogy egy megtakarítási termék vagy befektetési alap eladhatóvá tétele fontosabb, mint a teljesítménye
 • és végezetül projektmenedzsment, ahol a bank legkülönbözőbb területeibe nyerhettem betekintést különböző projekteken keresztül


2019-ben pedig elindult a Számvető blog, ahol azóta is lelkesen osztom meg tapasztalataimat pénzügyi termékekről és gondolkodásmódról.

Prémium Magyar Állampapír (PMÁP)

Változó kamatozású állampapír, amely évente fizet kamatot, amelynek mértéke két tényezőből áll össze: Kamatbázis + Kamatprémium

Kamatbázis: Első 1 évben fix, majd a KSH által meghatározott átlagos infláció a megelőző évben. Részletek

Kamatprémium: Részletek

Futamidő: 8 éves futamidejű. 

Visszaváltási díj: 1% – ez azt jelenti, hogy amennyiben idő előtt szeretnéd eladni állampapírjaidat, akkor levonnak 1 százalékot a tőkéből és az addig felhalmozott kamatból.

Információk az aktuális sorozatról: PMÁP oldalán tudsz informálódni 

Bónusz Magyar Állampapír (BMÁP)

Változó kamatozású állampapír, amely negyedévente fizet kamatot, amelynek mértéke két tényezőből áll össze: Kamatbázis + Kamatprémium

Kamatbázis: A 3 hónapos diszkont kincstárjegy hozamától függ. A kamatfordulót megelőző négy eredményesen megtartott aukciók átlag hozama adja.

Kamatprémium: 1%

Futamidő: 3 év, de idő előtt is eladható az aktuális visszaváltási költséggel, így rövidebb időtávban is lehet gondolkodni.

Visszaváltási díj: 1% – ez azt jelenti, hogy amennyiben idő előtt szeretnéd eladni állampapírjaidat, akkor levonnak 1 százalékot a tőkéből és az addig felhalmozott kamatból.

Információk az aktuális sorozatról: BMÁP oldalán tudsz informálódni 

Diszkont Kincstárjegy (DKJ)

Általában kifejezetten rövid, éven belüli (3, 6 és 12 hónapos) lejáratú állampapírokat sorolunk ide.

Lejárat: DKJ oldalán láthatod a különböző sorozatokhoz tartozó lejáratokat.

Éves hozam: DKJ oldalán az Eladási hozam (ÁKK-ISMA) oszlopban láthatod az éves hozamot.

Eladási árfolyam: DKJ oldalán az Eladási Nettó Árfolyam. Érthetőbben ez az az ár, amiért meg tudod venni, mert eladják neked.

Vételi árfolyam: Az az árfolyam, amennyiért eladhatod lejárat előtt a DKJ-t.

Nem kamatozó értékpapír, amelynek lényege, hogy kamatkifizetés helyett, névérték alatt veheted meg és a futamidő végére eléri a 100 százalék névértéket. Mutatok egy példát:

Tételezzük fel, hogy vásárolsz 100 darab 10 000 forint alapcímletű 12 hónapos diszkont kincstárjegyet, amelynek összértéke 1 000 000 forint. Ha a 2023.06.17.-én akarnám megvenni a D230628 sorozatszámú DKJ-t, akkor ezt 917 400 forintért tudom megtenni, ugyanis az árfolyama 91,74 százalék. 12 hónap elteltével megkapnám az 1 000 000 forintot, ezzel bezsebelve a 9,39 százalék hozamot.

Az Allianz pénztárnak nincs online belépési folyamata, de meg lehet oldani, hogy postára járkálás nélkül is be lehessen lépni. Ennek folyamatát írtam le itt.

1. lépés: Töltsd ki a belépési nyilatkozatot

Kattints ide a belépési nyilatkozat letöltéséhez. Ez egy kitölthető PDF fájl.

Először töltsd ki a belépési adatokat (I.)

Az alábbi minta szerint töltsd ki személyes adataid.

Írd be a vállalt tagdíj mértékét (II.)

Ez nem egy vállalás, így akármit is írj ide, az nem von maga után kötelezettséget. Például a magyar átlag egészségügyi költés 15 ezer forint. Ha a munkáltatód fog fizetni, akkor azt is itt tudod megadni.

Add meg azonosító okmányok adatait (IV.)

A tagi nyilatkozatok elfogadása / elutasítása (V.)

Ezekre nyomhatsz igent vagy nemet is attól függően, hogy milyen tájékoztatást szeretnél kapni a jövőben a pénztártól.

Kiemelt közszereplői nyilatkozat kitöltése (VII.)

Töltsd ki, hogy magyar vagy külföldi állampolgár vagy-e, illetve, hogy közszereplő vagy-e.

Utolsó lépésként pedig pipáld be az igénylő legalján, hogy csatolt dokumentumként elküldöd a személyazonosító okmány és lakcímkártya másolatát.

Amennyiben szeretnél kedvezményezettet is hozzáadni a pénztári tagságodhoz, akkor ehhez az alábbi linken töltsd le a nyomtatványt és szintén töltsd ki és hitelesítsd.

Kedvezményezett hozzáadása nyomtatvány letöltés

2. lépés: Belépési nyilatkozat PDF fájl hitelesítése AVDH-val vagy aláírással

Kitöltötted és elmentetted a PDF fájlt, amit már csak hitelesítened kell.

Itt válik szét a folyamat attól függően, hogy rendelkezel-e ügyfélkapuval vagy sem.

Rendelkezel ügyfélkapuval

Amennyiben rendelkezel ügyfélkapuval, akkor AVDH-val egyszerűen és gyorsan tudod hitelesíteni a belépési nyilatkozatod.

Ide kattintva éred el az AVDH dokumentum hitelesítőt.

Itt nyomj a bejelentkezés gombra és lépj be ügyfélkapus felhasználóddal.

Sikeres bejelentkezés után az alábbi felület fogad.

Húzd be a kitöltött PDF fájlt és pipáld ki az „Elfogadom az ÁSZF-et” négyzetet és kattints a Feltöltés gombra.

A rendszer hitelesíti a dokumentumot, amiután le tudod tölteni azt.

 

Az így hitelesített PDF fájlt az azonosító okmányok másolatával küldd el az epenztar@allianz.hu email címre.

Nem rendelkezel ügyfélkapuval

Amennyiben nem rendelkezel ügyfélkapuval, akkor ki kell nyomtatnod a belépési nyilatkozatot, majd aláírni és postán elküldeni a 1242 Budapest, Pf. 462 címre.

3. lépés: Befizetés utalással vagy bankkártyával

Ezután a pénztár a kapott dokumentumok alapján záradékolja a belépési nyilatkozatot és hamarosan kapsz tagi okiratot tagi azonosító kóddal.

A tagdíjat vagy eseti befizetést a 18100002-00054029-21010015 számlaszámra kell utalnod, közleményben pedig add meg adószámod vagy tagi azonosítókódod.

Vagy bankkártyával is befizethetsz az Allianz oldalán keresztül.

Érdemes rögtön elutalni 4000 forintot (közleményben az adóazonosítóddal), mert a kártyát csak ezután fogják elkészíteni. 

FONTOS! Miután megkaptad a kártyát, aktiválnod kell a levélben megadott számon,ahol beazonosítanak, hogy biztosan te kaptad-e meg. 

Remélem ez a kis útmutató hasznos volt és lassan elkezdheted élvezni az adó-visszatérítés előnyeit.

Megmutatom, hogy hogyan ne vegyen ki senki pénzt a zsebedből

 • Pénzügyi audit – átnézem meglévő pénzügyi termékeid (Nyugdíjbiztosítás, LTP stb.)
 • Befektetés – megmutatom miként tudod pénzed kamatoztatni, minimális költségek mellett
 • Pénzügyi terv – összerakjuk azt a rendszert, amely egyre közelebb visz az pénzügyi szabadsághoz

Jogi nyilatkozat

A Számvető egy ingyenesen elérhető pénzügyi weboldal, amelynek célja, hogy az olvasókat segítse releváns információkkal, amelyek a leginkább érthető módon mutatják be az adott pénzügyi terméket. Kérlek azonban, hogy az itt közölt információkat ne tekintsd ajánlásnak. Vedd figyelembe, hogy az oldalon megjelenő tartalmak teljesen szubjektívek, amelyek hiányosak és/vagy pontatlanok lehetnek. Kérlek minden esetben ellenőrizd az itt leírtakat. Sőt, hálás leszek érte, ha pontatlanságot találsz és ezt jelzed felém. Ezek a teljesen ingyenes tartalmak a partnerek (az ezen az oldalon felsorolt ​​vállalatok némelyikétől) affiliate linkjén történő belépések után kapott ajánlási jutalékoknak köszönhetően fenntartható (ezek nem járnak többletköltséggel a belépőnek/regisztrálónak).