Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Pénzügyi oktatás hero 2 (2)

2 óra és megtudsz mindent pénzügyeid helyes kezeléséről

Milyen befektetési lehetőségekben gondolkodj, amit nem esz meg az infláció?
Hogyan építs vagyont automatizáltan még akkor is, ha eddig nem voltál tudatos a pénzügyeidben?
Hogyan láss át a szitán, amikor megtakarítást vagy befektetést ajánlanak neked?

Cégeknek is tartok ilyen előadást, szóval ha meggyőzöd a főnököd, akkor nálatok is megtarthatom a webinar anyagát. Részletek és jelentkezés ITT.

Az online előadás időpontja:

2023 január 23. kedd 18:00

Jelentkezni 13:00-ig tudsz

nap
óra
perc
msp

Rakd rendbe a pénzügyeid végre

Jó lett volna, ha már az iskolában megtanítják, hogy átlagos kereső felnőttként hogyan tegyünk félre, mi az a befektetés vagy, hogy mire figyeljünk, amikor valakire rábízzuk a pénzünket, legyen az bank, biztosító vagy brókercég. De a legtöbbünknek sajnos nem volt ilyen…

Még egy közgazdász alap és pénzügy mester szakot elvégezve se volt olyan órám, ahol ezeket bárki elmondta volna. Így kénytelen voltam saját magam megtanulni.

És kénytelen leszel te is, ha nem szeretnéd, hogy…

…az infláció láthatatlan keze elvegye pénzed értékét: Az infláció folyamatosan eszi a pénzed értéket, ami azt jelenti, hogy ennyivel kevesebb kenyeret, nyaralást vagy Túró Rudit tudsz vásárolni a pénzeden.

…rábeszéljenek olyan költséges pénzügyi termékekre, amelyek mindenki zsebét tömi, kivéve a tiédet: Sokan hajlandók neked „ingyen” tanácsot adni pénzügyeid kezelésére, de végül valahogy mindig ezek a legdrágábbak, de csak évekkel később derül ki, amikor egyenlegeden nem a korábban felrajzolt számok köszönnek vissza.

…nyugdíjas éveidet száraz kenyéren és parizeren kelljen töltened: Egyre képlékenyebb, hogy mekkora nyugdíjra számíthatunk a jövőben, így ez egy olyan dolog, amelyre érdemes bebiztosítanod magad és minél előbb elkezdeni felkészülni rá. Ne csak az államon múljon, hogy milyenek lesznek nyugdíjas éveid.

Miket tanulsz meg a webinaron?

Hogyan védd meg megtakarításaid az inflációval szemben: Pénzed legnagyobb ellensége a magas infláció, így a webinaron megtudhatod, hogy miként védekezhetsz ellene.

Hogyan építs vagyont a megtakarításod automatizálásval: Átbeszéljük, hogy miért érdemes vagyont építeni és praktikus tanácsokat kapsz arra, hogy miként tudod automatizálni a megtakarítást.

Mi az az állampapír, milyen esetben használd és melyik a legjobb: A magyar állampapír magas hozamaira sokan felfigyeltek és bármely portfólió stabil része lehet, így ezekről részletesen beszélek.

Mikre figyelj, ha befektetési alapokat vagy megtakarításokat ajánlanak: Beszélünk azokról a pénzügyi termékekről, amelyek nem a te pénzügyi boldogulásod szolgálják, mint drága befektetési alapok, nyugdíjbiztosítások vagy unit linked típusú megtakarítások.

Hogy vállalj kockázatot okosan és zsebeld be a nagyobb hozamot: Megismerheted a passzív befektetési alapokat (ETF), amelyekkel hosszútávon infláció feletti hozamot érhetsz el és, hogy miként spórold meg a nyereségadót.

Választ kapsz kérdéseidre: A prezentáció után válaszolok minden felmerülő kérdésre. Tartson az akármeddig.

Gyere el a webinarra, hallgasd meg a 2 órás előadást, tedd fel kérdéseidet, majd alakítsd át személyes pénzügyeidet az elhangzottak alapján. A webinar felvétele 7 napig elérhető lesz, így akkor is megnézheted, ha személyesen nem tudsz részt venni.

A webinar ára: 7 000 Ft

Már 104 fő vett részt korábbi alkalmakon és ezt mondták róla

„Nagyon jól felépített és vezetett előadás volt. Szuper volt az ÍV, tetszett a részletesség. A nehezebb részeket előre jelezted, volt idő ráhangolódni, erősíteni magamban a figyelmem ébrentartását. Felismerted, empatikus voltál a laikusabb hallgatókkal, a jól megválasztott példákkal segítetted a megértést. Szimpatikus volt az üzleti szellemiség, de mégsem túlzó marketing. Legjobban az előadás tartalma, alapossága és az íve tetszett. Gratulálok! Köszönöm szépen.”

„Elég sokat olvasgattam már a befektetésekről, a legtöbb rész nem volt újdonság. Viszont megadta a végső lökést, és nekiálltam az ETF vásárlásnak. 😊

„Nagyon összeszedett, jól felépített volt a webinar, nagyon hasznosnak és érthetőnek találtam. Ajánlom mindenkinek.

„Minden alapismeretre kiterjedő, átfogó és hiánypótló előadás, amelyet érdemes széles körben terjeszteni. Ha ezt mindenki meghallgatná aki a pénzügyi életét megkezdi, akkor nagyon sok hibás döntést elkerülhetne..”

„Nagyon hasznos volt a webinar. Az előadás érthető volt, az előadásmód közvetlen. Külön tetszett a szárazabb részek fellazítása vicces történetekkel. :)”

„Ezek a témàk azok amiket màr az iskolàban tanítani kellene. Ha meglennének az alapok, nem hoznànak az emberek felnőttként felelőtlen pénzügyi döntéseket. Ha ezt sok-sok évvel ezelőtt tudtam volna….. Kàr, hogy a szüleimet senki sem oktatta a pénzügyekre. Így a minta negatív volt sőt… Most felnőttként szedegetem össze a tudàsmorzsàkat.”

Amit érdemes tudni rólam

Diószegi Dániel vagyok

Pénzügyi kockaként legkedveltebb tevékenységeim közé tartozik befektetési könyvek olvasása, száraz vállalati beszámolók elemzése és pénzügyi témájú bejegyzések írása a blogra.

Már több, mint 10 éve ezek körül forog az életem.

Minden a gimnáziumban kezdődött, amikor a kezembe került az első befektetésekről szóló könyv.

Pályakezdőként hamar egy bank irodájában találtam magam, hogy majd 5 évig szinte minden hétköznapom a pénzről szóljon. Ezalatt szerencsém volt olyan területeken dolgozni, mint:

 • bankfiók, ahol megtapasztaltam, hogy milyen érdekek mentén ajánlják a pénzügyi termékeket
 • alapkezelő, ahol megtanultam, hogy egy megtakarítási termék vagy befektetési alap eladhatóvá tétele fontosabb, mint a teljesítménye
 • és végezetül projektmenedzsment, ahol a bank legkülönbözőbb területeibe nyerhettem betekintést különböző projekteken keresztül


2019-ben pedig elindult a Számvető blog, ahol azóta is lelkesen osztom meg tapasztalataimat pénzügyi termékekről és gondolkodásmódról.

Amennyiben szeretnél értesítést kapni a következő webinar indulásáról, akkor add meg az email címed és, amint megvan az időpont küldök egy emailt róla 👇

A feliratkozással elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat

Számlázási adatok

Rendelés részletei

Termék Részösszeg
Pénzügyi tréning  × 1 7 000 Ft
Részösszeg 7 000 Ft
Összeg 7 000 Ft

Hogyan tudsz jelentkezni?

 1. Töltsd ki az űrlapot baloldalt, 
 2. Válaszd ki a fizetési módot
  • Bankkártyás fizetés esetén kattints a „Tovább a fizetéshez” gombra és fizesd ki bankkártyával vagy Google / Apple pay-jel a díjat, 
  • Utalás esetén a jelentkezés után emailben elküldöm a banki adatokat, ahova a tréning díját el tudod utalni
 3. Emailben visszaigazolom a kifizetést és a sikeres jelentkezést

Biztonságos (SSL) bankkártyás fizetés

A bankkártya adataid semmi esetben sem tároljuk, a fizetés a 3. félnél történik.

Nemzetközileg ismert fizetés

A fizetésért a nemzetközileg is elismert és szuperbiztonságos Stripe felel.

Kérdésed van? Segítek

Ha bármi kérdés felmerült benned, akkor írj chaten (jobb alul) vagy írj az info@szamveto.hu címre és, amint lehet válaszolok.

Mi történik a fizetés után?

 1. A webinar napján kapsz egy linket, amelyen csatlakozni tudsz az online előadásra
 2. A webinart követő 7 napig elérheted a teljes videót a pénzügyi gyorstalpaló tréningről.

Ha a bankkártyás vásárlást követő 20 percen belül nem kapsz visszaigazoló emailt, akkor kérlek, küldj egy emailt az info@szamveto.hu címre.

Prémium Magyar Állampapír (PMÁP)

Változó kamatozású állampapír, amely évente fizet kamatot, amelynek mértéke két tényezőből áll össze: Kamatbázis + Kamatprémium

Kamatbázis: Első 1 évben fix, majd a KSH által meghatározott átlagos infláció a megelőző évben. Részletek

Kamatprémium: Részletek

Futamidő: 8 éves futamidejű. 

Visszaváltási díj: 1% – ez azt jelenti, hogy amennyiben idő előtt szeretnéd eladni állampapírjaidat, akkor levonnak 1 százalékot a tőkéből és az addig felhalmozott kamatból.

Információk az aktuális sorozatról: PMÁP oldalán tudsz informálódni 

Bónusz Magyar Állampapír (BMÁP)

Változó kamatozású állampapír, amely negyedévente fizet kamatot, amelynek mértéke két tényezőből áll össze: Kamatbázis + Kamatprémium

Kamatbázis: A 3 hónapos diszkont kincstárjegy hozamától függ. A kamatfordulót megelőző négy eredményesen megtartott aukciók átlag hozama adja.

Kamatprémium: 1%

Futamidő: 3 év, de idő előtt is eladható az aktuális visszaváltási költséggel, így rövidebb időtávban is lehet gondolkodni.

Visszaváltási díj: 1% – ez azt jelenti, hogy amennyiben idő előtt szeretnéd eladni állampapírjaidat, akkor levonnak 1 százalékot a tőkéből és az addig felhalmozott kamatból.

Információk az aktuális sorozatról: BMÁP oldalán tudsz informálódni 

Diszkont Kincstárjegy (DKJ)

Általában kifejezetten rövid, éven belüli (3, 6 és 12 hónapos) lejáratú állampapírokat sorolunk ide.

Lejárat: DKJ oldalán láthatod a különböző sorozatokhoz tartozó lejáratokat.

Éves hozam: DKJ oldalán az Eladási hozam (ÁKK-ISMA) oszlopban láthatod az éves hozamot.

Eladási árfolyam: DKJ oldalán az Eladási Nettó Árfolyam. Érthetőbben ez az az ár, amiért meg tudod venni, mert eladják neked.

Vételi árfolyam: Az az árfolyam, amennyiért eladhatod lejárat előtt a DKJ-t.

Nem kamatozó értékpapír, amelynek lényege, hogy kamatkifizetés helyett, névérték alatt veheted meg és a futamidő végére eléri a 100 százalék névértéket. Mutatok egy példát:

Tételezzük fel, hogy vásárolsz 100 darab 10 000 forint alapcímletű 12 hónapos diszkont kincstárjegyet, amelynek összértéke 1 000 000 forint. Ha a 2023.06.17.-én akarnám megvenni a D230628 sorozatszámú DKJ-t, akkor ezt 917 400 forintért tudom megtenni, ugyanis az árfolyama 91,74 százalék. 12 hónap elteltével megkapnám az 1 000 000 forintot, ezzel bezsebelve a 9,39 százalék hozamot.

Az Allianz pénztárnak nincs online belépési folyamata, de meg lehet oldani, hogy postára járkálás nélkül is be lehessen lépni. Ennek folyamatát írtam le itt.

1. lépés: Töltsd ki a belépési nyilatkozatot

Kattints ide a belépési nyilatkozat letöltéséhez. Ez egy kitölthető PDF fájl.

Először töltsd ki a belépési adatokat (I.)

Az alábbi minta szerint töltsd ki személyes adataid.

Írd be a vállalt tagdíj mértékét (II.)

Ez nem egy vállalás, így akármit is írj ide, az nem von maga után kötelezettséget. Például a magyar átlag egészségügyi költés 15 ezer forint. Ha a munkáltatód fog fizetni, akkor azt is itt tudod megadni.

Add meg azonosító okmányok adatait (IV.)

A tagi nyilatkozatok elfogadása / elutasítása (V.)

Ezekre nyomhatsz igent vagy nemet is attól függően, hogy milyen tájékoztatást szeretnél kapni a jövőben a pénztártól.

Kiemelt közszereplői nyilatkozat kitöltése (VII.)

Töltsd ki, hogy magyar vagy külföldi állampolgár vagy-e, illetve, hogy közszereplő vagy-e.

Utolsó lépésként pedig pipáld be az igénylő legalján, hogy csatolt dokumentumként elküldöd a személyazonosító okmány és lakcímkártya másolatát.

Amennyiben szeretnél kedvezményezettet is hozzáadni a pénztári tagságodhoz, akkor ehhez az alábbi linken töltsd le a nyomtatványt és szintén töltsd ki és hitelesítsd.

Kedvezményezett hozzáadása nyomtatvány letöltés

2. lépés: Belépési nyilatkozat PDF fájl hitelesítése AVDH-val vagy aláírással

Kitöltötted és elmentetted a PDF fájlt, amit már csak hitelesítened kell.

Itt válik szét a folyamat attól függően, hogy rendelkezel-e ügyfélkapuval vagy sem.

Rendelkezel ügyfélkapuval

Amennyiben rendelkezel ügyfélkapuval, akkor AVDH-val egyszerűen és gyorsan tudod hitelesíteni a belépési nyilatkozatod.

Ide kattintva éred el az AVDH dokumentum hitelesítőt.

Itt nyomj a bejelentkezés gombra és lépj be ügyfélkapus felhasználóddal.

Sikeres bejelentkezés után az alábbi felület fogad.

Húzd be a kitöltött PDF fájlt és pipáld ki az „Elfogadom az ÁSZF-et” négyzetet és kattints a Feltöltés gombra.

A rendszer hitelesíti a dokumentumot, amiután le tudod tölteni azt.

 

Az így hitelesített PDF fájlt az azonosító okmányok másolatával küldd el az epenztar@allianz.hu email címre.

Nem rendelkezel ügyfélkapuval

Amennyiben nem rendelkezel ügyfélkapuval, akkor ki kell nyomtatnod a belépési nyilatkozatot, majd aláírni és postán elküldeni a 1242 Budapest, Pf. 462 címre.

3. lépés: Befizetés utalással vagy bankkártyával

Ezután a pénztár a kapott dokumentumok alapján záradékolja a belépési nyilatkozatot és hamarosan kapsz tagi okiratot tagi azonosító kóddal.

A tagdíjat vagy eseti befizetést a 18100002-00054029-21010015 számlaszámra kell utalnod, közleményben pedig add meg adószámod vagy tagi azonosítókódod.

Vagy bankkártyával is befizethetsz az Allianz oldalán keresztül.

Érdemes rögtön elutalni 4000 forintot (közleményben az adóazonosítóddal), mert a kártyát csak ezután fogják elkészíteni. 

FONTOS! Miután megkaptad a kártyát, aktiválnod kell a levélben megadott számon,ahol beazonosítanak, hogy biztosan te kaptad-e meg. 

Remélem ez a kis útmutató hasznos volt és lassan elkezdheted élvezni az adó-visszatérítés előnyeit.

Megmutatom, hogy hogyan ne vegyen ki senki pénzt a zsebedből

 • Pénzügyi audit – átnézem meglévő pénzügyi termékeid (Nyugdíjbiztosítás, LTP stb.)
 • Befektetés – megmutatom miként tudod pénzed kamatoztatni, minimális költségek mellett
 • Pénzügyi terv – összerakjuk azt a rendszert, amely egyre közelebb visz az pénzügyi szabadsághoz

Jogi nyilatkozat

A Számvető egy ingyenesen elérhető pénzügyi weboldal, amelynek célja, hogy az olvasókat segítse releváns információkkal, amelyek a leginkább érthető módon mutatják be az adott pénzügyi terméket. Kérlek azonban, hogy az itt közölt információkat ne tekintsd ajánlásnak. Vedd figyelembe, hogy az oldalon megjelenő tartalmak teljesen szubjektívek, amelyek hiányosak és/vagy pontatlanok lehetnek. Kérlek minden esetben ellenőrizd az itt leírtakat. Sőt, hálás leszek érte, ha pontatlanságot találsz és ezt jelzed felém. Ezek a teljesen ingyenes tartalmak a partnerek (az ezen az oldalon felsorolt ​​vállalatok némelyikétől) affiliate linkjén történő belépések után kapott ajánlási jutalékoknak köszönhetően fenntartható (ezek nem járnak többletköltséggel a belépőnek/regisztrálónak).