Ezt érdemes tudnod a Prémium Egészségpénztárról

+ 6 hónap Védőháló /csak Számvetőn keresztül/ 🎁

Frissítve: 2023.01.27

Tartalomjegyzék

Magyarországon az egyik legtöbb taggal bíró egészség és önsegélyezőpénztár. Szolgáltatásokban és digitális megoldásokban egyértelműen piacvezető.

Egyik kedvenc funkcióm a csodakártya megoldásuk, amelynek beállításával, akkor is tudsz pénztári kártyáddal vásárolni, ha azon nincs pénz.

Ha a Számvetőn keresztül lépsz be, akkor még ajándékba kapsz 6 hónap Védőháló egészségbiztosítási csomagot is.

Az ingyenes 6 hónap azokra a belépőkre vonatkozik, akik 2023 június 30-ig belépnek a számvető linkjén keresztül és a kedvezmény 2023 július 1-gyel élesedik, így előfordulhat, hogy január, február vagy márciusi regisztráció esetén az első 1-2 hónap díját levonják. 

Prémium egészségpénztár belépés

Amennyiben még csak informálódsz és nem tudod mi ez az egész egészségpénztár, akkor érdemes elolvasnod az átfogó egészségpénztárat bemutató cikkemet, ahol találsz kalkulátort és videót is, amiben mindent elmagyarázok. Ide kattintva éred el.

Ha szeretnél belépni a Prémium egészségpénztárba, akkor ehhez készítettem egy rövid útmutatót.

A belépés folyamata nagyon egyszerű, mindössze 4 lépés és maximum 15 percet vesz igénybe.

✅ Kattints ide, ami átvezet a Prémium hivatalos oldalára. Itt 4 lépésben kell kitölteni a belépési nyilatkozatot.

✅ 1. lépés: Töltsd ki személyes adataid.

✅ 2. lépés: Töltsd ki elérhetőségi adataid és regisztráld ügyfélportálod.

✅ 3. lépés: Add meg a személyazonosságodat igazoló okmányok adatait és fogadd el a nyilatkozatokat.

✅ 4. lépés: Töltsd fel a személyazonosságodat igazoló okmányod és lakcímkártyád képét az azonosításhoz. Kártya automatikusan postázásre kerül. Mostanra megkaptad a tagi azonosító kódodat, így elkezdheted kiélvezni a pénztár adta lehetőségeket.

✅ + 1: Állítsd be csodakártya funkciót. Erről lentebb találsz videós útmutatót.

Elakadtál? Semmi gond, készítettem egy részletes belépési útmutatót ⬇️
Vagy írj chaten 💬

1. lépés: Személyes adatok megadása​

Ide kattintva tudod elkezdeni a belépési folyamatot. Töltsd ki személyes adataiddal a mezőket és kattints a tovább gombra.

2. lépés: Adatkezelés + Ügyfélportál regisztráció

Fogadd el az adatvédelmi nyilatkoztatot, illetve ha szeretnél marketing anyagokat, akkor fogadd el azt is.

Itt tudod kérni az ügyfélportál regisztrációt. Javaslom ennek beállítását, mert így tudsz majd belépni az online felületre, ahol láthatod befizetéseid, aktiválhatod csodakártyád és hozzá kötheted bankkártyád.

3. lépés: Bankszámlaszám megadása és alapszabály elfogadása

Bankszámla megadása nem kötelező, de tanácsos, mivel  készpénzes számlák elszámolásánál a pénztár tudni fogja, hogy hova utalja annak összegét.

Alapszabály elfogadása után, nyilatkoznod kell, hogy megkaptad tőlem a szükséges tájékoztatást. Ha úgy érzed minden szükséges információt megkaptál az oldalon, akkor ezt nyomd be. Ha nem, akkor böngéssz tovább, vagy keress meg emailen vagy Facebookon.

Védőháló egészségbiztosítási szolgáltatás automatikusan aktiválódik, így ha nem szeretnéd, hogy ennek havi díját terheljék, akkor ügyfélportálon le kell mondani.

4. lépés: Azonosítás és csodakártya beállítása

Azonosításhoz be kell szkennelned a következő okmányok valamelyikét: személyi igazolvány/útlevél/jogosítvány és lakcímkártya/tartózkodási engedély (külföldieknél).

Azonosítás gombra kattintva ezt fel tudod tölteni.

Illetve itt tudod letölteni a kitöltött nyomtatványt, aláírni, majd visszatölteni.

Jogszabályi megfelelések miatt sajnos a folyamat nem teljesen online, így bizonyos dokumentumokat el kell küldened postán.

 • Okmánymásolatok: Személyi igazolvány/útlevél/jogosítvány és lakcímkártya/tartózkodási engedély (külföldieknél)

Ezután már csak az első befizetés és pénztári kártyád csodásítása maradt. Kártya csodásítás menetéről készítettem egy videót, amelyet ide kattintva érsz el.

5. lépés: Befizetés

Érdemes rögtön most befizetni 2 havi minimum tagdíjat (10 000 forint), amelyből le tudják vonni a 600 forintos éves kártyadíjat.

A befizetés történhet utalással vagy bankkártyás fizetéssel.

Bankkártyás fizetéshez kattints ide, ami átvezet a Prémium oldalára. Ugyanitt be tudsz állítani rendszeres befizetést is, amely által havonta automatikusan befizetésre kerül a megadott a összeg. Így automatizálhatod a megtakarítást.

Amennyiben utalás mellett döntöttél, akkor a 10918001-00000005-06060007 számlaszámra utald el az összeget. Közleményben pedig tüntesd fel a neved és tagi azonosítód. 

Ha pedig bankkártyás fizetés mellett döntöttél, akkor kattints ide, ami átvisz a Prémium Pénztár fizetési felületére. Ennek előnye, hogy így nem terhel a tranzakciós illeték.

Miért jó választás a Prémium?

A Prémium Egészségpénztár nagy hangsúlyt fektet az ügyfélélményre és ennek fejlesztésén folyamatosan dolgoznak. Nem csak ügyfélszolgálatuk rendkívül készséges, de digitális megoldásokban is a legjobbak között van.

Telefonos ügyfélszolgálat

Telefonos elérhetőség, gyors reagálás. Foglaltság esetén visszahívnak.

Ügyfélbarát honlap

Ügyfélportáljukon keresztül folyamatosan követheted egyenleged alakulását.

Személyes ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálati fiók Budapesten és Dunaújvárosban

Mobil applikáció

Könnyű ügyfélportál elérhetőség akár mobilról is

Befizetési lehetőségek

Utalás

Garantált jóváírás 1 napon belül

Bankkártya

Egyszerű és gyors befizetés bankkártyával

Csodakártya

Automatikus befizetés kártya használatkor.

Föbb adatok

Kezelt vagyon Tagok száma Szolgáltató partnerek száma Kártya elfogadóhelyek száma
15,7 mrd Ft 301 000+ 19 000+ 8 850+

Költségek

Ha csak a költségeket nézem, akkor a Prémium pénztár árazása valahol a középmezőnyben van. Nem a legolcsóbb, de a rengeteg extra szolgáltatást figyelembe véve ár/érték arányban egyértelműen a legjobbak között van. Az alábbi költségekkel kell kalkulálnod.

Költség típus Összeg
Befizetés utáni költséglevonás mértéke 6%
Havi tagdíj 5 000 Ft (ez nem költség, minimum átlag havi befizetési összeg mértéke, amelynek pénztári számládra kell érkeznie)
Kártyadíj 600 Ft/év
Belépési költség Nincs
Kilépési költség 4 000 Ft

Prémium legnagyobb előnyei

Előnyök
✅ Csodakártya
✅ Kedvező egészségbiztosítási csomagok
✅ Felhasználóbarát applikáció
✅ Nincs belépési költség

Csodakártya. Egyszerűsítsd befizetésed

A Csodakártya az egészségkártya és a bankkártya összekapcsolása. Így akkor is vásárolhatsz, ha egészségpénztári számládon nincs pénz, hiszen az bankkártyáról automatikusan feltöltődik a vásárlás + 6% költséglevonás mértékével. Így minden csodakártyás vásárlás után jogosulttá válsz a 20% adókedvezményre.

A készpénzes vásárlás funkcióval pedig egyenleghiány esetén nem kell bajlódnod a egészségszámla feltöltésével, hiszen az igényelt szolgáltatások díját illetve a számlák ellenértékét a megadott limit erejéig levonják bankkártyádról, majd 3 munkanapon belül kifizetik azokat.

FONTOS! Bankkártyádról a fizetett összegen felül le fogják vonni a 6%-os költséget is, így ne lepődj meg, ha bankkártya tranzakcióid között nem a vásárolt összeget látod, hanem a 6%-kal növelt értékét. Ez teljesen rendben van így, hiszen később megkapod a 20%-os adójóváírást, így végül spórolsz 14%-ot.

Csodakártya beállítása lépésről lépésre

Készítettem egy videót, ahol bemutatom, hogy az ügyfélportálon belül hogyan tudod csodásítani pénztári kártyád. + A videó alatt részletes leírást is találsz erről.

Kattints ide az ügyfélportál belépéshez. 

Belépés után görgess le a “Fizetési módok”-hoz és válaszd ki a csodakártya aktiválás gombot.

Ezután válaszd jobb felül az “Új bankkártya hozzáadása” gombot. Add meg email címed és a nevet, amelyen el szeretnéd menteni. Ezután átdob az OTP Simple fizetési felületére. Add meg bankkártya adataid, majd menj a fizetésre. 5 forinttal megterhelik a számlád, majd sztornozzák, ezzel ellenőrízve, hogy jól működik. 

Ezután vissza tudsz lépni a portálra, ahol bal oldalt a csodakártya aktiválás gombra kattintva csodásítani tudod a kártyád azzal, hogy összekötöd az előbb felvitt bankkártyával. Bankkártya menüpontban a leggördülő menüben válaszd ki a kártyád és nyomd be a “Beállítom a csodakártya szolgáltatást az egészségkártyás vásárláshoz és elfogadom a feltételeket”. 

Ezzel sikeresen csodásítottad a kártyád, így automatizáltad a befizetést, amelyre jár a 20% adóvisszatérítés!

Kedvező biztosítási csomagok

Minden pénztártagra automatikusan kiterjed, de bármikor lemondható. Havi díja 185 Ft/ hó. Tartalma:

 • 1 000 000 forintos egészségbiztosítási szolgáltatás igénybevétele 23 kritikus betegség (infarktus, rák, agyvérzés, stb.) bekövetkezése esetén
 • CT, MRI vizsgálatok elvégezhetők 300 000 forint összeghatárig, 10 napon belül. Ez csak 2 hónap tagság után vehető igénybe
 • Egynapos sebészeti beavatkozások elvégezhetők 300 000 forint keretösszeg erejéig (pl.: nőgyógyászati műtétek, epekőműtét stb.) magánellátásban, orvosilag indokolt esetben. Szintén minimum 2 hónapos tagság mellett vehető igénybe.
 • Kiegészítő diagnosztikai vizsgálatok igénylése. Amennyiben szakorvosi javaslat alapján indokolt, igénybevehető a bejelentés és a jogosultság igazolásától számított 10 munkanapon belül évente maximum 25 000 forint értékben.
 • Április 1-től Műtéti garancia: Egynapos műtéti ellátások során bekövetkező, előre nem látható, vagy a műtét után adódó olyan esetben nyújt szolgáltatást amikor a biztosítottat állami háttérintézménybe kell szállítani további ellátásra. A műtéti garancia a szállítás és az állami intézményi ellátás
  költségeit 300 000 Ft-ig fedezi.

Fontos:

 • 1 éves kortól köthető
 • 2 hónap várakozási idő
 • 65 év felett és 70 év felett csökkenő limitek
 • Kárbejelentés az ügyfélportálon

Egy magasabb szintű egészségbiztosítási csomag havi 2 700 forintért, amely az alábbiakat tartalmazza:

 • Menedzserszűrés (1 év biztosítási díj fizetése után lehet igénybe venni)
 • Gyógyszertámogatás (1 év biztosítási díj fizetése után lehet igénybe venni)
 • Orvosi másodvélemény szolgáltatás személyes konzultációval (fél év biztosítási díj fizetése után lehet igénybe venni)
 • Sürgősségi vizitek támogatása és 24 órás orvosi segélyvonal

Diószegi Dániel

Pénzügyi végzettséggel és 5+ év banki tapasztalattal is úgy érzem, hogy mindig lehet újat tanulni a pénzügyekről. Írásaim célja, hogy egy-egy témában mélyebb ismeretet szerezzek és ezt megosztva segítsem azokat, akik éppen hasonló cipőben járnak.

Megmutatom, hogy hogyan ne vegyen ki senki pénzt a zsebedből

 • Pénzügyi audit – átnézem meglévő pénzügyi termékeid (Nyugdíjbiztosítás, LTP stb.)
 • Befektetés – megmutatom miként tudod pénzed kamatoztatni, minimális költségek mellett
 • Pénzügyi terv – összerakjuk azt a rendszert, amely egyre közelebb visz az pénzügyi szabadsághoz

Jogi nyilatkozat

A Számvető egy ingyenesen elérhető pénzügyi weboldal, amelynek célja, hogy az olvasókat segítse releváns információkkal, amelyek a leginkább érthető módon mutatják be az adott pénzügyi terméket. Kérlek azonban, hogy az itt közölt információkat ne tekintsd ajánlásnak. Vedd figyelembe, hogy az oldalon megjelenő tartalmak teljesen szubjektívek, amelyek hiányosak és/vagy pontatlanok lehetnek. Kérlek minden esetben ellenőrizd az itt leírtakat. Sőt, hálás leszek érte, ha pontatlanságot találsz és ezt jelzed felém. Ezek a teljesen ingyenes tartalmak a partnerek (az ezen az oldalon felsorolt ​​vállalatok némelyikétől) affiliate linkjén történő belépések után kapott ajánlási jutalékoknak köszönhetően fenntartható (ezek nem járnak többletköltséggel a belépőnek/regisztrálónak).