Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Prémium Egészségpénztár - Minden, amit tudnod kell (2024-ben)

+ 6 hónap Védőháló /csak Számvetőn keresztül/ 🎁

Frissítve: 2024.06.17

Magyarországon az egyik legtöbb taggal bíró egészség és önsegélyezőpénztár. Szolgáltatásokban és digitális megoldásokban egyértelműen piacvezető.

Az applikációjuk segítségével könnyen és gyorsan tudod digitálisan elszámolni számláidat. Csodakártya megoldásukkal pedig akkor is tudsz pénztári kártyáddal vásárolni, ha azon nincs pénz.

Ha a Számvetőn keresztül lépsz be, akkor még ajándékba kapsz 6 hónap Védőháló egészségbiztosítási csomagot is.

Azokra a belépőkre vonatkozik, akik 2024 szeptember 30-ig belépnek a Számvető linkjén keresztül. Ezután a kedvezmény 2024 október 1-gyel élesedik, így előfordulhat, hogy január, február vagy március eleji regisztráció esetén az első 1-2 hónap díját levonják. 

A Védőháló egy olyan csoportos egészségbiztosítás, amellyel olyan szolgáltatásokra lehetsz jogosult, mint CT / MRI vizsgálat, egynapos sebészeti vizsgálat stb. További részletekért kattints ide.

Gyűjts minél több sorsjegyet és legyen Tiéd az új Fiat 500-as!

Az akció időszaka alatt minden új számlanyitó részt vesz a Fiat 500-ért indított nyereményjátékban, ahol most 1 + 1 db sorsjegy jár a számlanyitásért és Ügyfélportál regisztrációért.

Nyereményjáték szabályzat

Prémium egészségpénztár belépés

Amennyiben még csak informálódsz és nem tudod mi az egészségpénztár, akkor érdemes elolvasnod az átfogó egészségpénztárat bemutató cikket. 

Ha szeretnél belépni a Prémium egészségpénztárba, akkor ehhez készítettem egy rövid útmutatót.

A belépés folyamata nagyon egyszerű, mindössze 4 lépés és maximum 15 percet vesz igénybe.

✅ Kattints ide, ami átvezet a Prémium hivatalos oldalára. Itt 4 lépésben kell kitölteni a belépési nyilatkozatot.

✅ 1. lépés: Töltsd ki személyes adataid.

✅ 2. lépés: Töltsd ki elérhetőségi adataid és regisztráld ügyfélportálod.

✅ 3. lépés: Add meg a személyazonosságodat igazoló okmányok adatait és fogadd el a nyilatkozatokat.

✅ 4. lépés: Töltsd fel a személyazonosságodat igazoló okmányod és lakcímkártyád képét az azonosításhoz. Kártya automatikusan postázásre kerül. Mostanra megkaptad a tagi azonosító kódodat, így elkezdheted kiélvezni a pénztár adta lehetőségeket.

✅ + 1: Állítsd be csodakártya funkciót. Erről lentebb találsz videós útmutatót.

Elakadtál? Semmi gond, készítettem egy részletes belépési útmutatót ⬇️

1. lépés: Személyes adatok megadása​

Ide kattintva tudod elkezdeni a belépési folyamatot. Töltsd ki személyes adataiddal a mezőket és kattints a tovább gombra.

2. lépés: Adatkezelés + Ügyfélportál regisztráció

Fogadd el az adatvédelmi nyilatkoztatot, illetve ha szeretnél marketing anyagokat, akkor fogadd el azt is.

Itt tudod kérni az ügyfélportál regisztrációt. Javaslom ennek beállítását, mert így tudsz majd belépni az online felületre, ahol láthatod befizetéseid, aktiválhatod csodakártyád és hozzá kötheted bankkártyád.

3. lépés: Bankszámlaszám megadása és alapszabály elfogadása

Bankszámla megadása nem kötelező, de tanácsos, mivel  készpénzes számlák elszámolásánál a pénztár tudni fogja, hogy hova utalja annak összegét.

Alapszabály elfogadása után, nyilatkoznod kell, hogy megkaptad tőlem a szükséges tájékoztatást. Ha úgy érzed minden szükséges információt megkaptál az oldalon, akkor ezt nyomd be. Ha nem, akkor böngéssz tovább, vagy keress meg emailen vagy Facebookon.

Védőháló egészségbiztosítási szolgáltatás automatikusan aktiválódik, így ha nem szeretnéd, hogy ennek havi díját terheljék, akkor ügyfélportálon le kell mondani.

4. lépés: Azonosítás és csodakártya beállítása

Azonosításhoz be kell szkennelned a következő okmányok valamelyikét: személyi igazolvány/útlevél/jogosítvány és lakcímkártya/tartózkodási engedély (külföldieknél).

Azonosítás gombra kattintva ezt fel tudod tölteni.

Illetve itt tudod letölteni a kitöltött nyomtatványt, aláírni, majd visszatölteni.

Jogszabályi megfelelések miatt sajnos a folyamat nem teljesen online, így bizonyos dokumentumokat el kell küldened postán.

 • Okmánymásolatok: Személyi igazolvány/útlevél/jogosítvány és lakcímkártya/tartózkodási engedély (külföldieknél)

Ezután már csak az első befizetés és pénztári kártyád csodásítása maradt. Kártya csodásítás menetéről készítettem egy videót, amelyet ide kattintva érsz el.

5. lépés: Befizetés

Érdemes rögtön most befizetni 2 havi minimum tagdíjat (10 000 forint), amelyből le tudják vonni a 600 forintos éves kártyadíjat.

A befizetés történhet utalással vagy bankkártyás fizetéssel.

Bankkártyás fizetéshez kattints ide, ami átvezet a Prémium oldalára. Ugyanitt be tudsz állítani rendszeres befizetést is, amely által havonta automatikusan befizetésre kerül a megadott a összeg. Így automatizálhatod a megtakarítást.

Amennyiben utalás mellett döntöttél, akkor a 10918001-00000005-06060007 számlaszámra utald el az összeget. Közleményben pedig tüntesd fel a neved és tagi azonosítód. 

Ha pedig bankkártyás fizetés mellett döntöttél, akkor kattints ide, ami átvisz a Prémium Pénztár fizetési felületére. Ennek előnye, hogy így nem terhel a tranzakciós illeték.

Amennyiben az oldalon található valamely belépési linken keresztül kezded el a pénztári regisztrációs folyamatot, akkor a pénztártól jutalékban részesülök. Nem ebből veszek budai villát, cserébe nagy segítség abban, hogy további hasznos ingyenes tartalmakkal építsem a weboldalt. Köszönöm támogatásod 🙏

Miért jó választás a Prémium?

A Prémium Egészségpénztár nagy hangsúlyt fektet az ügyfélélményre és ennek fejlesztésén folyamatosan dolgoznak. Nem csak ügyfélszolgálatuk rendkívül készséges, de digitális megoldásokban is a legjobbak között van.

Telefonos ügyfélszolgálat

Telefonos elérhetőség, gyors reagálás. Foglaltság esetén visszahívnak.

Ügyfélbarát honlap

Ügyfélportáljukon keresztül folyamatosan követheted egyenleged alakulását.

Személyes ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálati fiók Budapesten és Dunaújvárosban

Mobil applikáció

Könnyű ügyfélportál elérhetőség akár mobilról is

Befizetési lehetőségek

Utalás

Garantált jóváírás 1 napon belül

Bankkártya

Egyszerű és gyors befizetés bankkártyával

Csodakártya

Automatikus befizetés kártya használatkor.

Főbb adatok

Kezelt vagyon Tagok száma Szolgáltató partnerek száma Kártya elfogadóhelyek száma
17,5 mrd Ft 315 440 19 000+ 8 850+

Költségek

Ha csak a költségeket nézem, akkor a Prémium pénztár árazása valahol a középmezőnyben van. Nem a legolcsóbb, de a rengeteg extra szolgáltatást figyelembe véve ár/érték arányban egyértelműen a legjobbak között van. Az alábbi költségekkel kell kalkulálnod.

Költség típus Összeg
Befizetés utáni költséglevonás mértéke 6%
Havi tagdíj 5 000 Ft (ez nem költség, minimum átlag havi befizetési összeg mértéke, amelynek pénztári számládra kell érkeznie)
Kártyadíj 600 Ft/év
Belépési költség Nincs
Kilépési költség 4 000 Ft

Prémium legnagyobb előnyei

Előnyök
✅ Csodakártya
✅ Kedvező egészségbiztosítási csomagok
✅ Felhasználóbarát applikáció
✅ Nincs belépési költség

Csodakártya. Egyszerűsítsd befizetésed

A Csodakártya az egészségkártya és a bankkártya összekapcsolása. Így akkor is vásárolhatsz, ha egészségpénztári számládon nincs pénz, hiszen az bankkártyáról automatikusan feltöltődik a vásárlás + 6% költséglevonás mértékével. Így minden csodakártyás vásárlás után jogosulttá válsz a 20% adókedvezményre.

A készpénzes vásárlás funkcióval pedig egyenleghiány esetén nem kell bajlódnod a egészségszámla feltöltésével, hiszen az igényelt szolgáltatások díját illetve a számlák ellenértékét a megadott limit erejéig levonják bankkártyádról, majd 3 munkanapon belül kifizetik azokat.

FONTOS! Bankkártyádról a fizetett összegen felül le fogják vonni a 6%-os költséget is, így ne lepődj meg, ha bankkártya tranzakcióid között nem a vásárolt összeget látod, hanem a 6%-kal növelt értékét. Ez teljesen rendben van így, hiszen később megkapod a 20%-os adójóváírást, így végül spórolsz 14%-ot.

Csodakártya beállítása lépésről lépésre

Készítettem egy videót, ahol bemutatom, hogy az ügyfélportálon belül hogyan tudod csodásítani pénztári kártyád. + A videó alatt részletes leírást is találsz erről.

Kattints ide az ügyfélportál belépéshez. 

Belépés után görgess le a “Fizetési módok”-hoz és válaszd ki a csodakártya aktiválás gombot.

Ezután válaszd jobb felül az “Új bankkártya hozzáadása” gombot. Add meg email címed és a nevet, amelyen el szeretnéd menteni. Ezután átdob az OTP Simple fizetési felületére. Add meg bankkártya adataid, majd menj a fizetésre. 5 forinttal megterhelik a számlád, majd sztornozzák, ezzel ellenőrízve, hogy jól működik. 

Ezután vissza tudsz lépni a portálra, ahol bal oldalt a csodakártya aktiválás gombra kattintva csodásítani tudod a kártyád azzal, hogy összekötöd az előbb felvitt bankkártyával. Bankkártya menüpontban a leggördülő menüben válaszd ki a kártyád és nyomd be a “Beállítom a csodakártya szolgáltatást az egészségkártyás vásárláshoz és elfogadom a feltételeket”. 

Ezzel sikeresen csodásítottad a kártyád, így automatizáltad a befizetést, amelyre jár a 20% adóvisszatérítés!

Kedvező biztosítási csomagok

Minden pénztártagra automatikusan kiterjed, de bármikor lemondható. Havi díja 299 Ft/ hó. Tartalma:

 • 1 000 000 forintos egészségbiztosítási szolgáltatás igénybevétele 23 kritikus betegség (infarktus, rák, agyvérzés, stb.) bekövetkezése esetén
 • CT, MRI vizsgálatok elvégezhetők 300 000 forint összeghatárig, 10 napon belül. Ez csak 2 hónap tagság után vehető igénybe
 • Egynapos sebészeti beavatkozások elvégezhetők 300 000 forint keretösszeg erejéig (pl.: nőgyógyászati műtétek, epekőműtét stb.) magánellátásban, orvosilag indokolt esetben. Szintén minimum 2 hónapos tagság mellett vehető igénybe.
 • Kiegészítő diagnosztikai vizsgálatok igénylése. Amennyiben szakorvosi javaslat alapján indokolt, igénybevehető a bejelentés és a jogosultság igazolásától számított 10 munkanapon belül évente maximum 25 000 forint értékben.
 • Műtéti garancia: Egynapos műtéti ellátások során bekövetkező, előre nem látható, vagy a műtét után adódó olyan esetben nyújt szolgáltatást amikor a biztosítottat állami háttérintézménybe kell szállítani további ellátásra. A műtéti garancia a szállítás és az állami intézményi ellátás
  költségeit 300 000 Ft-ig fedezi.

Fontos:

 • 1 éves kortól köthető
 • 2 hónap várakozási idő
 • 65 év felett és 70 év felett csökkenő limitek
 • Kárbejelentés az ügyfélportálon

Egy magasabb szintű egészségbiztosítási csomag havi 2 990 forintért, amely az alábbiakat tartalmazza:

 • Menedzserszűrés (1 év biztosítási díj fizetése után lehet igénybe venni)
 • Gyógyszertámogatás (1 év biztosítási díj fizetése után lehet igénybe venni)
 • Orvosi másodvélemény szolgáltatás személyes konzultációval (fél év biztosítási díj fizetése után lehet igénybe venni)
 • Sürgősségi vizitek támogatása és 24 órás orvosi segélyvonal

6 hónap Védőháló egészségbiztosítás INGYEN. Csak a Számvetőn keresztül.

Ezekről olvashatsz a cikkben

Diószegi Dániel

Pénzügyi végzettséggel és 5+ év banki tapasztalattal is úgy érzem, hogy mindig lehet újat tanulni a pénzügyekről. Írásaim célja, hogy egy-egy témában mélyebb ismeretet szerezzek és ezt megosztva segítsem azokat, akik éppen hasonló cipőben járnak.

Prémium Magyar Állampapír (PMÁP)

Változó kamatozású állampapír, amely évente fizet kamatot, amelynek mértéke két tényezőből áll össze: Kamatbázis + Kamatprémium

Kamatbázis: Első 1 évben fix, majd a KSH által meghatározott átlagos infláció a megelőző évben. Részletek

Kamatprémium: Részletek

Futamidő: 8 éves futamidejű. 

Visszaváltási díj: 1% – ez azt jelenti, hogy amennyiben idő előtt szeretnéd eladni állampapírjaidat, akkor levonnak 1 százalékot a tőkéből és az addig felhalmozott kamatból.

Információk az aktuális sorozatról: PMÁP oldalán tudsz informálódni 

Bónusz Magyar Állampapír (BMÁP)

Változó kamatozású állampapír, amely negyedévente fizet kamatot, amelynek mértéke két tényezőből áll össze: Kamatbázis + Kamatprémium

Kamatbázis: A 3 hónapos diszkont kincstárjegy hozamától függ. A kamatfordulót megelőző négy eredményesen megtartott aukciók átlag hozama adja.

Kamatprémium: 1%

Futamidő: 3 év, de idő előtt is eladható az aktuális visszaváltási költséggel, így rövidebb időtávban is lehet gondolkodni.

Visszaváltási díj: 1% – ez azt jelenti, hogy amennyiben idő előtt szeretnéd eladni állampapírjaidat, akkor levonnak 1 százalékot a tőkéből és az addig felhalmozott kamatból.

Információk az aktuális sorozatról: BMÁP oldalán tudsz informálódni 

Diszkont Kincstárjegy (DKJ)

Általában kifejezetten rövid, éven belüli (3, 6 és 12 hónapos) lejáratú állampapírokat sorolunk ide.

Lejárat: DKJ oldalán láthatod a különböző sorozatokhoz tartozó lejáratokat.

Éves hozam: DKJ oldalán az Eladási hozam (ÁKK-ISMA) oszlopban láthatod az éves hozamot.

Eladási árfolyam: DKJ oldalán az Eladási Nettó Árfolyam. Érthetőbben ez az az ár, amiért meg tudod venni, mert eladják neked.

Vételi árfolyam: Az az árfolyam, amennyiért eladhatod lejárat előtt a DKJ-t.

Nem kamatozó értékpapír, amelynek lényege, hogy kamatkifizetés helyett, névérték alatt veheted meg és a futamidő végére eléri a 100 százalék névértéket. Mutatok egy példát:

Tételezzük fel, hogy vásárolsz 100 darab 10 000 forint alapcímletű 12 hónapos diszkont kincstárjegyet, amelynek összértéke 1 000 000 forint. Ha a 2023.06.17.-én akarnám megvenni a D230628 sorozatszámú DKJ-t, akkor ezt 917 400 forintért tudom megtenni, ugyanis az árfolyama 91,74 százalék. 12 hónap elteltével megkapnám az 1 000 000 forintot, ezzel bezsebelve a 9,39 százalék hozamot.

Az Allianz pénztárnak nincs online belépési folyamata, de meg lehet oldani, hogy postára járkálás nélkül is be lehessen lépni. Ennek folyamatát írtam le itt.

1. lépés: Töltsd ki a belépési nyilatkozatot

Kattints ide a belépési nyilatkozat letöltéséhez. Ez egy kitölthető PDF fájl.

Először töltsd ki a belépési adatokat (I.)

Az alábbi minta szerint töltsd ki személyes adataid.

Írd be a vállalt tagdíj mértékét (II.)

Ez nem egy vállalás, így akármit is írj ide, az nem von maga után kötelezettséget. Például a magyar átlag egészségügyi költés 15 ezer forint. Ha a munkáltatód fog fizetni, akkor azt is itt tudod megadni.

Add meg azonosító okmányok adatait (IV.)

A tagi nyilatkozatok elfogadása / elutasítása (V.)

Ezekre nyomhatsz igent vagy nemet is attól függően, hogy milyen tájékoztatást szeretnél kapni a jövőben a pénztártól.

Kiemelt közszereplői nyilatkozat kitöltése (VII.)

Töltsd ki, hogy magyar vagy külföldi állampolgár vagy-e, illetve, hogy közszereplő vagy-e.

Utolsó lépésként pedig pipáld be az igénylő legalján, hogy csatolt dokumentumként elküldöd a személyazonosító okmány és lakcímkártya másolatát.

Amennyiben szeretnél kedvezményezettet is hozzáadni a pénztári tagságodhoz, akkor ehhez az alábbi linken töltsd le a nyomtatványt és szintén töltsd ki és hitelesítsd.

Kedvezményezett hozzáadása nyomtatvány letöltés

2. lépés: Belépési nyilatkozat PDF fájl hitelesítése AVDH-val vagy aláírással

Kitöltötted és elmentetted a PDF fájlt, amit már csak hitelesítened kell.

Itt válik szét a folyamat attól függően, hogy rendelkezel-e ügyfélkapuval vagy sem.

Rendelkezel ügyfélkapuval

Amennyiben rendelkezel ügyfélkapuval, akkor AVDH-val egyszerűen és gyorsan tudod hitelesíteni a belépési nyilatkozatod.

Ide kattintva éred el az AVDH dokumentum hitelesítőt.

Itt nyomj a bejelentkezés gombra és lépj be ügyfélkapus felhasználóddal.

Sikeres bejelentkezés után az alábbi felület fogad.

Húzd be a kitöltött PDF fájlt és pipáld ki az „Elfogadom az ÁSZF-et” négyzetet és kattints a Feltöltés gombra.

A rendszer hitelesíti a dokumentumot, amiután le tudod tölteni azt.

 

Az így hitelesített PDF fájlt az azonosító okmányok másolatával küldd el az epenztar@allianz.hu email címre.

Nem rendelkezel ügyfélkapuval

Amennyiben nem rendelkezel ügyfélkapuval, akkor ki kell nyomtatnod a belépési nyilatkozatot, majd aláírni és postán elküldeni a 1242 Budapest, Pf. 462 címre.

3. lépés: Befizetés utalással vagy bankkártyával

Ezután a pénztár a kapott dokumentumok alapján záradékolja a belépési nyilatkozatot és hamarosan kapsz tagi okiratot tagi azonosító kóddal.

A tagdíjat vagy eseti befizetést a 18100002-00054029-21010015 számlaszámra kell utalnod, közleményben pedig add meg adószámod vagy tagi azonosítókódod.

Vagy bankkártyával is befizethetsz az Allianz oldalán keresztül.

Érdemes rögtön elutalni 4000 forintot (közleményben az adóazonosítóddal), mert a kártyát csak ezután fogják elkészíteni. 

FONTOS! Miután megkaptad a kártyát, aktiválnod kell a levélben megadott számon,ahol beazonosítanak, hogy biztosan te kaptad-e meg. 

Remélem ez a kis útmutató hasznos volt és lassan elkezdheted élvezni az adó-visszatérítés előnyeit.

Megmutatom, hogy hogyan ne vegyen ki senki pénzt a zsebedből

 • Pénzügyi audit – átnézem meglévő pénzügyi termékeid (Nyugdíjbiztosítás, LTP stb.)
 • Befektetés – megmutatom miként tudod pénzed kamatoztatni, minimális költségek mellett
 • Pénzügyi terv – összerakjuk azt a rendszert, amely egyre közelebb visz az pénzügyi szabadsághoz

Jogi nyilatkozat

A Számvető egy ingyenesen elérhető pénzügyi weboldal, amelynek célja, hogy az olvasókat segítse releváns információkkal, amelyek a leginkább érthető módon mutatják be az adott pénzügyi terméket. Kérlek azonban, hogy az itt közölt információkat ne tekintsd ajánlásnak. Vedd figyelembe, hogy az oldalon megjelenő tartalmak teljesen szubjektívek, amelyek hiányosak és/vagy pontatlanok lehetnek. Kérlek minden esetben ellenőrizd az itt leírtakat. Sőt, hálás leszek érte, ha pontatlanságot találsz és ezt jelzed felém. Ezek a teljesen ingyenes tartalmak a partnerek (az ezen az oldalon felsorolt ​​vállalatok némelyikétől) affiliate linkjén történő belépések után kapott ajánlási jutalékoknak köszönhetően fenntartható (ezek nem járnak többletköltséggel a belépőnek/regisztrálónak).