fbpx

Prémium Egészségpénztár 2021

Miért lehet a Prémium Egészségpénztár a legjobb választás?

Legnagyobb piaci szereplő, 291 000 pénztártaggal

Mintegy 19 000 szerződött szolgáltató partner

8850 helyen vásárolhatsz egészségkártyával

Védőháló szolgáltatás havi 85 Ft-tól

Csodakártya: összeköthető bankkártyával

5-30%-os szolgáltatói kedvezmények

Egyszerű elérhetőség innovatív megoldásokkal

A Prémium Egészségpénztár nagy hangsúlyt fektet az ügyfélélményre és ennek fejlesztésén folyamatosan dolgoznak. Nem csak ügyfélszolgálatuk rendkívül készséges, de digitális megoldásokban is a legjobbak között vannak.

Telefonos ügyfélszolgálat

Telefonos elérhetőség, gyors reagálás. Foglaltság esetén visszahívnak.

Ügyfélbarát honlap

Ügyfélportáljukon keresztül folyamatosan követheted egyenleged alakulását.

Személyes ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálati fiók Budapesten és Dunaújvárosban

Mobilalkalmazás

Könnyű ügyfélportál elérhetőség mobilodról bármikor és bárhol

Egyszerű befizetés

Több befizetési lehetőségből is választhatsz.

Utalás

Garantált jóváírás 1 napon belül

Bankkártya

Egyszerű és gyors befizetés bankkártyával

Csodakártya

Automatikus befizetés kártya használatkor.

Kedvező biztosítási csomagok

Védőháló csoportos egészségbiztosítás: Minden pénztártagra automatikusan kiterjed, de bármikor lemondható. Havi díja 85 Ft/ hó. Tartalma:

  • 1 000 000 forintos egészségbiztosítási szolgáltatás igénybevétele 23 kritikus betegség (infarktus, rák, agyvérzés, stb.) bekövetkezése esetén
  • CT, MRI vizsgálatok elvégezhetők 300 000 forint összeghatárig, 10 napon belül. Ez csak 2 hónap tagság után vehető igénybe
  • Egynapos sebészeti beavatkozások elvégezhetők 300 000 forint keretösszeg erejéig (pl.: nőgyógyászati műtétek, epekőműtét stb.) magánellátásban, orvosilag indokolt esetben. Szintén minimum 2 hónapos tagság mellett vehető igénybe.
  • Kiegészítő diagnosztikai vizsgálatok igénylése. Amennyiben szakorvosi javaslat alapján indokolt, igénybevehető a bejelentés és a jogosultság igazolásától számított 10 munkanapon belül évente maximum 25 000 forint értékben.

 

Pajzs szolgáltatáscsomag: Egy magasabb szintű egészségbiztosítási csomag havi 2 200 forintért, amely az alábbiakat tartalmazza:

  • Menedzserszűrés (1 év biztosítási díj fizetése után lehet igénybe venni)
  • Gyógyszertámogatás (1 év biztosítási díj fizetése után lehet igénybe venni)
  • Orvosi másodvélemény szolgáltatás személyes konzultációval (fél év biztosítási díj fizetése után lehet igénybe venni)
  • Sürgősségi vizitek támogatása és 24 órás orvosi segélyvonal

Költségek + Kalkulátor

Ha csak a költségeket nézem, akkor a Prémium pénztár árazása valahol a középmezőnyben van. Nem a legolcsóbb, de a rengeteg extra szolgáltatást figyelembe véve ár/érték arányban egyértelműen a legjobbak között van. Az alábbi költségekkel kell kalkulálnod.

A csúszka segítségével állítsd be, hogy évente mekkora összeget tervezel befizetni. Ez alapján a kalkulátor kiszámolja, hogy mennyi adójóváírásra vagy jogosult és mennyi marad a költségek levonása után.

FONTOS! Költségek levonása befizetéskor történik, míg az adóvisszatérítést következő évben kapod meg. Ne ijedj meg, ha a befizetés évében csak a költséglevonásokat látod.

Prémium családi kassza

Az egészségpénztárakon belül lehetőség van önsegélyező szolgáltatások igénybevételére is. A PRÉMIUM Családi Kasszával ezeket érheted el. Ennek lehetőségeiről a Prémium készített egy informatív videót, amit be is teszek ide.

Ha legfeljebb a tárgyév első napján érvényes minimálbér 15%-ának megfelelő összeg (2021-ben havi 25 110 Ft). A törlesztés az adós és adóstársak között azonos arányban oszlanak meg. Külön nyilatkozat szüksges, ha a tag nem saját számláról fizeti a törlesztőt.

A gyermek szülétese vagy örökbefogadása követő 120 napon belül igényelhetsz 1 000 000 forintot egészségpénztári számládról. Csak egyösszegben fizet, ha a 180 napos egyenleg eléri az 1 millió forintot (vagy az igénylés során megadott kisebb összeget)

A megállapított ellátás (CSED vagy GYED díj) összege. Havi rendszeres szolgáltatás.

A megállapított ellátás (gyermekgondozási segély vagy gyermekgondozsi támogatás) összegével megegyező összeg. Havi  rendszeres szolgáltatás.

A gyermek(ek) számára vásárolható ruházat, tankönyv, taneszköz költségének elszámolása maximum a tárgyév első napján érvényes havi minimálbér összege (167 400 Ft) gyermekenként.

Felsőoktatási intézményben hallgatói jogviszonnyal rendelkező 25. életévét be nem töltött személy igényelhet maximum a tárgyév első napján érvényes havi minimálbérnek megfelelő összeget (167 400 Ft).

Hozzájárulás a pénztártag saját vagy bejelentett közeli hozzátartozója idősgondozási, időskorú ápolását végző intézményben való elhelyezésének napi vagy havi díjához Azok számára igényelhető, akik már betöltötték a rájuk irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt. Az intézményi elhelyezés tartamára, az igazolt napi vagy havi díj, de legfeljebb a tárgyévi nyugdíj minimum napi vagy havi összege 2020 ban havi 28 500 Ft)

A szolgáltatás a bejelentett közeli hozzátartozó halálát követő 120 napon belül igényelhető. A temetés számlával igazolt költségeit az egészségpénztár a rendelkezésre álló egyenleg erejéig megtéríti a pénztártag részére. Maximális mértéke a számlával igazolt költségek összege.

FONTOS! A kifizetés teljesítése kizárólag a 180 napos egyenlegből tudják teljesíteni. Nyomtatványokat és kapcsolódó igazolásokat a pénztár felé kell eljuttatni. 

Belépési nyilatkozat kitöltése

A belépési folyamat elkezdéséhez kattints ide vagy az alábbi gombra.

Ez átvezet a Prémium Pénztár hivatalos oldalára. Itt 6 lépésben ki kell töltened a belépéshez szükséges adatokat.

(A gombra kattintva a Prémium Pénztár hivatalos online belépési felületére kerülsz)

A link egyedi azonosítót tartalmaz, így a regisztrálók után jutalékot kapok. Ez Neked nem jár semmilyen többlet költséggel, cserébe nekem hatalmas segítség abban, hogy továbbra is hasznos tartalmakat tudjak megosztani pénzügyi témában. Neked csak egy kattintás, én pedig ígérem, hogy továbbra is szállítom a hasznos cikkeket. Köszönöm 🙂 

1. lépés: Személyes adatok megadása

Töltsd ki személyes adataiddal a mezőket és kattints a tovább gombra.

2. lépés: Adatkezelés + Ügyfélportál regisztráció

Fogadd el az adatvédelmi nyilatkoztatot, illetve ha szeretnél marketing anyagokat, akkor fogadd el azt is.

Itt tudod kérni az ügyfélportál regisztrációt. Javaslom ennek beállítását, mert így tudsz majd belépni az online felületre, ahol láthatod befizetéseid, aktiválhatod csodakártyád és hozzá kötheted bankkártyád.

3. lépés: Bankszámlaszám megadása és alapszabály elfogadása

Bankszámla megadása nem kötelező, de tanácsos, mivel  készpénzes számlák elszámolásánál a pénztár tudni fogja, hogy hova utalja annak összegét.

Alapszabály elfogadása után, nyilatkoznod kell, hogy megkaptad tőlem a szükséges tájékoztatást. Ha úgy érzed minden szükséges információt megkaptál az oldalon, akkor ezt nyomd be. Ha nem, akkor böngéssz tovább, vagy keress meg emailen vagy Facebookon.

4. lépés: Azonosítás és csodakártya beállítása

Azonosításhoz be kell szkennelned a következő okmányok valamelyikét: személyi igazolvány/útlevél/jogosítvány és lakcímkártya/tartózkodási engedély (külföldieknél). 

Azonosítás gombra kattintva ezt fel tudod tölteni.

Illetve itt tudod letölteni a kitöltött nyomtatványt, aláírni, majd visszatölteni.

Jogszabályi megfelelések miatt sajnos a folyamat nem teljesen online, így bizonyos dokumentumokat el kell küldened postán.

  1. Közszereplő nyilatkozat
  2. Okmánymásolatok: Személyi igazolvány/útlevél/jogosítvány és lakcímkártya/tartózkodási engedély (külföldieknél)

A nyomtatványokat ide kattintva éred el.

Ezután már csak az első befizetés és pénztári kártyád csodásítása maradt. Erről részletesen olvashatsz lejjebb.

5. lépés: Befizetés

A befizetés történhet utalással vagy bankkártyás fizetéssel.

Amennyiben utalás mellett döntöttél, akkor a 10918001-00000005-06060007 számlaszámra utald el az összeget. Közleményben pedig tüntesd fel a neved és tagi azonosítód. 

Ha pedig bankkártyás fizetés mellett döntöttél, akkor kattints az alábbi gombra, ami átvisz a Prémium Pénztár fizetési felületére.

Csodakártya. Egyszerűsítsd a befizetést!

Csodakártyával nem kell előre feltöltened egészségpénztári számlád.

A Csodakártya az egészségkártya és a bankkártya összekapcsolása. Így akkor is vásárolhatsz, ha egészségpénztári számládon nincs pénz, hiszen az bankkártyáról automatikusan feltöltődik a vásárlás + 6% költséglevonás mértékével. Így minden csodakártyás vásárlás után jogosulttá válsz a 20% adókedvezményre.

A készpénzes vásárlás funkcióval pedig egyenleghiány esetén nem kell bajlódnod a egészségszámla feltöltésével, hiszen az igényelt szolgáltatások díját illetve a számlák ellenértékét a megadott limit erejéig levonják bankkártyádról, majd 3 munkanapon belül kifizetik azokat.

FONTOS! Bankkártyádról a fizetett összegen felül le fogják vonni a 6%-os költséget is, így ne lepődj meg, ha bankkártya tranzakcióid között nem a vásárolt összeget látod, hanem a 6%-kal növeltet. Ez teljesen rendben van így, hiszen később megkapod a 20%-os adójóváírást, így végül spórolsz 14%-ot.

Alábbi videóban megnézheted, hogy miként működik a gyakorlatban.

Csodakártya és bankkártyád összekötése lépésről lépésre

Kattints ide az ügyfélportál belépéshez. 

Belépés után görgess le a “Fizetési módok”-hoz és válaszd ki a csodakártya aktiválás gombot.

Ezután válaszd jobb felül az “Új bankkártya hozzáadása” gombot. Add meg email címed és a nevet, amelyen el szeretnéd menteni. Ezután átdob az OTP Simple fizetési felületére. Add meg bankkártya adataid, majd menj a fizetésre. 5 forinttal megterhelik a számlád, majd sztornozzák, ezzel ellenőrízve, hogy jól működik. 

Ezután vissza tudsz lépni a portálra, ahol bal oldalt a csodakártya aktiválás gombra kattintva csodásítani tudod a kártyád azzal, hogy összekötöd az előbb felvitt bankkártyával. Bankkártya menüpontban a leggördülő menüben válaszd ki a kártyád és nyomd be a “Beállítom a csodakártya szolgáltatást az egészségkártyás vásárláshoz és elfogadom a feltételeket”. 

Ezzel sikeresen csodásítottad a kártyád, így akár 0 Ft befizetéssel is kiélvezheted az egészségpénztár adta 20% adójóváírást!

Kezdd el kiélvezni egészségpénztári tagságod

Csodakártyád két héten belül postázzák. Szerencsére kártya nélkül is kiélvezheted az egészségpénztári szolgáltatások előnyeit. Amíg kártyád megérkezik, kérj számlát az igénybevett szolgáltatásról, amelyen szerepel a tagi azonosítod.

Gratulálok! Minden egészségügyi kiadásod olcsóbb lett!

Elérhetőségek és fontos linkek

Számlakérés szabályai: Kattints ide

Ügyfélportál: Kattints ide 

Szolgáltatáskereső: Kattints ide 

Telefon: 06/1-999-9696

Oszd meg ismerőseiddel, hátha hasznos lesz számukra is.

Megosztás itt: facebook
Megosztom Facebookon
Megosztás itt: email
Megosztom Emailen
Megosztás itt: linkedin
Megosztom Linkedinen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdésed van? Foglalj időpontot telefonos konzultációra.

Pénztári számlát nyitnál és szeretnéd megtalálni a legjobb ajánlatot? Foglalj időpontot és segítek megtalálni a számodra legjobbat.

Diószegi Dániel

Hétfő – Péntek: 9:00 – 17:00

Tartalomjegyzék

Jogi nyilatkozat

A Számvető egy ingyenesen elérhető pénzügyi weboldal, amelynek célja, hogy az olvasókat segítse releváns információkkal, amelyek a leginkább érthető módon mutatják be az adott pénzügyi terméket. Kérlek azonban, hogy az itt közölt információkat ne tekintsd ajánlásnak. Vedd figyelembe, hogy az oldalon megjelenő tartalmak teljesen szubjektívek, amelyek hiányosak és/vagy pontatlanok lehetnek. Kérlek minden esetben ellenőrizd az itt leírtakat. Sőt, hálás leszek érte, ha pontatlanságot találsz és ezt jelzed felém. Ezek a teljesen ingyenes tartalmak a partnerek (az ezen az oldalon felsorolt ​​vállalatok némelyikétől) affiliate linkjén történő belépések után kapott ajánlási jutalékoknak köszönhetően fenntartható (ezek nem járnak többletköltséggel a belépőnek/regisztrálónak).