fbpx
Revolut – olcsó megoldás a mindennapokra
A Revolut egy alkalmazás és egy kártya, amely megkönnyíti pénzügyeid kezelését, ráadásul még rengeteget spórolhatsz díjmentes szolgáltatásain.

Tartalomjegyzék

Revolut - Olcsó megoldás a mindennapok pénzügyeire

Revolut kártya

A Revolut egy olyan fizetési kártya és applikáció, amelyet már több mint 8 millió ember használ Európában, Ausztráliában és Szingapúrban.

A hangsúly az alacsony díjakon, felhasználóbarát applikáción és az innovatív pénzügyi szolgáltatások nyújtásán van.

Ha regisztrálsz a Revolutba, akkor tulajdonosa lehetsz egy ingyenes forint számlának, egy euró IBAN számlának és egy kékes rózsaszín kártyának, amelyet egy rendkívül stílusos tokban küldenek ki.

Ezzel a kártyával mindenre képes leszel, mint amire képes lennél egy mezei bankkártyával (értsd pénz küldés/fogadás, pénzfelvétel ATM-ből). Ráadásul még egyéb szolgáltatásokat is igénybe tudsz venni, mint részvények vásárlása, devizaváltás, kriptovaluták vásárlása, biztosítás kötés és megtakarítás.

Revolut története

A Revolut londoni székhellyel alapított Fintech vállalat, melyet Nikolay Storonsky és Vlad Yatsenko alapított 2015-ben.

Nem titkolt céljuk volt, hogy olyan szolgáltatást nyújtsanak, mely során nem számolnak fel magas díjakat devizaváltásért. Sőt bizonyos szintig egyáltalán nem számolnak fel semennyit. Így tudunk szinte ingyen váltani és felvenni ATM-ből 30 különböző devizát.

A vállalat igazi “unikornisként” rúgta be az ajtót a pénzügyi szolgáltatások piacára. Folyamatosan fejlesztik meglévő szolgáltatásaikat és bővítik újjal. Így 2019-től már tőzsdei részvényekkel is lehet kereskedni az applikáción keresztül.

A Revolut egy jó példája lett annak, hogy a banki szolgáltatások lehetnek egyszerűek és kényelmesek is.

Mire jó a Revolut

Használd, mint egy mezei forint számlát. Feltudod tölteni pénzzel, utalni, kártyával vásárolni, pénzt levenni. Bármit megtehetsz, amit a bankszámláddal megtennél.

Utalj akár külföldre is. Az applikáció által lehetőséged lesz 30 különböző devizanemben utalni. És mivel a Revolut szinte nem számol fel díjat a devizaváltásért, ezért mindezt nagyon közel a bankközi árfolyamok szintjéhez tudod megtenni.

Tarts különböző devizákat. Akár 30 különböző valutában is tarthatod a pénzed.

Küldj pénzt a barátaidnak. Egy pár gombnyomás az egész és pillanatok lefolyik a tranzakció. Még egy vicces szöveget is írhatsz vagy akár egy gifet is csatolhatsz hozzá. 

Kövesd kiadásaid. Minden költésedet egyben láthatod, külön kategóriák szerinti bontásban.

Fagyaszd be kártyád és állíts be limiteket. Inaktiváld vagy aktiváld bármikor egy gombnyomással. Állíts be havi limiteket.

Megtakarítás. A Revolut Széf egy remek funkció arra, hogy automatikusan elkezdj megtakarítani. Beállítod, hogy milyen összegtől kerekítsen fel és minden vásárlásod után ennek különbözete bekerül a te Széfedbe, amelyet megadtál pénzügyi célként. 

Vegyél részvényeket.  Akármilyen összegben vásárolhatsz részvényeket, hiszen tört részvény vásárlása is lehetséges.

Miért éri meg a Revolut

Olcsó pénzváltás

Revolut Curve Devizaváltás

A Revolut legvonzóbb funkciója, hogy vásárlások során díjmentesen váltja át pénzedet több, mint 150 devizába. Ez azt jelenti, hogy a bankközi árfolyam szintjén fogja a konverziót elvégezni, amely több tízezer forint spórolást is jelenthet egy nagyobb utazás során. Ebben a cikkben bemutattuk, hogy mennyit buksz, ha bankkártyával fizetsz külföldön.

Azonban itt is óvatosnak kell lenni. Egyrészt hétvégén felszámol a Revolut 0,5% díjat minden váltás után, így érdemes odafigyelni és előre készülni. Ha tudod, hogy pénzre lesz szükséged, akkor válts időben.

A Revolutban 30 deviza esetében előre is áttudod váltani a pénzedet a szükséges devizára, így felkészülve az külföldi utazásokra. Extra kényelmi funkció, hogy nem csak manuálisan végezhető el a váltás, hanem beállíthatsz automatát is, hogyha eléri egy deviza az általad kívánt összeget, akkor automatikusan váltsa át.

Kereskedj a tőzsdén

A Revolut nem rég bevezette tőzsdei szolgáltatását, amelyen keresztül egyszerűen tudunk részvényeket vásárolni. Standard számlásoknak havi 3 részvény vásárlása ingyenes, prémium esetében 8 darab, míg a metál csomaggal rendelkezőknek korlátlan. A szolgáltatás nagyon kényelmes, de megvannak azért a hátrányai is. Először nézzük meg az előnyöket.

Előnyök

✔️ Tört részvényt is tudsz vásárolni: Bármekkora összegben vásárolhatsz, bármilyen részvényt. Nagy előny ez azoknak, akik kis összegben vennének, mondjuk Apple részvényt. Ha épp nincs rá 318 dollárod, akkor már 50 dollárért is megtudod venni.

✔️ Kényelmes, felhasználóbarát felület.

✔️ 500 000 dollárig védi az amerikai befektető védelmi alap.

Hátrányok

❌ A szolgáltatás nem ingyenes. Az ingyenes 3 vagy 8 tranzakció után minden tranzakció 368 forintba kerül.

❌ Nincs lehetőség semmilyen adókedvezmény felhasználására. Sem a TBSZ, sem a NYESZ előnyeit nem tudod kihasználni.

❌ 0,01% díjat számolnak fel a teljes befektetett tőkére vetítve.

❌ Csak USA részvények érhetők el.

Ha még sosem vásároltál tőzsdei vállalatokat, akkor egy jó lehetőség ismerkedni a részvényekkel. 

Kereskedj arannyal

A Revolut bevezette aranykereskedési szolgáltatását. Először csak Prémium és Metál ügyfeleknek 0,25 százalékos díj mellett, majd április végétől már a Standard ügyfelek számára is elérhető 1,5 százalékos díj mellett.

Az így vásárolt arany nem minősül pénznek a Revolut számládon, így erre nem is vonatkozik a brit betétvédelem. A fizikai aranyat egy partnercégen keresztül vásárolja a Revolut, amely a tárolást is végzi. A Revoluton vásárolt aranyadhoz nem tudsz fizikailag hozzáférni.

Bármikor visszavásárolhatod bármely devizába vagy akár kriptovalutába is. Ha kártyával fizetsz és a számládon nincs elegendő deviza az összeg fedezésére, akkor az arany automatikusan átváltásra kerül a fizetendő összeg mértékében.

Kereskedj kriptovalutával

A Revoluton még kriptovalutákkal is tudsz kereskedni. Olyan egyszerűen tudsz Bitcoint venni, mintha csak bármely devizát vásárolnád meg. Ezzel szélesebb körnek elérhetővé téve a kripto piacot.

Az ügyfelek 5 különböző kriptovalutát érnek el: Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash és XRP.

Ahhoz, hogy elérhesd ezt a funkciót a Standrad csomag keretében meg kell hívnod 3 barátodat. Prémium csomaggal vagy afelett ez automatikusan elérhetővé válik.

Revolut segít elérni pénzügyi céljaid

Ha őszinték akarunk lenni, akkor a pénzügyeink kezelésében nem mindig vagyunk legtudatosabbak. Ráadásul ezt a bankok sem könnyítik meg a sok rejtett költséggel. Nem sokan nézik át a hóvégi banki kimutatást, hogy szembesüljenek a realitásokkal. Gyakran már csak az elutasított kártyás vásárlásnál kapcsolunk, hogy a számlánkon már nincs is elköltendő pénz.

És ha őszinték akarunk lenni, akkor a pénzügyek kezelése nem a világ legizgalmasabb dolga. Főleg amikor a kiadások nyomon követéséről van szó. De a Revolut megkönnyítheti dolgunkat, hiszen van egy könnyen használható elemző rendszere, amely megmutatja, hogy hol és mennyit költöttél. Nem kell külön vezetned a kiadásaid sem füzetben, sem excelben. Minden ott lesz egy helyen.

Miután látod a költéseid sokkal könnyebb okos pénzügyi döntéseket hozni. Persze nem kötelező nézni, de érdemes.

Széf szolgáltatás! Egy hatásos módszer megtakarításhoz és a pénzügyi célok elérésében is jó partner lehet. Állíts be egy pénzügyi célt, amelyet szeretnél elérni és a hozzá szükséges összeget. Ezután a Revolut automatikusan elkezdi gyűjteni a pénzt minden vásárlásod után a széfbe. Ráadásul nem csak egyéni célt lehet megadni, hanem akár csoportosulhatsz is, így többen fogtok egy cél érdekében spórolni. 

Revolut kártya

Választhatsz virtuális és fizikai kártyát is. A fizikaiból 3 különböző kártya is van, attól függően milyen csomagot választasz.

Virtuális kártya

A virtuális kártya egyrészt jó addig, amíg ki nem szállítják a fizikai kártyát, másrészt az online vásárlásoknál érdemes használni. Hogy miért?

A fő előnye, hogy így biztonságosabb. Egyrészt biztos nem fogják tudni ellopni. Másrészt betudsz állítani vásárlási limiteket és befagyasztani, ha éppen nem használod. Sőt bizonyos idő után törölni is tudod és igényelni egy teljesen újat. Így könnyebben betudod védeni magad a csalók trükkjeivel szemben.

Ha pedig legalább prémium tagságod van, akkor minden online tranzakció után törlik a virtuális kártyádat és automatikusan adnak egy újat. Ennél nagyobb biztonságban már nem is lehet a pénzed.

Fizikai kártya

Fizikai kártyára is szükség van, hogy vásárolhassunk a világ különböző pontjain és pénzt tudjunk felvenni ATM-ből. Ezt a Revolut díjmentesen biztosítja is számunkra, amennyiben befizettünk a számlánkra 3500 forintot. 

Revolut Standard

A Revolut Standard számla teljesen ingyenes. Csupán kezdd el a regisztrációs folyamatot és adj hozzá 3500 forintot. Ezután megkapod ingyenes Revolut kártyád. Ha pedig ide kattintva regisztrálsz, akkor ingyen megkapod a prepaid kártyát.

Revolut kártya Standard

Előnyei

☑️ Ingyenes Mastercard kártya

☑️ Több, mint 150 pénznemben fizethetsz a bankközi átváltási árfolyamon

☑️ Díjmentes készpénzfelvétel bankautomatából havi 200 EUR-ig – az ezt meghaladó összegre 2% készpénzfelvételi díj

☑️ Díjmentes pénzváltás 500 EUR/hóig, felette 2% átváltási díj. 

☑️ Ingyenes forint és IBAN számla.

☑️ Kártya kontroll: bármikor inaktiválhatod vagy újra aktiválhatod kártyádat az applikáción keresztül

☑️ Havi 3 alkalommal ingyenes részvényvásárlás.

Revolut Prémium

A prémium tudja mindazt, amit a Standard csomag, csak nagyobb limitekkel és extra szolgáltatásokkal. Ha kitudod használni ezeket az extra szolgáltatásokat, akkor akár még jól is járhatsz a fizetős csomaggal.

A prémium csomag díja havi 2500 forint. 

Revolut kártya Prémium

☑️ Standard csomag összes előnye

☑️ Díjmentes készpénzfelvétel bankautomatából havi 400 EUR-ig – az ezt meghaladó összegre 2% készpénzfelvételi díj

☑️ Utazás esetén beteg és csomagbiztosítás

☑️ Korlátlan díjmentes deviza váltás bankközi árfolyamon

☑️ Egyszer használatos virtuális kártyák

☑️ Kriptovaluta hozzáférés

☑️ 24 órás elsőbbségi ügyfélszolgálat

Revolut Metál

A Metál csomaggal további extra előnyöket élvezhetsz, amelyeket a Standard és Prémium csomagok nem tartalmaznak. Ráadásul tulajdonosa lehetsz egy stílusos metál kártyának.

A metál csomag díja havi 4200 forint. 

Revolut kártya Metál

☑️ Prémium csomag összes előnye

☑️ Díjmentes készpénzfelvétel bankautomatából havi 600 EUR-ig – az ezt meghaladó összegre 2% készpénzfelvételi díj

☑️ Exkluzív concierge szolgáltatás

☑️ Minden kártyás vásárlás után 1% cashback

☑️ Ingyenes Metál kártya

☑️ Jutalékmentes kereskedés részvényekkel

Revolut kártya igénylés

Ha tetszett, amit eddig a Revolutról írtunk és szeretnéd máris megrendelni a kártyát, akkor ehhez készítettünk egy rövid útmutatót. 

A Revolut regisztráció és kártya igénylés nagyon egyszerű. Pár lépés a teljes folyamat, ami alig pár percedet veszi majd igénybe.

Revolut kártya app

Igénylés menete

✅ Kattints ide, ami átvezet a Revolut oldalára. Itt kérni fogják a telefonszámod, melynek megadása után kapsz egy üzenetet az applikáció letöltési linkjével. – A telefonszámod megadása biztonságos és a társaság semmilyen módon nem élhet vissza azzal.

✅ Az applikáció letöltése után elkezdheted a felhasználói fiók létrehozását. Töltsd ki adataidat és igazold személyazonosságod egy arcképpel és igazoló dokumentumod (személyi, jogosítvány, útlevél) lefényképezésével.

✅ A fiókod ez alapján felülvizsgálják, ami pár percnél többet nem vesz igénybe.

✅ Miután megkaptad a jóváhagyást, akkor minimum 3500 forinttal fel kell töltened a számlád és megerősítened, hogy a fiókot valós személyként használod. A beutalt összeg a számládon marad és bármikor elköltheted

✅ Ha mindez megvan, akkor az applikációban megtudod rendelni a Revolut kártyád. Standard kézbesítés eseten ennek díja 4,99 GBP (vagy ezzel egyenértékű, más valutában kifejezett összeget).

5000 HUF regisztrációs bónusz!

Regisztálj a hivatkozásommal, és 5000 HUF összeget kapsz, amennyiben rendelsz egy kártyát, és végrehajtasz három vásárlást (tranzakcióként minimum 1000 forinttal) 2021. október 4-e előtt. Ha szórít az idő, akkor használd virtuális kártyád!

Prómoció végéig hátralevő idő:

nap
óra
perc
másodperc

A link egyedi azonosítót tartalmaz, ami alapján a regisztrálók után jutalékot kapok. Ez Neked nem jár semmilyen többlet költséggel, viszont nekem segít abban, hogy fejleszteni tudjam az oldalt, hogy továbbra is hasznos tartalmakat oszthassak meg pénzügyi témában. Köszönöm, hogy ezen keresztül regisztrálsz ezzel támogatva! 🙂

A Revolut most akkor egy bank?

A Revolut hivatalosan még nem egy bank, de a folyamatot már elkezdték. Habár 2018-ban kapott az Európai Központi Banktól engedélyt, de mégsem működhet még bankként, mivel további teszteléseket és fejlesztéseket kell elvégeznie ahhoz hogy, véglegesen megkaphassa banki engedélyét.

Amint ez a szakasz lezárul, az Egyesült Királyság szabályozója, az FCA (Pénzügyi Szolgáltatási Hatóság) megszünteti a Revolut licencének korlátozásait, a társaság banknak nevezheti magát, és új funkciókat, például folyószámlahiteleket vezethet be. Ezen a ponton az ügyfelek pénze extra védelmet kapna (lásd: „Biztonságos a Revolut?”).

Biztonságos?

Revolut biztonságos

Ahhoz képest, hogy még nem bank, igen! A Revolutot az FCA szabályozza, amely keretében az ügyfelek pénzét külön számlán kell vezetnie. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek pénze külön van kezelve a Revolut pénzügyeitől. Így, ha bármi is történne a Revoluttal, akkor a te pénzedet nem használhatják fel az adósságok fedezésére.

De tény, hogy amíg hivatalosan nem bank, addig nem védi a FSCS, amely a betéteket 85 ezer fontig biztosítja.

Maga az applikáció rendkivül biztonságos, hiszen belépésnél jelszót kell megadnunk vagy biometrikusan azonosítani magunkat. A kártyánkat bármikor befagyaszthatjuk és, ha megtaláltad a kártyád, akkor csak ismét belépsz az applikációba és újra aktiválod.

Ráadásul minden fizetésed után az alkalmazás küld egy értesítést a telefonodra az elköltött összegről. 

Apple Pay és a Revolut

Vedd fel Revolut kártyádat az Apple Paybe és fizess bármikor és bárhol iPhone-oddal vagy az Apple Watchoddal! 

A mobil vagy okosórával való fizetés ma már alap elvárás. Ez alól a Revolut ügyfelek sem kívételek. Villámgyorsan fizethetsz Apple telefonoddal vagy okosóráddal. Praktikus, ha éppen nem akarod magaddal vinni a tárcád. Például a strandod vagy a munkaszüneti ebédben. Végre nem kell a kollégáktól pénzt kunyizni a pénztárnál, hogy ki tudd fizetni az aznapi ebéded.

Az online fizetés egy koppintással elérhetővé válik, hiszen számos alakalmazásban és weboldalon egyetlen gombnyomással tudsz fizetni. 

Hogy miként tudod a Revolut szolgáltatását Apple Payedbe bevarázsolni? Íme lépésről lépésre.

 1. Töltsd le a Revolut applikációját iPhone mobiltelefonodra, és regisztrálj, ha még korábban nem tetted meg!
 2. Add hozzá iPhone-odhoz. Nyisd meg a Kártyák lapot, menj a “Hozzáadás az Apple Wallethoz lehetőségre, majd haladj lépésről lépésre az ott leírtak alapján. 
 3. Add hozzá Apple Watchod. Nyisd meg az Apple Watch applikációt a telefonodon, és válaszd a “Wallet és Apple Pay” lehetőséget, majd menj a “Hitel- vagy bankkártya hozzáadása”gombra.

Ezután élvezd a Revolut olcsóságát és az Apple Pay kényelmességét.

Revolut közös számlához

A Revolut kártyának van egy széles körben kevésbé ismert előnye is, amelyet párommal elkezdtünk aktívan használni..

Rájöttünk, hogyha van egy Revolut kártyám, amelyet behúzok a Curve kártya mögé, akkor lesz egy számlám, amit két kártyával is eltudok érni. Így ha a Revolut számlámhoz tartozó kártyát odaadom a páromnak, akkor ketten tudjuk használni a Revolutos számlát. 

Revolut és Curve közös számla

Mindezt teljesen ingyenesen, kényelmesen és bármi kötöttség nélkül. Mivel a Revolutot több bankkártyáról is fel lehet tölteni, így elég, ha csak az egyik fél igényel Revolut és Curve kártyát.  Így kapunk egy szuper olcsó közös számlát, ráadásul még a költéseket is láthatjátok.

Erről már korábban írtunk. Kattints ide, ha részletesebben érdekel.

Előnyök és hátrányok

✔️ Ingyenes több devizájú folyószámla, akár 30 különböző deviza tárolására képes.

✔️ Gyors regisztráció és kényelmes használat

✔️ Díjmentes kártyahasználat bárhol a világon

✔️ Felhasználóbarát alkalmazás, a fiókok és a kártyák ellenőrzésével, a kiadások ellenőrzésének megjelenítésével és sok nagyszerű funkcióval.

✔️ Díjmentes pénzátutalások 30 devizában, bankközi átváltási árfolyamon.

✔️ Megtakarítás a széfek segítségével

✔️ Pénz küldése és fogadása. 

✔️ 24 órás ügyfélszolgálat.

✔️ Utazási biztosítást kaphat közvetlenül az alkalmazásból, versenyképes áron.

❌ Standard csomag esetén kártya kiszállítás díja 4,99 GBP.

Hétvégén, amikor a piac bezár, a Revolut 0,5% -ot díjat alkalmaz a kamatlábainál.

Az ingyenes készpénzfelvétel havonta 75 000 Ft-ig Standard csomag esetén. Efelett 2% díjat számol fel.

Nincs elérhető más banki termék, például folyószámlahitelek, hitelkártyák vagy kamatfizető takarékpénztárak.

Nincs fióktelep, amely segít azoknak, akik a személyes ügyfélszolgálatot részesítik előnyben.

Az elmúlt időszakban sok panasz érkezett a Revolut ügyfélszolgálatára, hogy lassúak és sokáig tartják zárolva az ügyfelek pénzét.

 

Revolut vélemények

A Revolut egy rendkívül felhasználóbarát alkalmazás, amely hihetetlen ügyfélélményt nyújt innovatív szolgáltatásaival és kényelmes applikációjával. Gyors tranzakciók, váltások és rengeteg hasznos funkció. Valószínűleg mindenki egyetért abban, hogy a 21. században minden banki applikációnak így kéne működnie. És ezt a vélemények is megerősítik.

Azonban az éremnek két oldala van. Amikor már az applikáció nem tudja megoldani problémáinkat is szükség lenne a személyes kapcsolatra, akkor kezdődnek a problémák a Revolutnál.

A vélemények alapján úgy tűnik az ügyfélszolgálatot sokszor nehéz elérni és olyankor sincsenek a helyzet magaslatán. Ráadásul általában teljesen random, hogy kinek a számláját zárolják adategyeztetés céljából. 

Mivel minden banknak kötelessége beazonosítani az ügyfeleket egy bizonyos összeghatár fellett, ezért ez alól a Revolut sem kívétel.

Azonban ők ezt olyan sajátos módon oldották meg, hogy mindenkinek megnyitják a számlát szinte bármiféle adategyeztetés nélkül, majd egy teljesen váratlan pillanatban zárolják a hozzáférést. Ezután olyan dokumentumokat kér, mint fizetési papírok vagy bankikivonatok, amihez igazából nincs is joga. Ha el is küldöd, akkor is inkább a szerencsén múlik, hogy mikor jutsz újra a pénzedhez

Jogosak azok a vélemények, amelyek szerint ilyet nem tehetne meg. Sajnos ennek ellenére ez a folyamat, és nem tudsz mit tenni ellenen. Ezért jobb, ha erre lelkileg felkészülsz.

Természetesen ez a ritkább eset. Én személyesen nem tapasztaltam ilyeneket, de úgy gondolom jó, ha tudsz ezekről.

 

Revolut tapasztalat

A következők miatt tudjuk ajánlani

☑️ A világ bármely pontján fizethetünk könnyen és olcsón.

☑️ Ingyenesen vehetünk fel ATM-ből pénzt külföldön.

☑️ Biztonságos, hiszen kártyánkat az applikáción keresztül inaktiválhatjuk vagy aktiválhatjuk.

☑️ Akár 30 devizában tarthatod pénzedet

☑️ Díjmentes pénzváltás

☑️ Okosabb pénzügyi döntéseket hozhatunk azáltal, hogy követhetjük költéseinket.

☑️ Tőzsdei kereskedés kényelmesen és olcsón

A Revolut célja a hagyományos banki szolgáltatások alternatívájának felkínálása, különös előnyöket biztosítva azok számára, akik több valutában végeznek tranzakciókat.

Használhatod teljesen ingyenesen, vagy választhatsz fizetős csomagot, hogy kihasználhasd az extra szolgáltatásokat. Legnagyobb értéke, hogy mindig bankközi árfolyamokat használ, és nem számít fel rejtett díjakat. Több mint 150 ország felhasználói számára működik, és Android és Apple eszközökre egyaránt elérhető.

Az alkalmazás jól megtervezett és nagyon könnyen használható, az egyik legjobb, amit a fintech piacon találni lehet.

A tény, hogy akár 30 különböző devizában tarthatunk pénzt, nagyszerű lehetőség azoknak, akik nyaralni készülnek vagy sokat utaznak külföldre munkavégzés céljából vagy egyszerűen valamely devizában kapják fizetésüket.

Számoljatok azzal, hogy a hétvégén a devizákra felszámított külön díj – a fő valuták esetében 0,5%, a többi devizánál pedig 1%. Ennek megfelelően érdemes tudatosan előre készülni.

A kártya 7-14 nap alatt érkezik meg, így a nyaralás előtt érdemes időben megrendelni.

Mi a Számvetőnél aktív használói vagyunk a Revolut alkalmazásnak. A Revolut megmutatta, hogy a bankolás lehet kényelmes és olcsó a 21. században.

Ha van már Revolut kártyád, akkor kérlek oszd meg tapasztalatod, ezzel segítve azon olvasók döntését, akiknek még nincs. Írhatok én oldalakat, de az olvasó véleményénél úgy sincs jobb. Köszönöm előre is, ha rászánod az időt 🙂

Ha van kérdésed, az is jöhet kommentben.

Kapcsolódó cikkek:

Ennyit buksz külföldi utazásaidon, ha nem Revolutot használsz

Közös számla ingyen, Revolut és Curve használatával

Arany és kripto szolgáltatás a Revoluton

Curve kártya – ajándék 5 font 

18 válasz

 1. Olyan kérdésem lenne, hogy magyar nyelvű-e az aplikáció? Ha ügyintézésre van szükségem elérhető-e magyar nyelven? Külföldi munkavállalásnál munkabér erre a számlára utalására használható-e? Vagy inkább ez a számla utazáshoz praktikus.

  1. Az applikáció magyar nyelvű, viszont magyar nyelvű ügyfélszolgálat nincs. Gyakorlatban használható munkabér fogadására, de én személy szerint nem szeretek nagy összegeket tartani rajta. Azért még mindig nem mondható stabilnak a vállalat pénzügyi helyzete, ami engem óvatosságra int. Illetve lehet hallani jogtalan számla blokkolásokról is, ami elég kellemetlen, ha az ember egy nagyobb összeghez nem tud hozzáférni hosszabb ideig. Utazáshoz ideális a jó váltási árfolyamok miatt.

 2. Nagyobb összeg relatív, de tőzsdézéshez én még mindig a leggazdaságosabbnak tartom, ha valaki mondjuk 10 millió alatti portfóliót kezel. Illetve akkor is, ha kisebb összegenként szeretne befektetni (ráadásul töredék részvényeket is lehet venni), máshol meg sokat elvinne a beutalási díj meg a minimum díjak, ha mondjuk havi 50-100 ezreket tud ilyen célra fordítani.

  1. Őszintén bevallva én nem merek milliókat tartani egy fintech cégben.

   Plusz számomra az is hátrány, hogy nem tudok TBSZ számlát nyitni Revoluton. Mivel befektetésnél hosszútávban (min 5 év) gondolkodom, ezért nem tartom a legideálisabb megoldásnak jelenleg Magyarországon. Aki szeret kereskedni, annak már lehet egy jó megoldás. Bár a kereskedést meg úgy általában senkinek nem ajánlom, bárhol is tegye ezt (kivétel az a top 5%, aki tényleg keres ezzel). 🙂

   Mindenkinek magának érdemes mérlegelni a kockázatokat és, hogy hajlandó-e azokat bevállalni.

 3. Köszi Dani a jó cikket! 🙂
  Kérdésem, átváltom a forintot eurora a REvoluton , és hogy van e olyan lehetőség , hogy egy magyarországi ATM-ből Eurót vegyek fel a Revoluttal? Ha igen, az lehet dijmentes a 200 euroig? Vagy azt a 200 Eurot csak euro-övezeti ATM-ben lehet dijmentesen kivenni? köszi

  1. Örülök, ha segített a cikk. 🙂
   Sajnos nincs tapasztalatom ebben, de a Revolut ilyen esetben azt tanácsolja, hogy mindig az adott ország devizájában vegyünk fel pénzt, mert lehet, hogy az adott ATM fel fog számolni átváltási díjat. Tehát a Revolut nem fog felszámolni díjat a készpénzfelvételért, viszont az átváltási költség miatt pórul járhatsz. Remélem tudtam segíteni.

 4. A kerdesem az lenne tudok- e kezpenzt feltolteni a kartyara?
  Vagy barki barmilyen szamlarol utalhat-e a kartyara.
  Koszonettel Istvan.

  1. Készpénz feltöltési lehetőség nincs.
   A számla rendelkezik számlaszámmal, így bárki tud rá utalni.

 5. Azután szeretnék érdeklődni, hogy inkasszálható-e a számla magyar végrehajtók részéről?
  Előre is köszönöm a választ!

  1. Ha benyomod ezt az opciót, akkor kártyás vásárlás esetén nem fogja a cryptot átváltani fiat pénzre és úgy megterhelni a számlád. Például, ha 10 000 forint értékben vásárolsz valamit és a számládon mondjuk csk 5000 forint van, és egyéb deviza sincs, akkor normál esetben a cryptot fogja megterhelni. Vált 10 000 forintnyi cryptot és így teljesül a fizetés. Ami nem igazán szerencsés tekintve az átváltási díjat meg egyéb szempontokat. Viszont, ha be van nyomva a deactivate, akkor crypotoból nem fog átváltani és elutasítja a fizetést.

 6. Üdv.
  Szeretnék segítséget kérni.
  Havonta nagyobb mennyiségű készpénzt szeretnék, felvenni amit külföldről utalnak, nem találom a készpénz felvételi limiteket, a revolutnál.
  Ha valaki tud segíteni azt megköszönném!

 7. Szia!

  Van egy standard kartyam, amivel kriptomba fektettem. Most szeretném kivenni, de nagyon magas a kezelési költség és az átváltási díj.
  Érdemes premiumra váltani és utána átváltani vagy mit javasolsz?

  Köszi

 8. Nem találok email , címet , se telefonszámot. Gondom van a kártyával , nem tudom használni , azt írja , hogy elveszett , vagy ellopták , de ez nem valós . Szeretném továbbhasználni , ehhez kérnék segítséget !

 9. Szia!
  Ha van két számlám a Revolutban (HUF és EUR), illetve van egy kártyám, miként tudom megadni, hogy melyikről vonja le a fizetendő összeget?
  Köszi.
  Zoli.

 10. Szia!
  Segítséget szeretnék kérni. Nem találom a menüpontok között azt a lehetőséget, hogy a referencia bankszámlám kártya adatait megváltoztathassam. Ugyanis lejárt a kártyám, újat kaptam, és ezen a lejárati határidő és a CVV kód változott, így nem működik a bankommal. Nem tudok rá küldeni pénzt.
  Hol lehet megváltoztatni ezeket az adatokat?

 11. Üdv, nem tudok fizetni a kártyámmal csoportos megbízás esetén. A cég aki felé be van állítva a leemelési lehetőség elutasításra kerül. Korábban szépen ment minden hónapban a fizetés. Nem tudom mi történt.

  Volt már valakinek ilyen problémája? Az ügyfélszolgálattal nem tudok kommunikálni, mert nincs magyar nyelvű. Nagyon problémás így boldogulni, ha valaki nem tud angolul.
  Tud valaki segíteni, hogy hol és mit kellene beállítanom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezeket olvastad már?