fbpx

A Számvető Könyvklub bemutatja: Robert Greene – A kiválóság hatalma

Könyvklub robert greeny mastery

Mindenkiben ott a lehetőség, hirdeti a könyv alcíme miről is szól ez a könyv. Robert Greene könyvében segíteni kíván olvasóinak, hogy megtalálják a hivatásukat és kiteljesedjenek egy területen, elérve a kiválóságot a középszerűség helyett. A Számvető Könyvklub következő alkalmán A kiválóság hatalma c. könyvről fogunk beszélni.

A könyv


Ki ne álmodozott volna róla, hogy sikeres lesz egy területen? Ha máskor nem, hát látva, olvasva azokról a kiemelkedően sikeres emberekről, akiket példaképnek tekintünk.

Greene azt mondja, hogy mindenkiben ott a lehetőség a kiválóságra, csak a megfelelő módszereket kell használni a kiaknázására. A kiemelkedő teljesítmény eléréséhez végig kell járnunk a kiválóság létráját, amin nincsenek rövidebb utak. Eredmények eléréséhez be kell fektetnünk az energiát és akár évekig kell dolgoznunk a sikerért. Előbb-utóbb a megfelelő hozzáállás megtérül és jutalmunk nem csak a siker lesz, de a boldogabb, kiegyensúlyozottabb élet is.

A könyv nem csak elméleti tudást kínál, hanem jól felépített fejezeteiben gyakorlati módszereket is nyújt. Először egy példán keresztül bemutatja az elméletet, és kibontja az adott témakört érintő kérdéseket. Ezután gyakorlati példákon keresztül stratégiákat ad kezünkbe a céljaink elérésére. Végül, alternatív utakat vázol, ha valamiért a legjobb módszert nem tudnánk igénybe venni.

A könyv hat részben mutatja be, hogy lehetünk kimagaslóak egy területen. Először a tanulóidőt taglalja Greene, ez az a szakasza karrierünknek, ahol meg kell tanulnunk az alapokat. Ennek részeként ki kell tudnunk választani a megfelelő hivatást, el kell végeznünk a gyakorlati tanulóéveket, találnunk kell magunknak egy mentort, aki segíti utunkat és meg kell ismernünk a társas viselkedés fortélyait. A tanulóidő végeztével belépünk a kreatív szakaszba, ahol ismereteink felhasználásával már új kapcsolatokat teremtünk, különböző területeket kötünk össze, ezáltal új lehetőségeket teremtünk magunknak. Végül képességeink eljutnak a kiválóság legmagasabb szintjére, ahol területünk kiemelkedő szakemberei leszünk, akik megértik a valóság adott szegletének legmélyebb részletét is.

A szerző

Robert Greene nemzetközileg elismert tanácsadó és előadó. A Berkleyn és a Wisconsini Egyetemen szerzett diplomát klasszika filológiából. Saját bevallása szerint legalább 80 féle munkában próbálta ki magát, dolgozott építkezéseken, fordítóként, tanácsadóként és Hollywoodban is íróként. Számos provokatív könyve felkerült a The New York Times sikerlistájára. The 48 Laws of Power című könyve egyszerre a legmenőbb üzletemberek és amerikai börtönök rabjainak kedvelt kötete.

Miért lehet érdekes neked ez a könyv?


Ha a pénz már neked sem elég motiváció arra, hogy örömmel lépj be reggelente az iroda kapuján, akkor jogosan merül fel a kérdés, hogy de mi adna elég motivációt? Hogyan tudod megtalálni azt a helyet, szakmát, céget, ahova akkor is örömmel, de legalábbis nem unottan jársz be, ha éppen sok a feladat vagy nagy a stressz? Ebben segíthet Greene könyve, hiszen egy egész fejezet szól arról, hogy hogyan találjuk meg hivatásunkat. Ha ez a gyakorlat másban nem is, de abban biztosan segít, hogy egyáltalán elgondolkozz magadról, karrieredről, céljaidról.

Ha pedig úgy érzed, jó helyen dolgozol, de nem jutsz egyről a kettőre, akkor hasznos olvasmány. Segít abban hogyan találhatsz mentorokat, akik egyengetik a pályád. Rámutat, hogy az irodai politikának mi a háttere és hogyan tudod magad érvényesíteni. Illetve, helyére teszi az egódat abból a szempontból, hogy megmutatja mennyi idő és energia befektetés, amíg tényleg szakemberré válsz egy területen.

Összességében érdekes témákat gondol végig a szerző, ami a bérből, fizetésből élőként hasznos támaszunk lehet karrierünk során. Még van néhány nap, ha eddig nem is kezdted el még van idő beleolvasni a könyvbe és eljönni a beszélgetésre, ha nem is fejezed be a beszélgetésbe be fogsz tudni csatlakozni.

Érdekel a téma és szívesen részt vennél egy kötetlen beszélgetésben? Ha felkeltettük a figyelmedet, akkor gyere el a következő Számvető Könyvklub alkalmunkra, melyet a Szatyor Bárban (Budapest, Bartók Béla út 36.) fogunk megtartani, 2019. november 12-én 18.00-tól.

Csatlakozz a Facebook eseményhez is!

Számvető Pénzügyi Blog

Szeretnél tudatosabb lenni pénzügyeidben? Iratkozz fel és küldök pár hasznos cikket.

Számvető Márk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztom Facebookon
Megosztom Redditen
Megosztom Linkedinen

Valóban független konzultáció a személyes pénzügyeidről, érthetően, termékértékesítés nélkül

Kapcsolódó cikkek

Segítségre lenne szükséged?

Jelentkezz egyéni konzultációra

15 000 Ft / alkalom

Konzultáció díja: 15 000 Ft / alkalom

Töltsd ki az űrlapot és hamarosan keresni foglak a részletekkel és időpont egyeztetéssel.

Sajnos személyi jövedelmadó befizetés nélkül nem tudod igénybe venni ezt a lehetőséget

Jogi nyilatkozat

A Számvető egy ingyenesen elérhető pénzügyi weboldal, amelynek célja, hogy az olvasókat segítse releváns információkkal, amelyek a leginkább érthető módon mutatják be az adott pénzügyi terméket. Kérlek azonban, hogy az itt közölt információkat ne tekintsd ajánlásnak. Vedd figyelembe, hogy az oldalon megjelenő tartalmak teljesen szubjektívek, amelyek hiányosak és/vagy pontatlanok lehetnek. Kérlek minden esetben ellenőrizd az itt leírtakat. Sőt, hálás leszek érte, ha pontatlanságot találsz és ezt jelzed felém. Ezek a teljesen ingyenes tartalmak a partnerek (az ezen az oldalon felsorolt ​​vállalatok némelyikétől) affiliate linkjén történő belépések után kapott ajánlási jutalékoknak köszönhetően fenntartható (ezek nem járnak többletköltséggel a belépőnek/regisztrálónak).