fbpx

Számvető Könyvklub: A. Ericsson, R. Pool – Csúcsteljesítmény

A született zseni történetét mind ismerjük, ők a Mozartok, a Picassok, a Bobby Fischerek vagy a Serena Williamsek. Nem egyszerű halandók ők, hanem többek annál, hiszen kiugróan tehetségesnek születtek, aminek köszönhetően elérték a csúcsot saját területükön. Hogyan és miért képesek azokra az elképesztő teljesítményekre, amelyekről ismerjük őket? Erre a kérdésre keresi a választ a Csúcsteljesítmény.

A szerző

Anders Ericcson svéd származású pszichológus, aki a 70-es évek óta foglalkozik kimagasló teljesítményekkel. Kutatásai során a legkülönfélébb „szaktekintélyeket” vizsgálta a zongoristáktól kezdve, a futókon át, a memóriabajnokokig. Arra az eredményre jutott, hogy a tehetség nem egyszerű adottság, hanem fejleszthető képesség. A látszólag emberfeletti képességek nem szimplán a genetikai lottó, hanem a befektetett munka az eredményei.

A könyv

Ericcson kutatásaira alapozva terjedt el a 10 000 órás szabály: ez az az időmennyiség, amelynek befektetésével egy terüket szakértőjévé válhatsz, de csak ha megfelelő minőségben fekteted be ezt az időt. A könyv bemutatja, hogyan lehet a tudatos gyakorlás (deliberate practice) módszereit alkalmazni az életünk során. Ez az a fajta gyakorlás, amelynek a segítségével bármilyen területen fejleszthetjük a képességeinket.

Miért ajánljuk?

Szóval, ha szeretnél felvágni a barátaid előtt azzal, hogy tucatnyi számjegyet tudsz azonnal visszaidézni, szeretnél megtanulni magas szinten sakkozni, vagy mesterévé válni a teniszpályának, esetleg kíváncsi vagy arra, hogyan lehetsz világklasszis hegedűművész, vagy csak szimplán szeretnéd megtudni hogyan tudsz fejlődni a munkádban, akkor ez a könyv neked való. Ezért választottuk a következő Számvető Könyvklub témájául a Csúcsteljesítmény c. könyvet, a könyvklubban egy kötetlen beszélgetés során megoszthatjuk a véleményünket egymással. Ez nem csak abban segít, hogy jobban megjegyezzük az olvasottakat, de rávilágít olyan szempontokra is, amelyeket magunktól nem vettünk volna észre.

Gyertek el a következő Számvető Könyvklub alkalmunkra, melyet ezúttal a Szatyor Bárban (Budapest, Bartók Béla út 36.) fogunk megtartani, 2019. július 9-én 18.00-tól. Csatlakozzatok a Facebook eseményhez is!

Szeretnél tudatosabb lenni pénzügyeidben? Iratkozz fel és küldök pár hasznos cikket.

Számvető Márk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztom Facebookon
Megosztom Redditen
Megosztom Linkedinen

Valóban független konzultáció a személyes pénzügyeidről, érthetően, termékértékesítés nélkül

Kapcsolódó cikkek

Segítségre lenne szükséged?

Jelentkezz egyéni konzultációra

15 000 Ft / alkalom

Konzultáció díja: 15 000 Ft / alkalom

Töltsd ki az űrlapot és hamarosan keresni foglak a részletekkel és időpont egyeztetéssel.

Sajnos személyi jövedelmadó befizetés nélkül nem tudod igénybe venni ezt a lehetőséget

Jogi nyilatkozat

A Számvető egy ingyenesen elérhető pénzügyi weboldal, amelynek célja, hogy az olvasókat segítse releváns információkkal, amelyek a leginkább érthető módon mutatják be az adott pénzügyi terméket. Kérlek azonban, hogy az itt közölt információkat ne tekintsd ajánlásnak. Vedd figyelembe, hogy az oldalon megjelenő tartalmak teljesen szubjektívek, amelyek hiányosak és/vagy pontatlanok lehetnek. Kérlek minden esetben ellenőrizd az itt leírtakat. Sőt, hálás leszek érte, ha pontatlanságot találsz és ezt jelzed felém. Ezek a teljesen ingyenes tartalmak a partnerek (az ezen az oldalon felsorolt ​​vállalatok némelyikétől) affiliate linkjén történő belépések után kapott ajánlási jutalékoknak köszönhetően fenntartható (ezek nem járnak többletköltséggel a belépőnek/regisztrálónak).