fbpx

Számvető Könyvklub: Ryan Holiday – Az akadály maga az út

Ryan Holiday Az akadály maga az út

Az első könyvklubunk témája Ryan Holiday: Az akadály maga az út című könyve. Két indok vezetett minket ehhez a választáshoz. Egyrészt, mindketten olvastuk az író előző könyvét, Az Ego az ellenség-et, és hasznos, tömör és élvezetes olvasmánynak találtuk. A könyv nem volt tökéletes, de hibái ellenére (vagy pont azok miatt) kiváló lehetőséget biztosított egy beszélgetésre. 

Másrészt, könyvklubnál szempontként merül fel, hogy belátható időn belül (nálunk ugye ez egy hónap) elolvasható és feldolgozható legyen minden érdeklődő számára. Az akadály maga az út nyelvezete és hosszúsága miatt is biztosítja, hogy 1 hét alatt kényelmesen, de akár egy hétvégi délután alatt is el lehet olvasni.

Mit kell tudni a szerzőről?

Ryan Holiday profilkép

Ryan Holiday hat könyv szerzője, vállalkozó és marketingtanácsadó.  Írásait több mint 20 nyelvre fordították le, emellett blogján is lehet olvasni gondolatait. Írásaiban az életről, produktivitásról, önkritikáról, tudatosságról, önképzésről és stratégiákról ír. Cikket, könyveit átszövi az ókori sztoikus filozófia. A sztoicizmus nagy szószólója, saját elmondása szerint is céljának tekinti a terjesztését, mivel egy jobb élet lehetőségének biztosítóját találta meg ebben az eszmerendszerben.

Kedvcsináló a könyvhöz

Az őszinteség jegyében elmondom, hogy nem vagyunk nagy hívei az önfejlesztő könyveknek, mégis a kategóriájában kimagaslónak gondoljuk Ryan Holiday alkotásait. Szolid, kipróbált tanácsokat ad, ami kiválóan tudja formálni az ember gondolkodását és a mindennapi életben is felhasználható tudást lehet megszerezni könyvéből.

Az életben az biztos, hogy problémák, krízisek és gondok sorakoznak előttünk az életünkben, a kérdés hogy hogyan kezeljük meghatározó lesz az életünkben. Az akadály maga az út nem kisebb dolgot ígér, mint hogy megtanít kezelni ezeket a helyzeteket, sőt megmutatja mi az a hozzáállás, amivel nem csak túlélhetünk, de növekedhetünk is a nehézségeink által.

Az akadályok legyőzésének három egymásba fonódó lépését ismerhetjük meg a könyvben. Az első az észlelés. Ha valamilyen problémával találkozunk, hogyan reagálunk rá, hogyan érzékeljük azt. A második a cselekvés. Ha valamilyen nehézség előtt állunk, hogyan fogunk hozzá az akadályok lebontásának, hogyan tudjuk energiánkat a megoldásra fókuszálni. Harmadik az akaraterő. Ha valami gondunk van, hogyan vagyunk képesek kitartani az akadályok ellenére, hogyan tudjuk kezelni a vereségeket.

Könyvklub információk

A Számvető Könyvklub teljesen nyitott, ingyenes és kötetlen esemény. Nem fogjuk kikérdezni a könyvet, egy szabad beszélgetésre számíthattok, aminek a könyv biztosítja az alapját. Ha érdekel a dolog Facebookon is tudtok csatlakozni az eseményhez.

Az első könyvklubunk 2019. május 14-én 18:30-tól kezdődik a Fővárosi Szabó Ervin Központi Könyvtár kávézójában (cím: 1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1), várunk titeket.

Szeretnél tudatosabb lenni pénzügyeidben? Iratkozz fel és küldök pár hasznos cikket.

Számvető Márk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztom Facebookon
Megosztom Redditen
Megosztom Linkedinen

Valóban független konzultáció a személyes pénzügyeidről, érthetően, termékértékesítés nélkül

Kapcsolódó cikkek

Segítségre lenne szükséged?

Jelentkezz egyéni konzultációra

15 000 Ft / alkalom

Konzultáció díja: 15 000 Ft / alkalom

Töltsd ki az űrlapot és hamarosan keresni foglak a részletekkel és időpont egyeztetéssel.

Sajnos személyi jövedelmadó befizetés nélkül nem tudod igénybe venni ezt a lehetőséget

Jogi nyilatkozat

A Számvető egy ingyenesen elérhető pénzügyi weboldal, amelynek célja, hogy az olvasókat segítse releváns információkkal, amelyek a leginkább érthető módon mutatják be az adott pénzügyi terméket. Kérlek azonban, hogy az itt közölt információkat ne tekintsd ajánlásnak. Vedd figyelembe, hogy az oldalon megjelenő tartalmak teljesen szubjektívek, amelyek hiányosak és/vagy pontatlanok lehetnek. Kérlek minden esetben ellenőrizd az itt leírtakat. Sőt, hálás leszek érte, ha pontatlanságot találsz és ezt jelzed felém. Ezek a teljesen ingyenes tartalmak a partnerek (az ezen az oldalon felsorolt ​​vállalatok némelyikétől) affiliate linkjén történő belépések után kapott ajánlási jutalékoknak köszönhetően fenntartható (ezek nem járnak többletköltséggel a belépőnek/regisztrálónak).