fbpx

Számvető Könyvklub: Timothy Ferris – 4 órás munkahét

„Ez a könyv mindenkinek szól, aki torkig van az elnapolt élet tervezetével, és további halogatás helyett fejest akar ugrani az életbe. Az esettanulmányok a huszonegy éves Lamborghinit vezető sráctól egészen az egyedülálló anyáig terjednek, aki öt hónapig barangolt a világban két gyermekével. Ha megcsömörlöttél a lehetőségek szabványmenüjétől, és készen állsz rá, hogy belépj a végtelen választási lehetőségek világába, akkor ez a könyv neked szól.” Ezt a könyv bevezető részéből másoltam ki. Kicsit formabontó, nem az a tipikus lassan építkezős könyv.

A szerző


Timothy Ferris egy amerikai származású üzletember, aki 2001 óta foglalkozik kereskedelemmel és értékesítéssel. Ekkor alapította első cégét, a BrainQuicken-t, amely egy táplálék kiegészítőket értékesítő webshop volt. Miután sikeresen eladta vállalatát, megkezdte kalandjait, amelyeket a könyvben is részletesen leír, mint:

  • az első amerikai a történelemben, aki Guiness rekordot állított fel tangóban;
  • alkalmazott nyelvész japán, kínai, német és spanyol nyelvekből;
  • kínai nemzeti kickbox-bajnok;
  • MTV break-táncos Tajvanban;
  • színész nagysikerű kínai és Hong-Kong-i tévésorozatokban;
  • cápabúvár;
  • motorkerékpár-versenyző stb…

A könyv


Ha szereted a 9től 5ig tartó munkádat és a megszokott életedet, akkor ez a könyv nem neked való. Tim elveti a dolgozz kitartóan, spórolj majd évtizedekkel később élvezd az életet módszert. Élete során megtanulta, hogyan kezelje mesterien az időt és a mobilitást és ezt szeretné neked is megtanítani.

Miért lehet érdekes számodra a könyv?


Tim az életében megtapasztaltakon keresztül próbálja bemutatni, hogy bárki élhet álom életet, ha hajlandó felrúgni a már ismert szabályokat és definiálni majd megküzdeni a félelmeivel. Ha úgy érzed unatkozol és többre vágysz az életben, akkor ebben a könyvben találhatsz pár hasznos tanácsot. Biztos, hogy a könyvben leírt módszerek nem mindenkinek használhatók, de érdemes lehet tudni róluk és kipróbálni egyet-egyet.

Gyertek el a következő Számvető Könyvklub alkalmunkra, melyet a Szatyor Bárban (Budapest, Bartók Béla út 36.) fogunk megtartani, 2019. augusztus 13-án 18.30-tól. Csatlakozzatok a Facebook eseményhez is!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin

Tetszett a cikk? Iratkozz fel és emailben elküldjük legfrissebb cikkeineket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek