fbpx

Számvető Könyvklub: Timothy Ferris – 4 órás munkahét

„Ez a könyv mindenkinek szól, aki torkig van az elnapolt élet tervezetével, és további halogatás helyett fejest akar ugrani az életbe. Az esettanulmányok a huszonegy éves Lamborghinit vezető sráctól egészen az egyedülálló anyáig terjednek, aki öt hónapig barangolt a világban két gyermekével. Ha megcsömörlöttél a lehetőségek szabványmenüjétől, és készen állsz rá, hogy belépj a végtelen választási lehetőségek világába, akkor ez a könyv neked szól.” Ezt a könyv bevezető részéből másoltam ki. Kicsit formabontó, nem az a tipikus lassan építkezős könyv.

A szerző

Timothy Ferris egy amerikai származású üzletember, aki 2001 óta foglalkozik kereskedelemmel és értékesítéssel. Ekkor alapította első cégét, a BrainQuicken-t, amely egy táplálék kiegészítőket értékesítő webshop volt. Miután sikeresen eladta vállalatát, megkezdte kalandjait, amelyeket a könyvben is részletesen leír, mint:

  • az első amerikai a történelemben, aki Guiness rekordot állított fel tangóban;
  • alkalmazott nyelvész japán, kínai, német és spanyol nyelvekből;
  • kínai nemzeti kickbox-bajnok;
  • MTV break-táncos Tajvanban;
  • színész nagysikerű kínai és Hong-Kong-i tévésorozatokban;
  • cápabúvár;
  • motorkerékpár-versenyző stb…

A könyv

Ha szereted a 9től 5ig tartó munkádat és a megszokott életedet, akkor ez a könyv nem neked való. Tim elveti a dolgozz kitartóan, spórolj majd évtizedekkel később élvezd az életet módszert. Élete során megtanulta, hogyan kezelje mesterien az időt és a mobilitást és ezt szeretné neked is megtanítani.

Miért lehet érdekes számodra a könyv?

Tim az életében megtapasztaltakon keresztül próbálja bemutatni, hogy bárki élhet álom életet, ha hajlandó felrúgni a már ismert szabályokat és definiálni majd megküzdeni a félelmeivel. Ha úgy érzed unatkozol és többre vágysz az életben, akkor ebben a könyvben találhatsz pár hasznos tanácsot. Biztos, hogy a könyvben leírt módszerek nem mindenkinek használhatók, de érdemes lehet tudni róluk és kipróbálni egyet-egyet.

Gyertek el a következő Számvető Könyvklub alkalmunkra, melyet a Szatyor Bárban (Budapest, Bartók Béla út 36.) fogunk megtartani, 2019. augusztus 13-án 18.30-tól. Csatlakozzatok a Facebook eseményhez is!

Szeretnél tudatosabb lenni pénzügyeidben? Iratkozz fel és küldök pár hasznos cikket.

Diószegi Dániel

Diószegi Dániel vagyok a Számvető blog szerzője. Pénzügyi végzettséggel és 5+ év banki tapasztalattal a hátam mögött is úgy gondolom, hogy a pénzügyekről mindig lehet újat tanulni. A blog azzal a céllal született, hogy folyamatos tanulással fejlesszem magam és mások pénzügyi tudatosságát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztom Facebookon
Megosztom Redditen
Megosztom Linkedinen

Valóban független konzultáció a személyes pénzügyeidről, érthetően, termékértékesítés nélkül

Kapcsolódó cikkek

Segítségre lenne szükséged?

Jelentkezz egyéni konzultációra

15 000 Ft / alkalom

Konzultáció díja: 15 000 Ft / alkalom

Töltsd ki az űrlapot és hamarosan keresni foglak a részletekkel és időpont egyeztetéssel.

Sajnos személyi jövedelmadó befizetés nélkül nem tudod igénybe venni ezt a lehetőséget

Jogi nyilatkozat

A Számvető egy ingyenesen elérhető pénzügyi weboldal, amelynek célja, hogy az olvasókat segítse releváns információkkal, amelyek a leginkább érthető módon mutatják be az adott pénzügyi terméket. Kérlek azonban, hogy az itt közölt információkat ne tekintsd ajánlásnak. Vedd figyelembe, hogy az oldalon megjelenő tartalmak teljesen szubjektívek, amelyek hiányosak és/vagy pontatlanok lehetnek. Kérlek minden esetben ellenőrizd az itt leírtakat. Sőt, hálás leszek érte, ha pontatlanságot találsz és ezt jelzed felém. Ezek a teljesen ingyenes tartalmak a partnerek (az ezen az oldalon felsorolt ​​vállalatok némelyikétől) affiliate linkjén történő belépések után kapott ajánlási jutalékoknak köszönhetően fenntartható (ezek nem járnak többletköltséggel a belépőnek/regisztrálónak).