Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

A Wise utalás működése, lényege és hasznossága

A Wise segítségével egyszerűen és gyorsan tudsz külföldi utalásokat intézni akár devizában is

Transferwise utalás

Meg tudod-e mondani, hogy mikor indítottál vagy fogadtál utoljára külföldi utalást? No és azt, hogy ez milyen díjak és anyagi vonzat mellett valósult meg? Ha tranzakciók egyikéről van szó, akkor könnyen lehet, hogy TransferWise segítségével előnyösebb lehet a menedzselése.

A cikkben – többek között – ennek segítek utánajárni. Lesz szó a Wise lényegéről, működéséről és azokról a tényezőkről, amelyek leginkább indokolhatják a rendszeres használatát.

Tartalomjegyzék

Transferwise regisztráció

Ha szeretnéd máris megnyitni Transferwise számlád és megrendelni a kártyát, akkor ehhez készítettem egy rövid útmutatót. 

A Transferwise regisztráció és kártya igénylés nagyon egyszerű. Pár lépés a teljes folyamat, ami alig pár percedet veszi majd igénybe.

Igénylés menete

✅ Kattints ide, ami átvezet a Wise regisztrációs oldalára. Töltsd ki a mezőket. Facebook, Google vagy Apple fiókkal is regirsztrálhatsz. 

Transferwise regisztráció

Ezután csak végig kell menned a folyamaton és a fiókod kész is. Bizonyos ponton majd kérni fogja, hogy igazold személyazonosságod. Nálam kártya rendeléskor kérte valamely személyazonosságot igazoló dokumentumom (személyi, jogosítvány vagy útlevél) feltöltését.

Transferwise bankkártya igénylése

Regisztráció után gyorsan és egyszerűen meg tudod rendelni Wise bankkártyádat.

1. Kattints a „Kártyák” menüpontra, ahol rögtön látni fogod a rendelési opciót. Az appon belül is megrendelheted, ahol a „Fiók” menüponton belül tudod ezt megtenni.

2. Ezután hitelesíteni fogják fiókodat, amihez meg kell adnod személyes adataid és feltölteni személyazonosságot igazoló dokumentumot. Megkérhetnek arra, hogy töltsd fel egy kisebb összeggel számládat, hogy a kártyarendelési díját le tudják vonni. 

3. Ezután kézhez kapod a kártyád, amit aktiválnod kell. Mastercard esetén a kártyával együtt kapsz egy 6 számjegyű kódot, amit a fiókodon belül kell megadnod. Visa bankkártya esetén pedig használd egy üzletben PIN-es megadásával.

A TransferWise utalás működésének lényege „kulisszák mögött”

Érzetre a Wise segítségével külföldre pénzt küldeni olyan, mintha az összeg egyenesen a bankszámládról áramolna át a címzett számlájára. Talán sejthető, hogy ennél valamivel összetettebb mechanizmus dolgozik a háttérben.

A zavartalan működés alapja, hogy a TransferWise a világ minden táján rendelkezik számlákkal. Külföldre utalásnál először tehát a TransferWise helyi számlájára az ottani pénznemben érkezik meg a pénz. Majd a TransferWise már a helyi valutát küldi a címzettnek.

Kicsit ködös a dolog? Akkor nézzük meg egy gyakorlati példán keresztül is.

Ez történik, amikor a Wise segítségével utalsz külföldre

Tegyük fel, hogy az USA-ban tanuló testvérednek / barátodnak / barátodnak szeretnél pénzt küldeni. A Wise felhasználói fiókodba lépve először összekapcsolod azt az itthoni bankszámláddal. Közben az USA béli címzett banki adatait is beállítod. Mintha a bankszámládon állítanál be új kedvezményezettet.

Miután elindítod a folyamatot, a Wise az előre beállított forint mennyiséget a saját itthoni számlájára transzferálja. Közvetlenül ezután értesítést küld az amerikai számlájára, amely rögvest küldi is a szóban összeget a testvérednek / barátodnak / barátodnak, immáron amerikai dollárban.

Miért érheti meg a TransferWise-t használnod?

Egyrészt hagyományos bankok szolgáltatásaival összevetve nagyságrendekkel olcsóbb és egyszerűbb pénzküldés lehetősége miatt. Ahogy a honlap is hangsúlyozza, valós átváltási árfolyamon, rejtett díjak nélkül.

TransferWise felhasználóként emellett külföldön pénzt költeni is rejtett díjak nélkül lehetséges, többek között a 200 országban használható Wise kártyával. Mindezen felül az utalások fogadása, illetve a pénznemek átváltása és tárolása is kedvező feltételek mellett történhet, ha Wise felhasználó vagy.

Tehát a TransferWise használatának előnyei:

Hogy hol éri ez meg a TransferWise-nak?

Miattuk ne aggódj, tisztességes nyereségre tesznek szert a fenti példához hasonlatos tranzakciók díjain keresztül. Fontos, hogy mindennemű tranzakció transzparens díjak mentén történik. A Wise főoldalán regisztráció nélkül is kötelezettségmentesen próbálgathatod a kalkulátort.

Az előnyök után következzenek a fontosabb TransferWise funkciók

Az alábbiakban egyenként megyünk végig azokon a funkciókon, amelyek felhasználói szemszögből a legtöbb hozzáadott értéket jelenthetik:

Pénzküldés versenyképes és transzparens módon

A nemzetközi utalások egyszerű, könnyű használatot biztosító, transzparens és anyagi szempontból kedvező lehetősége mindig is az egyik legerősebb hívószó volt a TransferWise használata iránt érdeklődők számára.

A szemléletesség kedvéért érdemes a számok nyelvén is megvilágítani, hogy az egyébként zökkenőmentes felhasználói élménnyel párosuló, anyagilag is roppant előnyös pénzküldés funkciója mi  mindenre enged lehetőséget:

Mindez rejtett díjak nélkül és teljes átláthatóság mellett valósulhat meg. Vagyis a különböző valutákban végzett tranzakcióknak eltérő díjai könnyen ellenőrizhetők a honlapon vagy utalás előtt. Ugyanis a díjak mindig előre, transzparensen áttekinthetők.

Ez még nem minden! Ugyanis az átváltási árfolyam a piaci középárfolyamon alapul, ellentétben a legtöbb bank által alkalmazott gyakorlattal, amelyek a saját díjaik hozzáadásán felül a piaci árfolyamot is felszámítják.

A TransferWise által alkalmazott középárfolyam /másnéven valós árfolyam/ mindig a folyamatosan változó globális devizapiacok vételi és eladási árfolyamainak közepén helyezkedik el.

Hogy működik a gyakorlatban?

Minden egyes átutalás előtt kristálytisztán áttekinthető, hogy a szóban forgó tranzakció milyen díjat vonhat maga után. Ezzel együtt a TransferWise által megadott árfolyam rögzítésre is kerül. Tehát utalás közben nem kell tartani az árfolyam nem várt emelkedésétől. Ezt hívják „garantált árfolyamnak”.

Több pénznemű számlák

Ezt a szolgáltatást az országhatárokon átívelő, nemzetközi kapcsolatrendszerrel és életmóddal rendelkezők igényei hívták életre. A világ több pontján megvalósított munkát és életvitelt ugyanis a bankszámlák ezidáig nem tudták lekövetni.

A földrajzi határok korlátai pedig egyre több pénzügyi tranzakció kapcsán generáltak kimondottan költséges következményeket. A TransferWise által biztosított több pénznemű számlák emiatt is bírnak kiemelt hozzáadott értékkel.

Olyan, mintha több tengerentúli bankszámlával is rendelkeznél, elvégre felhasználóként 50-nél is több pénznemben van lehetőséged pénzt tartani. Tegyük fel példaként, hogy a Wise számládon magyar forint, euró és amerikai dollár egyaránt van.

Dollár számlára történő utalásnál a Wise automatikusan a dollár egyenleget fogja használni. Ha több dollárt utalsz a rendelkezésre álló mennyiségnél, a különbözet fedezéséhez a Wise automatikusan a többi valutád egy részét fogja átváltani.

A Wise számládra egyébként hitelkártyáról, bankkártyáról, banki átutalással vagy Swift átutalással is utalhatsz pénzt. Sőt, a több pénznemű számlához egy MasterCard bankkártya is tartozik. Ez pedig bármely más bankkártyához hasonlóan használható, lehetővé téve akár az érintés nélküli fizetést is.

Üzleti számlák

A Wise kifejezetten előnyös üzleti számlaajánlatokkal igyekszik kiszolgálni az egyéni vállalkozók, a kis- és középvállalkozások, illetve a nagyvállalatok igényeit is. Az üzleti számla funkció legfontosabb előnye a fizetések különböző pénznemekben történő küldése és fogadása, indokolatlanul magas átváltási díjak nélkül.

Mindezen felül lehetőséget biztosít a vállalkozást érintő számlák és partnerek helyi pénznemben való kifizetésére országhatárokon túl is. Felhasználóként egyszerre akár ezer embernek is fizetni tudsz anélkül, hogy ezerszer kellene számolnod a tranzakciós díjjal.

Praktikus tippek, hogy a legtöbbet hozhasd ki a Wise használatából

Wise-t használni akkor éri meg, ha többnyire kisebb összegek átutalását szeretnéd kivitelezni kedvező feltételek mellett. A küldött pénzösszeg növekedésével együtt viszont a díjak is magasabbak lesznek, mert az átutalás százalékán alapulnak.

Fontos tudni, hogy a Wise az egyes pénznemek után is különböző összegeket számít fel. Egy-egy tranzakció előtt nem árt ellenőrizni a díjak tényleges összegét. Hátha a Wise egy-egy alternatívája kedvezőbb kondíciókat ígér.

Lényeges a tranzakciók sebessége is. Bankkártyás tranzakciót, illetve banki átutalást választva más és más lehet az átfutás ideje. A nagyobb összegű utalások pedig további személyazonossági ellenőrzést és hosszabb feldolgozási időt generálhatnak. Ilyenkor nem feltétlenül a Wise jelent optimális megoldást.

Szintén nem árt tudni, hogy az első átutalás sikeres lebonyolításához a Wise ellenőrizni fogja a személyazonosságod. Bár relatíve gyorsan végbemenő procedúráról van szó, nem árt előre számolni ezzel a plusz körrel.

Illetve a rend kedvéért azt is hozzá kell tenni, hogy a Wise segítségével kivitelezett utalásoknál a fogadónak mindenképp rendelkeznie kell bankszámlával. A felhasználók csak elektronikusan tudnak pénzt küldeni, készpénzfelvételi funkciókat a Wise nem kínál.

A TransferWise mellett szóba jöhető alternatív lehetőségek

Pénzügyekről tudatosan gondolkodva nem feltétlenül kell ragaszkodni egy-egy szolgáltatóhoz. Érdemesebb utánajárni annak, hogy az igényeidhez mérten mi jelenthet optimális feltételeket.

Ha például a rendszeres utalások helyett inkább egyszeri átutalásokra van csak kilátás, akkor jobb lehet más szolgáltatók árait is megnézned. Példának okáért a Paypal, vagy a WesternUnion is kínálhat logikus alternatívát. A bankokkal együtt, hiszen a legtöbb bank is kínál nemzetközi átutalási szolgáltatásokat.

A szóba jöhető opciók között mérlegelve az árak és díjak mellett a személyazonossági ellenőrzéseket, beállítási időt és átutalási sebességet is érdemes lehet figyelembe venni. Illetve beszédesek lehetnek az egyes szolgáltatókra vonatkozó felhasználói értékelések is.

Egyéb gyakori kérdések a TransferWise használatáról

Érthető, ha a TransferWise /alternatívaként Wise/ működése és használata kapcsán felmerül néhány további kérdés. Úgyhogy az alábbiakban a legtöbbször feltett kérdések, illetve a hozzájuk kapcsolódó válaszok következnek majd szép sorban:

Ahogy arról már fentebb is volt szó, az utalás megvalósulásának időtartama függhet a személyazonossági ellenőrzésektől. Fontos továbbá, hogy egy másik pénzintézetnél vezetett számla bejegyzése és érvényesítése szintén időbe telik, így az egyes átutalások teljesítése akár 3 munkanapot is igénybe vehet.

Egy-egy nemzetközi átutalás esetén körülbelül két munkanappal érdemes számolni. Ugyanakkor a sikeres megvalósulás több tényező függvényében alakul, beleértve például a bankok vagy a célország szabályait és technikai felkészültségét.

Belföldi átutalásoknál értelemszerűen gyorsabb a folyamat, az átutalt összeg néhány órán belül megérkezhet a címzett számlájára.

Abszolút mértékben. Ugyanis az országhatárokon túli pénzküldéshez, illetve pénzfogadáshoz nehéz volna megbízhatóbb szolgáltatót találni. Nem a véletlen műve, hogy a Wise világszerte több millió ügyféltől küld és fogad pénzt.

Akár az adatok biztonságát, akár a díjakat tekintve is megalapozott lehet a bizalom. A Wise ugyanis a piaci középárfolyamhoz közeli árfolyamot kínál, korrekt, kiszámítható és átlátható díjstruktúrát alkalmazva. Nincsenek kellemetlen meglepetések, mindent láthatunk előre.

A kérdés értelemszerűen az egy-egy utalás összegének felső korlátjaira irányul. Fontos lehet ugyanis összevetni, hogy például egy bank által alkalmazott gyakorlathoz képest a Wise mennyiben kínálhat többet, jobbat, mást.

A felső határ országonként és pénznemenként egyaránt eltérő lehet. Magyar viszonylatban azt érdemes tudni, hogy utalásonként 300 millió forint összegig adott a lehetőség a pénz küldésére.

Ettől szerencsére nem kell tartani. Már csak amiatt sem, hogy a TransferWise segítségével a világ minden táján léteznek és működnek bankszámlák. További nemzetközi átutalási díj vagy egyéb költség felszámítása nem merülhet tehát fel lehetőségként csak amiatt, mert Wise-t használunk.

A gyakorlatban ez tud működni technikai értelemben. Ugyanis a TransferWise határok nélküli számlaként is tekinthető. A használatból fakadó előnyök között pedig az egyik nagyszerű tulajdonsága, hogy sok esetben ugyanúgy használhatja, akárcsak egy bankszámla.

Erre egyébként hatásos gyakorlati példa, ha a TransferWise bankkártyával is megoldható fizetési lehetőségeket vesszük alapul. Illetve az sem mellékes, hogy a Wise segítségével egyetlen számlán keresztül küldhetők, és persze fogadhatók, illetve konvertálhatók a valuták.

Maga a Wise szinte szünet nélkül működik hétvégén is, beleértve természetesen ebbe a vasárnapot. Ugyanakkor számolni kell azzal is, hogy egy-egy tranzakcióban a bankok és pénzintézetek szintén részt vesznek.

Akkor is, ha pénzt fizetünk be a TransferWise számlájára, vagy pénzt szeretnénk küldeni valaki másnak a bankszámlájára. Úgyhogy jobb híján ezek a pénzek is akkor tudnak mozogni, amikor a bankok nyitvatartása és standard működése ezt lehetővé teszi.

Vagyis a kérdésre a válasz leginkább is-is. Tehát a Wise csak a szokásos banki nyitvatartási idő alatt tudjuk mozgatni azt a pénzt, amit a segítségével szeretnénk küldeni vagy pedig fogadni. Úgyhogy országonként, ehhez mérten pedig akár utalásonként is célszerű utánanézni a konkrét részleteknek.

Igen, erre egyértelműen adottak a lehetőségek. Vagyis a Wise lehetővé teszi azt, hogy adott országtól függően küldeni tudjunk meghatározott összegű pénzt akár saját magunknak, akár valaki másnak, vagy alternatív lehetőségként egy vállalkozás részére.

Ahogyan arra már fentebb is utaltunk, a címzettnek nem feltétlenül van szüksége TransferWise fiókra sem. Ahhoz ugyanis, hogy adott időn belül megkapja az általunk küldött pénzösszeget, mindössze egy bankszámla szükséges.

Az egyik legfontosabb tudnivaló a TransferWise esetében, hogy felhasználóként sem a havi, sem pedig az éves vagy egyéb időszakos díjak nem terhelik a költségvetésed. Ugyebár arról is volt már szó korábban, hogy a Wise utalásoknál tranzakciós díjak vannak, egyébként kedvező kondíciókkal.

Kimondottan előnyös dolog tehát, hogy a tranzakciós díjak mellett előfizetési díjjal úgymond nem kell kalkulálni. Van ugyanakkor egy olyan tétel, amely adott esetben felmerülhet fizetendő összegként.

Erre akkor kerülhet sor, hogyha 90 napos inaktivitás történik Wise felhasználóként. Ha tehát 90 napon keresztül nem használjuk aktívan a TransferWise szolgáltatását, akkor ezt követően havi rendszerességgel inaktivitási díj kerülhet felszámításra.

Illetve az is felmerülhet reális opcióként, hogy a Wisely® Pay kártya bizonyos funkcióinak használatáért is díjakat kell fizetni. Ezekkel a tételekkel lehet tehát számítani, de ezek nyilván nem a normál felhasználás keretei között felmerülő gyakori tételek.

Végig vettük tehát azokat a gyakori kérdéseket, amelyek pluszban fel szoktak merülni a Wise működésére és használatára vonatkozóan. Hogy valóban teljes legyen a kép, itt még nem szeretnénk zárni a cikket.

Ehelyett foglalkozunk kicsit azzal is, hogy a TransferWise mellett úgymond B- vagy C opcióként milyen alternatív szolgáltatások használatában lehet még gondolkodni. Következzenek tehát az egyéb lehetőségek, amelyek akár ki is válthatják a TransferWise által kínált előnyöket.

Összegzés

A cikk végére remélhetőleg 100%-os bizonyossággal meg tudod mondani, hogy neked való-e a TransferWise rendszeres használata. Hogyha a válasz igen, ide kattintva percek alatt regisztrálhatsz is a felületen.

Tetszett a cikk? Akkor a hírlevelet imádni fogod.

Heti rendszerességgel megosztom gondolataimat arról, amit a pénzről éppen tanultam vagy olvastam. Semmi spam, csak tiszta érték.

Add meg email címed és csatlakozz az 1000+ feliratkozóhoz. 

A feliratkozással elfogadod az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat

3 válasz

 1. A hétvégi nyitvatartásról szóló kérdésre adott válaszban benne maradt egy kis rész az EP számla témáról (copy-paste talán?).
  Nem látom továbbá a cikk végén beígért egyéb lehetőségeket.

  Amúgy nem rossz bejegyzés.
  Az affiliate linket nem kellene megemlíteni?

  1. Köszönöm a visszajelzést. Valóban benne maradt egy nem odaillő elem a GYIK részben. Javítottam.
   Alternatív lehetőségnek ott a Revolut még. A cikk folyamatosan bővül, úgyhogy ezzel még ki fogom egészíteni. A Revolut cikk tartalmaz egy összehasonlító részt, ahol több szempont szerint összevetem a két fintech szolgáltatásait és árazását.
   Igen meg kell említeni az affiliatet és az oldal legtetején van is erről egy jogi nyilatkozat.

 2. 2022-től a Wise alkalmazásban történt deviza átváltásokra is bevezetésre került a tranzakciós illeték? Max. 10000 Ft értékben?

  Kérem válaszát ebben a témában, válaszát előre is köszönöm.
  Tóth Ottóné

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

Ezekről is írtam a témában

Prémium Magyar Állampapír (PMÁP)

Változó kamatozású állampapír, amely évente fizet kamatot, amelynek mértéke két tényezőből áll össze: Kamatbázis + Kamatprémium

Kamatbázis: Első 1 évben fix, majd a KSH által meghatározott átlagos infláció a megelőző évben. Részletek

Kamatprémium: Részletek

Futamidő: 8 éves futamidejű. 

Visszaváltási díj: 1% – ez azt jelenti, hogy amennyiben idő előtt szeretnéd eladni állampapírjaidat, akkor levonnak 1 százalékot a tőkéből és az addig felhalmozott kamatból.

Információk az aktuális sorozatról: PMÁP oldalán tudsz informálódni 

Bónusz Magyar Állampapír (BMÁP)

Változó kamatozású állampapír, amely negyedévente fizet kamatot, amelynek mértéke két tényezőből áll össze: Kamatbázis + Kamatprémium

Kamatbázis: A 3 hónapos diszkont kincstárjegy hozamától függ. A kamatfordulót megelőző négy eredményesen megtartott aukciók átlag hozama adja.

Kamatprémium: 1%

Futamidő: 3 év, de idő előtt is eladható az aktuális visszaváltási költséggel, így rövidebb időtávban is lehet gondolkodni.

Visszaváltási díj: 1% – ez azt jelenti, hogy amennyiben idő előtt szeretnéd eladni állampapírjaidat, akkor levonnak 1 százalékot a tőkéből és az addig felhalmozott kamatból.

Információk az aktuális sorozatról: BMÁP oldalán tudsz informálódni 

Diszkont Kincstárjegy (DKJ)

Általában kifejezetten rövid, éven belüli (3, 6 és 12 hónapos) lejáratú állampapírokat sorolunk ide.

Lejárat: DKJ oldalán láthatod a különböző sorozatokhoz tartozó lejáratokat.

Éves hozam: DKJ oldalán az Eladási hozam (ÁKK-ISMA) oszlopban láthatod az éves hozamot.

Eladási árfolyam: DKJ oldalán az Eladási Nettó Árfolyam. Érthetőbben ez az az ár, amiért meg tudod venni, mert eladják neked.

Vételi árfolyam: Az az árfolyam, amennyiért eladhatod lejárat előtt a DKJ-t.

Nem kamatozó értékpapír, amelynek lényege, hogy kamatkifizetés helyett, névérték alatt veheted meg és a futamidő végére eléri a 100 százalék névértéket. Mutatok egy példát:

Tételezzük fel, hogy vásárolsz 100 darab 10 000 forint alapcímletű 12 hónapos diszkont kincstárjegyet, amelynek összértéke 1 000 000 forint. Ha a 2023.06.17.-én akarnám megvenni a D230628 sorozatszámú DKJ-t, akkor ezt 917 400 forintért tudom megtenni, ugyanis az árfolyama 91,74 százalék. 12 hónap elteltével megkapnám az 1 000 000 forintot, ezzel bezsebelve a 9,39 százalék hozamot.

Az Allianz pénztárnak nincs online belépési folyamata, de meg lehet oldani, hogy postára járkálás nélkül is be lehessen lépni. Ennek folyamatát írtam le itt.

1. lépés: Töltsd ki a belépési nyilatkozatot

Kattints ide a belépési nyilatkozat letöltéséhez. Ez egy kitölthető PDF fájl.

Először töltsd ki a belépési adatokat (I.)

Az alábbi minta szerint töltsd ki személyes adataid.

Írd be a vállalt tagdíj mértékét (II.)

Ez nem egy vállalás, így akármit is írj ide, az nem von maga után kötelezettséget. Például a magyar átlag egészségügyi költés 15 ezer forint. Ha a munkáltatód fog fizetni, akkor azt is itt tudod megadni.

Add meg azonosító okmányok adatait (IV.)

A tagi nyilatkozatok elfogadása / elutasítása (V.)

Ezekre nyomhatsz igent vagy nemet is attól függően, hogy milyen tájékoztatást szeretnél kapni a jövőben a pénztártól.

Kiemelt közszereplői nyilatkozat kitöltése (VII.)

Töltsd ki, hogy magyar vagy külföldi állampolgár vagy-e, illetve, hogy közszereplő vagy-e.

Utolsó lépésként pedig pipáld be az igénylő legalján, hogy csatolt dokumentumként elküldöd a személyazonosító okmány és lakcímkártya másolatát.

Amennyiben szeretnél kedvezményezettet is hozzáadni a pénztári tagságodhoz, akkor ehhez az alábbi linken töltsd le a nyomtatványt és szintén töltsd ki és hitelesítsd.

Kedvezményezett hozzáadása nyomtatvány letöltés

2. lépés: Belépési nyilatkozat PDF fájl hitelesítése AVDH-val vagy aláírással

Kitöltötted és elmentetted a PDF fájlt, amit már csak hitelesítened kell.

Itt válik szét a folyamat attól függően, hogy rendelkezel-e ügyfélkapuval vagy sem.

Rendelkezel ügyfélkapuval

Amennyiben rendelkezel ügyfélkapuval, akkor AVDH-val egyszerűen és gyorsan tudod hitelesíteni a belépési nyilatkozatod.

Ide kattintva éred el az AVDH dokumentum hitelesítőt.

Itt nyomj a bejelentkezés gombra és lépj be ügyfélkapus felhasználóddal.

Sikeres bejelentkezés után az alábbi felület fogad.

Húzd be a kitöltött PDF fájlt és pipáld ki az „Elfogadom az ÁSZF-et” négyzetet és kattints a Feltöltés gombra.

A rendszer hitelesíti a dokumentumot, amiután le tudod tölteni azt.

 

Az így hitelesített PDF fájlt az azonosító okmányok másolatával küldd el az epenztar@allianz.hu email címre.

Nem rendelkezel ügyfélkapuval

Amennyiben nem rendelkezel ügyfélkapuval, akkor ki kell nyomtatnod a belépési nyilatkozatot, majd aláírni és postán elküldeni a 1242 Budapest, Pf. 462 címre.

3. lépés: Befizetés utalással vagy bankkártyával

Ezután a pénztár a kapott dokumentumok alapján záradékolja a belépési nyilatkozatot és hamarosan kapsz tagi okiratot tagi azonosító kóddal.

A tagdíjat vagy eseti befizetést a 18100002-00054029-21010015 számlaszámra kell utalnod, közleményben pedig add meg adószámod vagy tagi azonosítókódod.

Vagy bankkártyával is befizethetsz az Allianz oldalán keresztül.

Érdemes rögtön elutalni 4000 forintot (közleményben az adóazonosítóddal), mert a kártyát csak ezután fogják elkészíteni. 

FONTOS! Miután megkaptad a kártyát, aktiválnod kell a levélben megadott számon,ahol beazonosítanak, hogy biztosan te kaptad-e meg. 

Remélem ez a kis útmutató hasznos volt és lassan elkezdheted élvezni az adó-visszatérítés előnyeit.

Megmutatom, hogy hogyan ne vegyen ki senki pénzt a zsebedből

 • Pénzügyi audit – átnézem meglévő pénzügyi termékeid (Nyugdíjbiztosítás, LTP stb.)
 • Befektetés – megmutatom miként tudod pénzed kamatoztatni, minimális költségek mellett
 • Pénzügyi terv – összerakjuk azt a rendszert, amely egyre közelebb visz az pénzügyi szabadsághoz

Jogi nyilatkozat

A Számvető egy ingyenesen elérhető pénzügyi weboldal, amelynek célja, hogy az olvasókat segítse releváns információkkal, amelyek a leginkább érthető módon mutatják be az adott pénzügyi terméket. Kérlek azonban, hogy az itt közölt információkat ne tekintsd ajánlásnak. Vedd figyelembe, hogy az oldalon megjelenő tartalmak teljesen szubjektívek, amelyek hiányosak és/vagy pontatlanok lehetnek. Kérlek minden esetben ellenőrizd az itt leírtakat. Sőt, hálás leszek érte, ha pontatlanságot találsz és ezt jelzed felém. Ezek a teljesen ingyenes tartalmak a partnerek (az ezen az oldalon felsorolt ​​vállalatok némelyikétől) affiliate linkjén történő belépések után kapott ajánlási jutalékoknak köszönhetően fenntartható (ezek nem járnak többletköltséggel a belépőnek/regisztrálónak).