Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Új Pillér Egészségpénztár - Minden, amit érdemes tudni

Frissítve: 2023.01.27

Tartalomjegyzék

Hogyan igényelhetsz vissza évente akár 150.000 forintot az egészségügyi költéseid után? Mindezt úgy, hogy a gyógyszervásárlásokon, az orvosi ellátásokon, a lakáshitel törlesztésen vagy a babaváráson is spórolni tudj?

A cikkben többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz. Közben pedig megismerheted az Új Pillér Egészségpénztár által kínált előnyöket. Remélem, hogy a bejegyzés végére érve könnyebben fel tudod mérni, neked való-e az Új Pillér.

Új Pillér Egészségpénztár belépés

Ha szeretnél belépni az Új Pillér egészségpénztárba, akkor ehhez készítettem egy rövid útmutatót.

A belépés folyamata nagyon egyszerű, mindössze 4 lépés és maximum 15 percet vesz igénybe.

Belépés menete

✅ 1. lépés: Kattints ide, ami átvezet az Új Pillér hivatalos oldalára. Töltsd ki az üres mezőket, majd kattints a “Belépési nyilatkozat rögzítése” gombra”

✅ 2. lépés: A rendszer generál egy PDF dokumentumot, amelyet ide kattintva AVDH-n keresztül az ügyfélkapuddal hitelesíteni tudsz.

✅ 3. lépés: Az így hitelesített PDF fájlt küldd el az ugyfelszolgalat@ujpiller.hu email címre.

✅ 4. lépés: Fizess be pénztári számládra és kezd el kiélvezni pénztári tagságod előnyeit.

Elakadtál? Semmi gond, készítettem egy részletes belépési útmutatót ⬇️
Vagy írj chaten 💬

1. lépés: Belépési nyilatkozat kitöltés​

Kattints ide, ami átvezet az Új Pillér hivatalos oldalára, ahol ki kell töltened a belépési nyilatkozatot. 

Az űrlap egyszerűen végigvezet minden kitöltendő mezőn, mint

 • Személyes adatok
 • Elérhetőségek
 • Okmányok, nyilatkozatok: Amennyiben további adatokat adsz meg, mint “Szolgáltatási kedvezményezett” vagy “Haláleseti kedvezményezett”, akkor egy új ablak jelenik meg, ahol megtudod adni a megjelölt személyek adatait.
 • Választott havi tagdíj és fizetések módja: A tagdíj minimum havi 10 000 forint. Itt kiválaszthatod a fizetés gyakoriságát. Maga a befizetés későbbi pontban fog megtörténni. 

Az űrlap hiánytalan kitöltése után nyomj a belépési nyilatkozat rögzítése gombra.

2. lépés: Belépési nyilatkozat PDF fájl hitelesítése AVDH-val vagy aláírással

A hiánytalanul kitöltött nyilatkozat alapján a rendszer generál egy PDF dokumentumot. Itt válik szét a folyamat attól függően, hogy rendelkezel-e ügyfélkapuval vagy sem.

Rendelkezel ügyfélkapuval

Amennyiben rendelkezel ügyfélkapuval, akkor AVDH-val egyszerűen és gyorsan tudod hitelesíteni a belépési nyilatkozatod.

Ide kattintva éred el az AVDH dokumentum hitelesítőt.

Itt nyomj a bejelentkezés gombra és lépj be ügyfélkapus felhasználóddal.

Sikeres bejelentkezés után az alábbi felület fogad.

Húzd be a PDF fájlt, amit a rendeszer a belépési nyilatkozat kitöltés alapján generált. Pipáld ki az „Elfogadom az ÁSZF-et” négyzetet és kattints a Feltöltés gombra.

A rendszer hitelesíti a dokumnetumot, amiután le tudod tölteni azt.

Az így hitelesített PDF fájlt küldd el a ugyfelszolgalat@ujpiller.hu email címre.

Nem rendelkezel ügyfélkapuval

Amennyiben nem rendelkezel ügyfélkapuval, akkor ki kell nyomtatnod a belépési nyilatkozatot, majd aláírni és postán elküldeni a 1535 Budapest Pf. 861. Székhely: 1022 Budapest, Bimbó út 18.) címre.

3. lépés: Tagdíj és egyszeri belépési összeg befizetése bankkártyával

Ide kattintva tudod az Új Pillér oldalán befizetni bankkártyával a tag- és egyszeri belépési díjat.

A havi minimális tagdíj 10 000 forint. Természetesen ennél megadhatsz nagyobb összeget is.

Ne feledd, hogy minden egyes befizetett tagdíj forint után jár a 20%-os SZJA visszatérítés.

Amit az Új Pillér Egészségpénztár kapcsán tudni érdemes

A teljes neve Új Pillér Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészség- és Önsegélyező Pénztár. 2006-ban alapították a Patika csoport részét képezve. Az Új Pillér független pénztárként működik, tehát nem áll mögötte bank vagy biztosító.

Mintegy 900 millió forintos vagyont kezel, miközben csaknem 7 ezer tagot számlál. Fontos kiemelni az Új Pillér esetében, hogy  a pénztárak között az egyik legalacsonyabb működési költség mellett funkcionál, amennyiben nagyobb 500 ezer felett fizetsz be.

Befizetési lehetőségek

Utalás

Garantált jóváírás 1 napon belül

Bankkártya

Egyszerű és gyors befizetés bankkártyával

Föbb adatok

Kezelt vagyon Tagok száma
900 millió Ft 5 493

Költségek

Az Új Pillér Egészségpénztár tagjaként havonta 10.000 forint a minimális befizetés összege. Éves szinten 500.000 forint befizetésig ebből az Új Pillér 4,5% költséget von le, felette pedig semmit. Még egy érv tehát, hogy lehetőleg a minél nagyobb adókedvezményt célozd meg. Hiszen ennek köszönhetően alacsonyabb költségvonzattal tudsz számolni.

Költség típus Összeg
Befizetés utáni költséglevonás mértéke 500 000 Ft-ig: 4,5%; míg afölött nincs levonás
Havi tagdíj 10 000 Ft (ez nem költség, minimum átlag havi befizetési összeg mértéke, amelynek pénztári számládra kell érkeznie)
Kártyadíj 3 820 Ft
Belépési költség Nincs
Kilépési költség 4 000 Ft

Fontos, hogy nemcsak a befizetett összegek után járhat az adóvisszatérítés.

 • Akkor is elérheted járni fog, ha pénztárban tartott megtakarításodat két évre lekötöd. Így lekötés évében 10% adóvisszatérítést zsebelhetsz be a lekötött összeg után.
 • Illetve az egészségpénztáron keresztül prevenciós szolgáltatásokat igénybe is járhat 10% adóvisszatérítés.

Hogy könnyebben átláthasd a dolgot, mindjárt megmutatom egy konkrét példán keresztül.

Tegyük fel, hogy havonta 50.000 forintot, tehát éves viszonylatban 600.000 forintot fizetsz be az egészségpénztári számládra. Ebben az esetben egészségpénztár 500.000 forint után 4,5% költséget fog levonni, a fennmaradó 100.000 forint után pedig 0%-ot. Vagyis a felmerülő költség 22.500 forint lesz.

Ennek nyomán,

 • amikor az adóbevallásod készül, visszakéred a befizetéseid után a 20%-ot, tehát a 120.000 forintot.
 • prevenciós szolgáltatást igénybe véve menedzserszűrésre mész év végén, a korábban készíttetett egészségterved alapján, ami 100.000 forintba kerül. A költésed költségével növelt befizetésed után 10.450 forint adóvisszatérítés fog járni.
 • Hogy a teljes adókedvezmény keretet el tudd érni, 195.500 forintot le is köthetsz az egészségpénztári számládon. Bár 2 éven át nem nyúlhatsz majd hozzá, de cserébe járni fog érte a 10%, vagyis a 19.550 forint adóvisszatérítés.

Viszonylag egyszerűen kivitelezhető tehát, hogy tényleg a maximumot hozd ki az adóvisszatérítés adta lehetőségekből.

Az Új Pillér Egészségpénztár tagjaként elérhető szolgáltatások

Nagy előnye lehet az Új Pillér Egészségpénztári tagságodnak, hogy a hagyományos értelemben vett egészségpénztári szolgáltatások mellett úgynevezett önsegélyező szolgáltatásokra is jogosult lehetsz. Amelyek külön-külön is a hasznodra válhatnak, vagy akár kombinálhatod is őket.

Máris megmutatom részletesen, hogy melyek azok a szolgáltatások, amelyekről szó van.

Az Új Pillérnél elérhető egészségpénztári szolgáltatások

Remekül szemlélteti a lehetőségek széles skáláját, hogy az Új Pillér 11.000-nél is több szolgáltatóval áll szerződésben. Sőt, több mint 13.000 egészségkártya elfogadóhelyen tudsz vásárolni az Új Pillér kártyádat használva.

A szemléltetés végett íme néhány termékek és szolgáltatás kategória, amelyeket igénybe vehetsz az egészséged javítása, illetve megőrzése végett:

 • Orvosi ellátás – legyen szó akár fogorvosi kezelésről, szemészeti ellátásról, rendelőintézetekről, meddőségi központokról vagy gyógymasszázsról.
 • Gyógyszerek és gyógyhatású készítmények – Új Pillér Egészségpénztári tagként valamennyi OGYI számmal ellátott terméket meg tudsz vásárolni egészségpénztárra.
 • Gluténmentes élelmiszerek – még orvosi javaslatra sincs szükség a beszerzésükhöz egészségpénztári számlán keresztül.
 • Gyógyászati segédeszközök és orvostechnikai eszközök – ide sorolható a gyógycipő, a vérnyomásmérő és vércukorszintmérő, beleértve a légtisztító és párásító berendezéseket, vagy akár még bizonyos okosórákat is.
 • Látás- és hallásjavító eszközök – valamint a mozgásukban korlátozottak számára az életvitelt megkönnyítő eszközök.
 • Szemüveg, kontaktlencse, kontaktlencse-folyadék – abban az esetben, ha orvosi javaslatra történik a beszerzésük.
 • Babaápolási termékek – beleértve a babakozmetikumokat, tápszereket, pelenkát, légzésfigyelőt, bébiőrt, cumisüveget vagy a lázmérőt.


Sőt, Új Pillér Egészségpénztári számlán keresztül lehetőséged van személyes egészségtervet készíttetni, emellett pedig szűrővizsgálatokra és laborvizsgálatokra, illetve gyógymasszázsra is elmehetsz. Ezen felül akár a mindennapokat megkönnyítő olyan eszközök beszerzését is megoldhatod, mint a korlátok, kapaszkodók, rámpákat vagy speciális ajtók.

Az egészségmegőrzéssel kapcsolatos termékeket gyakorlatilag bárhol megvásárolhatod. Ami pedig a szolgáltatások igénybevételét illeti, azt kizárólag az Új Pillér pénztárral szerződött partnereknél oldható meg.

Amennyiben olyan szolgáltatónál jártál, amely nincs szerződve az Új Pillérrel, arra is van megoldás. A felmerülő igény esetén ugyanis a pénztár felkeresi a szolgáltatót, hogy szerződhessen vele. Amennyiben ez sikeresen megtörténik, akkor a számlád elszámolásra kerül.

Adómentes formátumban vásárolható termékek és igénybe vehető szolgáltatások

Egyes termékeket és szolgáltatásokat bár el tudsz számolni az egészségpénztárban, ugyanakkor a 15% SZJA-t mindenképp befizetésre kell, hogy kerüljön utánuk.

Ezek közé a termékek vagy szolgáltatások közé tartoznak:

 • a különféle sportszerek, legyen szó vásárlásról vagy bérlésről;
 • a gyógyteák;
 • a fog- és szájápolást célzó termékek;
 • illetve a természetgyógyászattal kapcsolatos szolgáltatások.


Az önsegélyező szolgáltatások lényege, működése és hasznossága

Az önsegélyező szolgáltatásokra olyankor érdemes támaszkodni, amikor az életedben egy-egy speciális esemény következik be, aminek a finanszírozásához jól jön a pénztárból való kifizetés lehetősége. Igazából annyi történik, hogy saját magadnak nyújtasz segélyt abból a pénzből, amit korábban gyűjtöttél.

A kifizetéshez be kell nyújtanod az erre vonatkozó igényed az egészségpénztárhoz. Lehetőleg alátámasztva azt speciális dokumentumokkal, mint például a születési anyakönyvi kivonat, a munkáltatói vagy iskolalátogatási igazolás, vagy a szóban forgó kiadáshoz kapcsolódó számlák.

A kifizetés lehetséges módjait illetően

 • egyes szolgáltatásoknál (pl. születés) egyszerre nagyobb összeg kifizetése történik, a felhasználást pedig nem szükséges számlákkal igazolni.
 • más szolgáltatás típusoknál (pl. a temetési, beiskolázási támogatás) nagyobb kifizetést kérhetsz, ugyanakkor szükség lesz a számlák bemutatására is.
 • míg bizonyos szolgáltatásoknál (pl. táppénz, gyermekgondozási ellátások) havonta kisebb összeg kaphatsz akár hosszabb időn keresztül is.


Önsegélyező szolgáltatást igényelve kiemelten fontos, hogy az igénylést az esemény bekövetkezése után 120 napon belül be kell nyújtani. A kifizetés pedig abból az összegből történhet, ami legalább 180 napja egészségpénztári egyenleged van.

A konkrétumok kedvéért íme azok az élethelyzetek, amikor az Új Pillér Egészségpénztár tagjaként élni tudsz az önsegélyező szolgáltatás adta lehetőségekkel:

 1. Gyermek születésével összefüggő szolgáltatások
 2. Csecsemő- és gyermekgondozási díjak, a gyermek gondozását segítő ellátás
 3. Tanév kezdési, illetve beiskolázási támogatás
 4. Lakáscélú jelzáloghitel törlesztéséhez igényelhető támogatás
 5. Munkanélküliség esetén kérhető ellátások
 6. Idősgondozás támogatása
 7. Temetés költségeinek támogatása

Sokféle élethelyzetben jelenthet hathatós mentőövet tehát az önsegélyezés lehetősége. Most nézzük meg röviden, milyen hozzáadott értékkel bírhat az Új Pillér Egészségkártya használata.

Tényleg neked való az Új Pillér Egészségpénztár?

Ha még mindig hezitálsz, az alábbiak segíthetnek meghozni a döntésed. Amennyiben megnéznél más lehetőségeket is, ide kattintva az egészségpénztárakkal kapcsolatos összes többi tartalmat is eléred.

Röviden összegyűjtöttem neked, hogy pro és kontra mi szólhat a tagságod mellett, illetve ellene. Az átláthatóság kedvéért külön csoportosítottam az előnyöket, illetve a hátrányokat.

Előnyök Hátrányok
✅ Alacsony költségekkel jár ❌ Mobilalkalmazása nincs
✅ Kártyával is tudsz befizetni ❌ Online nem tudsz mindent elintézni.
✅ 4 éven át érvényes egészségkártyát ad ❌ Nincs mögötte nagy bank vagy biztosító

Összegezve

Bízom benne, hogy mostanra tisztábban látod nemcsak az egészségpénztárak működését, hanem az Új Pillér Egészségpénztár által kínált előnyöket is.

Ne feledd, pénzügyileg tudatos döntéseket hozni és az egészségedre költeni mindig bölcs dolog. Ha pedig még mindig vacilálsz és nehezen jutsz dűlőre, akkor bátran kérj tőlem szakmai segítséget.

Diószegi Dániel

Pénzügyi végzettséggel és 5+ év banki tapasztalattal is úgy érzem, hogy mindig lehet újat tanulni a pénzügyekről. Írásaim célja, hogy egy-egy témában mélyebb ismeretet szerezzek és ezt megosztva segítsem azokat, akik éppen hasonló cipőben járnak.

Prémium Magyar Állampapír (PMÁP)

Változó kamatozású állampapír, amely évente fizet kamatot, amelynek mértéke két tényezőből áll össze: Kamatbázis + Kamatprémium

Kamatbázis: Első 1 évben fix, majd a KSH által meghatározott átlagos infláció a megelőző évben. Részletek

Kamatprémium: Részletek

Futamidő: 8 éves futamidejű. 

Visszaváltási díj: 1% – ez azt jelenti, hogy amennyiben idő előtt szeretnéd eladni állampapírjaidat, akkor levonnak 1 százalékot a tőkéből és az addig felhalmozott kamatból.

Információk az aktuális sorozatról: PMÁP oldalán tudsz informálódni 

Bónusz Magyar Állampapír (BMÁP)

Változó kamatozású állampapír, amely negyedévente fizet kamatot, amelynek mértéke két tényezőből áll össze: Kamatbázis + Kamatprémium

Kamatbázis: A 3 hónapos diszkont kincstárjegy hozamától függ. A kamatfordulót megelőző négy eredményesen megtartott aukciók átlag hozama adja.

Kamatprémium: 1%

Futamidő: 3 év, de idő előtt is eladható az aktuális visszaváltási költséggel, így rövidebb időtávban is lehet gondolkodni.

Visszaváltási díj: 1% – ez azt jelenti, hogy amennyiben idő előtt szeretnéd eladni állampapírjaidat, akkor levonnak 1 százalékot a tőkéből és az addig felhalmozott kamatból.

Információk az aktuális sorozatról: BMÁP oldalán tudsz informálódni 

Diszkont Kincstárjegy (DKJ)

Általában kifejezetten rövid, éven belüli (3, 6 és 12 hónapos) lejáratú állampapírokat sorolunk ide.

Lejárat: DKJ oldalán láthatod a különböző sorozatokhoz tartozó lejáratokat.

Éves hozam: DKJ oldalán az Eladási hozam (ÁKK-ISMA) oszlopban láthatod az éves hozamot.

Eladási árfolyam: DKJ oldalán az Eladási Nettó Árfolyam. Érthetőbben ez az az ár, amiért meg tudod venni, mert eladják neked.

Vételi árfolyam: Az az árfolyam, amennyiért eladhatod lejárat előtt a DKJ-t.

Nem kamatozó értékpapír, amelynek lényege, hogy kamatkifizetés helyett, névérték alatt veheted meg és a futamidő végére eléri a 100 százalék névértéket. Mutatok egy példát:

Tételezzük fel, hogy vásárolsz 100 darab 10 000 forint alapcímletű 12 hónapos diszkont kincstárjegyet, amelynek összértéke 1 000 000 forint. Ha a 2023.06.17.-én akarnám megvenni a D230628 sorozatszámú DKJ-t, akkor ezt 917 400 forintért tudom megtenni, ugyanis az árfolyama 91,74 százalék. 12 hónap elteltével megkapnám az 1 000 000 forintot, ezzel bezsebelve a 9,39 százalék hozamot.

Az Allianz pénztárnak nincs online belépési folyamata, de meg lehet oldani, hogy postára járkálás nélkül is be lehessen lépni. Ennek folyamatát írtam le itt.

1. lépés: Töltsd ki a belépési nyilatkozatot

Kattints ide a belépési nyilatkozat letöltéséhez. Ez egy kitölthető PDF fájl.

Először töltsd ki a belépési adatokat (I.)

Az alábbi minta szerint töltsd ki személyes adataid.

Írd be a vállalt tagdíj mértékét (II.)

Ez nem egy vállalás, így akármit is írj ide, az nem von maga után kötelezettséget. Például a magyar átlag egészségügyi költés 15 ezer forint. Ha a munkáltatód fog fizetni, akkor azt is itt tudod megadni.

Add meg azonosító okmányok adatait (IV.)

A tagi nyilatkozatok elfogadása / elutasítása (V.)

Ezekre nyomhatsz igent vagy nemet is attól függően, hogy milyen tájékoztatást szeretnél kapni a jövőben a pénztártól.

Kiemelt közszereplői nyilatkozat kitöltése (VII.)

Töltsd ki, hogy magyar vagy külföldi állampolgár vagy-e, illetve, hogy közszereplő vagy-e.

Utolsó lépésként pedig pipáld be az igénylő legalján, hogy csatolt dokumentumként elküldöd a személyazonosító okmány és lakcímkártya másolatát.

Amennyiben szeretnél kedvezményezettet is hozzáadni a pénztári tagságodhoz, akkor ehhez az alábbi linken töltsd le a nyomtatványt és szintén töltsd ki és hitelesítsd.

Kedvezményezett hozzáadása nyomtatvány letöltés

2. lépés: Belépési nyilatkozat PDF fájl hitelesítése AVDH-val vagy aláírással

Kitöltötted és elmentetted a PDF fájlt, amit már csak hitelesítened kell.

Itt válik szét a folyamat attól függően, hogy rendelkezel-e ügyfélkapuval vagy sem.

Rendelkezel ügyfélkapuval

Amennyiben rendelkezel ügyfélkapuval, akkor AVDH-val egyszerűen és gyorsan tudod hitelesíteni a belépési nyilatkozatod.

Ide kattintva éred el az AVDH dokumentum hitelesítőt.

Itt nyomj a bejelentkezés gombra és lépj be ügyfélkapus felhasználóddal.

Sikeres bejelentkezés után az alábbi felület fogad.

Húzd be a kitöltött PDF fájlt és pipáld ki az „Elfogadom az ÁSZF-et” négyzetet és kattints a Feltöltés gombra.

A rendszer hitelesíti a dokumentumot, amiután le tudod tölteni azt.

 

Az így hitelesített PDF fájlt az azonosító okmányok másolatával küldd el az epenztar@allianz.hu email címre.

Nem rendelkezel ügyfélkapuval

Amennyiben nem rendelkezel ügyfélkapuval, akkor ki kell nyomtatnod a belépési nyilatkozatot, majd aláírni és postán elküldeni a 1242 Budapest, Pf. 462 címre.

3. lépés: Befizetés utalással vagy bankkártyával

Ezután a pénztár a kapott dokumentumok alapján záradékolja a belépési nyilatkozatot és hamarosan kapsz tagi okiratot tagi azonosító kóddal.

A tagdíjat vagy eseti befizetést a 18100002-00054029-21010015 számlaszámra kell utalnod, közleményben pedig add meg adószámod vagy tagi azonosítókódod.

Vagy bankkártyával is befizethetsz az Allianz oldalán keresztül.

Érdemes rögtön elutalni 4000 forintot (közleményben az adóazonosítóddal), mert a kártyát csak ezután fogják elkészíteni. 

FONTOS! Miután megkaptad a kártyát, aktiválnod kell a levélben megadott számon,ahol beazonosítanak, hogy biztosan te kaptad-e meg. 

Remélem ez a kis útmutató hasznos volt és lassan elkezdheted élvezni az adó-visszatérítés előnyeit.

Megmutatom, hogy hogyan ne vegyen ki senki pénzt a zsebedből

 • Pénzügyi audit – átnézem meglévő pénzügyi termékeid (Nyugdíjbiztosítás, LTP stb.)
 • Befektetés – megmutatom miként tudod pénzed kamatoztatni, minimális költségek mellett
 • Pénzügyi terv – összerakjuk azt a rendszert, amely egyre közelebb visz az pénzügyi szabadsághoz

Jogi nyilatkozat

A Számvető egy ingyenesen elérhető pénzügyi weboldal, amelynek célja, hogy az olvasókat segítse releváns információkkal, amelyek a leginkább érthető módon mutatják be az adott pénzügyi terméket. Kérlek azonban, hogy az itt közölt információkat ne tekintsd ajánlásnak. Vedd figyelembe, hogy az oldalon megjelenő tartalmak teljesen szubjektívek, amelyek hiányosak és/vagy pontatlanok lehetnek. Kérlek minden esetben ellenőrizd az itt leírtakat. Sőt, hálás leszek érte, ha pontatlanságot találsz és ezt jelzed felém. Ezek a teljesen ingyenes tartalmak a partnerek (az ezen az oldalon felsorolt ​​vállalatok némelyikétől) affiliate linkjén történő belépések után kapott ajánlási jutalékoknak köszönhetően fenntartható (ezek nem járnak többletköltséggel a belépőnek/regisztrálónak).